Вхід | Реєстрація

«Нічого не принято і все занято»

«Нічого не принято і все занято»

Жителі Сухинівки під час сходки обговорювали питання ремонту місцевого клубу та використання безгосподарного майна.

Сходка відбулася у вівторок. Напередодні до одного з співробітників «ЕХО» зателефонували і попросили приїхати в село для висвітлення цієї події. Обіцяли, що буде цікаво.

Близько дев’ятої години ранку місцеві жителі почали збиратися біля Будинку культури. Частина людей розсілися на дерев’яних лавках у тіні дерев, інші попивали пиво біля кафе, розташованого в будівлі контори колишнього колгоспу. «О, а хто це Вас запросив», — запитує Іван Попруга, колишній сільський голова, який теж прийшов на сходку. Дізнавшись про мету візиту, екс-голова розповів: «Та щось тут навколо кафе цього якийсь конфлікт і клуб збираються ремонтувати. Того й сходяться». А потім резюмував: «А взагалі, як на мене, якщо хочуть справу завалити, то такі ось зібрання збирають. Добре покійний Микола Слинько сказав: «Ми порадились і я вирішив». Тоді діло буде».

Сільський голова Ігор Рябека був налаштований більш оптимістично. Він зауважив: «На таких зібраннях можна почути багато нових думок і прийняти якісь рішення».

Розпочали з ремонту клубу. Тільки-но Ігор Рябека приготувався доповідати, як його зупинив місцевий ветеран Іван Котляр. Він нагадав: «Ігор Борисович, виберіть голову, секретаря, лічильну комісію, ведіть протокол. Тоді толк буде». Зробили паузу і вибрали керівні органи сходки. Головою призначили Івана Попругу.

Ігор Рябека розповів, що для ремонту сільського Будинку культури орієнтовно потрібно 600 тисяч гривень. У місцевому бюджеті таких коштів немає. Тому потрібно просити допомоги з районного та обласного бюджетів. Доповнив інформацію співробітник Кобеляцької районної ради Анатолій Кучеренко. Він розповів, що для початку сухинівчанам потрібно створити громадську організацію і зібрати хоча б 5 відсотків коштів, необхідних для проведення ремонту. Анатолій Іванович порахував: «Якщо це буде 600 тисяч, то ви повинні зібрати 30».

Особливого ентузіазму звістка про збір коштів у тих, хто прийшов на зібрання, не викликала, але громадську організацію створити таки вирішили.

А ось друге питання викликало значний резонанс. Дійшло навіть до крику і взаємних образ. Ігор Рябека розповів, що в Сухинівці одразу кілька об’єктів не мають законного власника: будівля колишньої контори, у якій знаходиться кафе і магазин, школа, дитсадок, майстерні. Зараз сільська рада бере на свій баланс будівлі самої ради і Будинок культури. Для оформлення документів на інші приміщення немає грошей. На це один із присутніх крикнув: «Нічого не принято і все занято». Там сіно складають, там магазин, там ще шось. А грошей у сільраду ніхто не платить».

Одразу пролунала пропозиція. Кілька сухинівчан запропонували, щоб підприємці, які користуються безгосподарським майном, платили новоствореній громадській організації. Цих грошей, на думку людей, вистачить для початку ремонту клубу. Щоправда, інші називали таку пропозицію рекетом. А один чоловік, усміхнувшись, сказав: «Ну, прийдуть до бізнесмена з громадської організації по гроші. А він або пошле всіх, або заяву в міліцію напише».

Урешті-решт, вирішили доручити сільраді взяти все майно на баланс. От тільки де взяти для цього грошей, ніхто так і не сказав.


Автор: Євгеній УГРЮМОВ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 червня 2013, 12:19 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації