Вхід | Реєстрація

У Бутенки другий рік поспіль завезли пшеницю найвищого класу

У Бутенки другий рік поспіль завезли пшеницю найвищого класу

Бутенківський «Кобеляцький комбінат хлібопродуктів» зустрів першу пшеницю нового врожаю.
Цього року жнива розпочались на два тижні раніше, ніж зазвичай. За словами начальника управління агропромислового розвитку Тетяни Чердак, прогнозований валовий збір ранніх зернових культур сягатиме в межах п’ятдесяти тисяч тонн, а це майже вдвічі більше показника минулого року. Першими розпочали жнива СК «Радянський» (Микола Андрієнко), ТОВ «Громада-агро» (Сергій Жук), ФГ «Меркурій» (Василь Бутенко) та СФГ «Орлицьке» (Володимир Омельченко). Вони косять озиму пшеницю, озимий ячмінь та ріпак.

22 червня до воріт «Кобеляцького комбінату хлібопродуктів» під’їжджає вантажний автомобіль із двома причепами, наповненими пшеницею. Водій автомобіля представився Олегом Карпенком. І зазначив, що таку місію йому доручили вперше і він неабияк задоволений від цього. Також розповів, що цього дня привіз 22 тонни пшениці з НСК «Радянське». О 9 годині ранку гостей біля приміщення комбінату зустрічає його директор Віталій Шулєжко. Він запрошує всіх пройти на територію підприємства. Згодом туди заїжджає і вантажний автомобіль. Олега Карпенка зустрічають із великим запашним хлібом та квітами. Чоловік ніяковіє від надмірної уваги та спалахів фотокамер, направлених на нього. Тим часом одна з працівниць комбінату хлібопродуктів за допомогою спеціального приладу вже бере перше зерно для аналізу. Після чого всіх запрошують пройти до лабораторії. Анатолій Таранушич, дещо випереджаючи події, припускає, що цьогорічний урожай ранніх зернових буде добрим. Його сподівання підтримують і решта працівників комбінату.

Уже в лабораторії Анатолій Таранушич з радістю в голосі нагадує, що цього року жнива розпочалися значно раніше.

— Минулого року великі площі врожаїв побив смерч, який вирував у нашому районі. Та цього року Бог милував нас і врожаї, сподіваюсь, будуть нормальні. Вважаю, що Кобеляцький район до жнив 2013 року абсолютно готовий. Повністю підготовлена техніка та господарства, — каже Анатолій Олексійович.

Зрештою, Володимир Шулєжко нам розповів, що якість зерна вимірюється за трьома основними показниками: білок, клітковина та клас. Найголовніше, що він повідомив, цього року клас зерна відповідає найвищому показнику — першому. Білок — 15 відсотків, а клітковина — 33. Про врожайність, за його словами, поки що говорити зарано. Імовірно, аби не зурочити. І про врожайність повідомлять тоді, коли поля будуть повністю прибрані.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 липня 2013, 16:46 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації