Вхід | Реєстрація

«А салют буде?»

«А салют буде?»

У неділю в рамках фестивалю «Вйо, Кобеляки» відбулось святкування Дня молоді, організоване Мирославом Кувалдіним.

За його словами, основною причиною того, що фестиваль «Вйо, Кобеляки» цього року не відбувається, є нестача коштів. Загалом, організаторам вдалося зібрати близько двадцяти тисяч гривень. За словами Мирослава, їх виділила Полтавська обласна державна адміністрація. Тому було прийняте рішення за ці кошти організувати хіп-хоп вечірку під назвою «Yo! Кобеляки». Місце проведення — дискотечний майданчик у сквері імені Богдана Хмельницького, як його в народі ще називають, — «клєтка».

На наше запитання, чому виникла ідея організувати саме хіп-хоп вечірку, Мирослав відповів, що сьогодні ця культура є близькою сучасній молоді.

— Нам не вдалося зробити свято для всіх. Тому ми робимо його виключно для молоді. Я б назвав це маленькою частинкою великого фестивалю. Спеціально на вечірку ми запросили ді-джея з Києва, декілька виконавців з Полтави, Дніпропетровська та Києва, — каже організатор.

Ідея проведення хіп-хоп вечірки в Мирослава виникла нещодавно. Її організацією він займався самостійно. Це зайняло в нього тиждень.

— Фестиваль не відміняється. Просто не хочеться його проводити на низькому рівні, — каже Мирослав. — І мені хотілося б, аби фестиваль відбувався щороку. Тим більше, що ми його робимо для кобелячан. І якщо в Кобеляках нічого не буде відбуватися, то наше місто заросте, як заріс Кобелячок.

Загалом, вечірка була запланована на 19:00. На цей час у сквер імені Богдана Хмельницького починають приходити люди. Їхній вік різноманітний: молодь із дітьми, люди середнього та більш поважного віку. Лунає музика. Неподалік атракціони для дітей. Поруч продають солодку вату та морозиво. Зрештою, у сквері стає дуже гамірно. Одразу ж у багатьох виникає запитання, що саме буде відбуватися цього вечора. Хтось упевнений, що сьогодні святкують День міста, дехто, навпаки, прийшов на фестиваль «Вйо, Кобеляки», а декому взагалі байдуже, адже, на їхню думку, кобелячани нечасто мають можливість відвідувати масові народні гуляння. Звісно ж, за їхньої відсутності. І багатьом просто байдужа тематика вечірки. Це є лише зайвим приводом вийти поспілкуватися та відпочити з друзями.

— Оце раніше, як було: організовували свята на стадіоні, збиралось повно народу, даже Кобзон колись приїжджав, помниш? — каже жінка років п’ятдесяти своїй співрозмовниці. — А зараз нікому вже нічого не треба. Люди й хіп-хопу вже раді.

Одна жіночка шістдесяти років, озираючись по сторонах, цікавиться: «А де сцена, на якій виступатимуть артисти?»

— Та весь концерт буде в клєткі, — відповідає їй подруга.

— Цікаво, а салют буде? — розмірковує вголос чоловік тридцяти років, який стоїть неподалік.

— Та який ще салют? Це ж не День города, — відповідають йому.

Зрештою, близько 20:00 на дискотечному майданчику заграла музика «дев’яностих». Хтось заходить усередину та починає танцювати. Дехто стоїть під стінами майданчика. І лише близько 22:00 починають виступати реп-команди. Люди старшого віку розходяться і на майданчику залишається практично одна молодь. Та вже ближче до опівночі дискотека «дев’яностих» знову відновлюється і відвідувачі продовжують танцювати.

Зрештою, цей вечір зайвий раз продемонстрував, що кобелячани засумували за масовими гуляннями або хоча б за звичайною можливістю весело відпочити, себе показати і на інших подивитись.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації