Вхід | Реєстрація

Скарги на Віктора Попельнюха

9 липня відбулось засідання постійної комісії з питань екології та раціонального природокористування, на якому розглядалися питання Бутенківської екологічної ситуації і розгляд листів-скарг на директора РЛП «Нижньоворсклянський» Віктора Попельнюха.
Перший лист, який зачитала голова екологічної комісії Світлана Грисенко, був підписаний кобелячанином Олексієм Каблучко. Чоловік стверджував, що в той час, як він з товаришем ловив рибу на вудку і відпочивав плаваючи на надувному човні, до нього приплив Віктор Попельнюх і почав запитувати, що вони там роблять. Ті відповіли – катаємось. Директор РЛП «Нижньоворсклянський», за словами чоловіка, виганяв їх на берег, а потім почав діставати з води сітки.
В свою чергу Віктор Попельнюх (який був присутній на засіданні) зауважив, що громадянин Каблучко «катався на човні» о четвертій годині ранку під час нересту і знайдені сітки, ймовірно, належали саме йому.
Наступним був зачитаний лист користувачів по вилову риби на Дніпродзержинському водосховищі щодо погодження заяви на виділення квоти на 2010 рік для ведення промислового лову у господарській зоні РЛП «Нижньоворсклянський». А точніше – непогодження. Претензії висувались до Віктора Попельнюха, однак директор впевнений, що все від нього належне він зробив, а проблеми у рибалок пов’язані з незакінченою роботою над даною документацією.
Під час розгляду цього питання членам комісії на думку спала дещо інша проблема, пов’язана з виданням квот. Виявляється, що в районний бюджет з виділених рибалкам квот йде лише 10 тис. грн. в рік. Члени комісії та запрошені були здивовані такому мізерному «припливу» коштів, тому було вирішено детальніше вивчити питання квот, які надаються користувачам на території РЛП «Нижньоворсклянський».
Далі розглядався лист депутата Людмили Детюк з Лівобережної Сокілки про виниклу суперечку з Віктором Попельнюхом відносно меж ландшафтного парку, в якій директор РЛП «Нижньоворсклянський» ображав депутатів та сільського голову. До цієї скарги жителі Лівобережної Сокілки усно додали інформацію про те, що Попельнюх проганяє дітей з води і не дозволяє їм купатись. На що у своєму виступі Віктор Васильович відповів, що нікого не ображав і не проганяв.
Обговоривши ці ситуації, члени комісії знову проявили бажання відвідати РЛП «Нижньоворсклянський», поговорити з людьми, а потім вже робити висновки.
Інше питання порядку денного стосувалось екологічної проблеми на бутенківській об’їзній дорозі, яке на момент засідання завдяки громаді і владі було практично вирішено. На засідання був запрошений начальник філії «Кобеляцький райавтодор» Володимир Скубій, який на свій захист повідомив, що під час проведення робіт завозили грунт дванадцять КАМАЗів і він просто не встиг проконтролювати виниклу ситуацію, але нині хімічні речовини вивезені.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 липня 2009, 13:38 | | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації