Вхід | Реєстрація

Із 1 серпня вода в Кобеляках подорожчає

Із 1 серпня вода в Кобеляках подорожчає

Три тижні тому відповідне рішення було прийняте під час засідання міськвиконкому.

Свої аргументи на користь прийняття даного рішення навів Іван Дяченко, директор комунального підприємства «Водоканал», котре постачає питну воду кобелячанам. Він подав клопотання про зміну ціни на «послуги з централізованого постачання холодної води». Саме так офіційно називається тариф на питну воду. Останній раз він змінювався 1 грудня 2011 року. Звичайно ж, змінювався в бік підвищення ціни. Нині, за словами Івана Дяченка, настав момент знову переглядати тариф. Директор «Водоканалу» повідомив, що за півтора року зросла собівартість води. Нині вона становить 4 гривні 49 копійок. Зростання собівартості було викликане перш за все кількаразовим підвищенням мінімальної заробітної плати та ціни на електроенергію. Нині комунальники купують її в енергетиків за 1 гривню 21 копійку за кіловат. За рік «Водоканал» споживає майже півмільйона цих самих кіловат.

Зараз до собівартості води комунальники додають 20 відсотків податку на додану вартість та 12 відсоткову рентабельність. І в результаті виходить шість гривень і чотири копійки за кубометр. Попередній тариф становив 4,49. Підняли ціну на воду і для бюджетних організацій та бізнесменів. Бюджетники раніше сплачували 4,85, а тепер платитимуть ті ж 6,04, як і населення. Підприємцям ціну підняли з 6,30 до 6,96. Таким чином, міська влада продовжує реалізовувати свою політику вирівнювання ціни на воду для всіх категорій споживачів. До речі, найнижчу ціну поряд із бюджетними організаціями платять кобелячани, які складають разом більше 90 % споживачів.

Для порівняння наведемо ціни на воду в сусідніх Нових Санжарах. Там населення сплачує при наявності лічильника 5,16 за кубометр, бюджетники — 16,75, а підприємці — 36 гривень. І, за неофіційною інформацією, восени вода для новосанжарців також подорожчає.

Подорожчає вода в Нових Санжарах чи ні — ще невідомо. У Кобеляках новий тариф почне діяти вже з 1 серпня, адже міськвиконком прийняв рішення про зміну тарифу.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 липня 2013, 10:22 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації