Вхід | Реєстрація

На розчистку Вороної потрібен мільйон

На розчистку Вороної потрібен мільйон

Минулої середи активна молодь з Лелюхівки займалася облаштуванням центрального пляжу села: розгортали пісок на березі, засипали волейбольний майданчик, витягали з річки кошур. І бідкалися: річку б треба почистити, але коштів на це потрібно дуже багато.

Сучасний обладнаний пляж на Вороній зробили кілька років тому. Щоправда, відтоді пісок утрамбувався та змився водою, встановлені столики потрухлявіли. І навіть шлагбаум, який загороджував в’їзд на територію, хтось зламав.

— Я з травня ходив до сільського голови, нагадував, що пора облаштувати пляж. Минув місяць літа, а нічого так і не зробили, — розповідає мешканець Лелюхівки Андрій Кобилко.

Лише на початку липня звернення дали результат. 2-го числа на пляж почали завозити пісок. Чотири машини привіз «КАМАЗ», який належить Віктору Ключнику, ще чотири ходки зробив «ГАЗ» Миколи Ткаченка. На пляжу з’явилися працівники від сільської ради Іван Бровко, Юрій Мокляк та Олександр Голубовський, які зайнялися благоустроєм території. Вони викосили траву, замінили дошки на столиках, пофарбували та заново встановили шлагбаум.

— Ще нам підприємець Сергій Пашуба дав шматок азбестової труби. Ми її порізали і зробили урни. Щоб їх не покрали і не повикидали, я їх поприкріпляв до столиків, — Андрій Кобилко демонструє нехитрий механізм збереження урн — у стінці просвердлені дві дірки, крізь них протягнутий замок, яким зазвичай замикають велосипеди.

3-го липня зранку на пляжі збираються близько десятка хлопців на чолі з Андрієм Кобилком, які розкидають привезений пісок та розчищають пляж від кошурів. Для цього використовують спеціальні граблі, якими виривають із дна траву.

— Хочемо хоч трохи розширити пляж, метрів на десять, щоб людям було де покупатися. Вирвемо траву, потім засиплемо це місце піском. На цей рік його має вистачити, у наступному треба буде завозити знову, — коментує роботу хлопців Андрій.

Після завезення піску та розчистки ділянки пляжу від кошуру місце для відпочинку для мешканців Лелюхівки буде. А от свята Івана Купала у селі проводити не планують.

— Не знаю, хто це вирішив! Але з нами ніхто не радився! — обурюються представники молоді. — Завжди свято було, навіть у радянські часи. А тепер чомусь відмінили.

У процесі роботи хлопці скаржаться: граблями усієї Вороної не вичистиш. Її треба б поглибити, але коштів на це поки що немає. Говорять, що навесні у селі збирали підписи для звернення до народного депутата Олексія Лелюка. Але яким був результат — не знають.

— Так, розмови про розчистку Вороної із народним депутатом у нас були, — підтверджує у телефонній розмові сільський голова Віталій Рой. — Проте поки що ніякого результату вони не дали. Будемо збирати підписи жителів села і звертатися письмово. Ми вже писали до обласного екологічного фонду, але позитивної відповіді не отримали — коштів там для нас немає.

За словами сільського голови, лише на технічну документацію із розчистки річки потрібно близько 100 тисяч гривень. А самі роботи обійдуться не менше, ніж у мільйон гривень. Зрозуміло, що отримати такі гроші можна лише у Києві. І допомогти у цьому може хіба що народний депутат. Тим більше, депутат-мажоритарник, за якого віддавали голоси і жителі Лелюхівки. Інакше Ворону і далі розчищатимуть граблями, аж поки річка колись зовсім не пересохне.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 липня 2013, 10:38 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації