Вхід | Реєстрація

Дощ залив дитсадок «Золотий півник»

Дощ залив дитсадок «Золотий півник»

Майже тропічна злива, яка пролилась на Кобеляки, порадувала аграріїв, але завдала клопотів енергетикам та… працівникам освіти.

Звичайно, говорити про клопоти для всіх освітян Кобеляцького району було б явним перебільшенням. Та педагогічному колективу міського дитячого садка «Золотий півник» дощ таки добряче дошкулив.

Уранці 2 липня, після нічної зливи, у редакцію почали телефонувати кобелячани, які представлялись батьками дітей, котрі виховуються в «Золотому півнику». Люди говорили: «Приїдьте в дитсадок і сфотографуйте: тут води по кісточки і стеля провалюється, а все через те, що дах розкрили і забули».

Твердження, що дощова вода залила приміщення «Золотого півника» «по кісточки», звичайно, виявилось перебільшенням. Та загальна картина побаченого в дитсадку була далекою від оптимістичної. Вода дійсно залила кілька кімнат і навіть просочилася з другого поверху на перший. У коридорах, спальнях, ігрових кімнатах стояли горщики, тазики і каструлі з водою, поряд лежали ганчірки для її вимочування. Практично на всіх стінах шпалери просякли водою, з даху звисали деякі елементи декоративної стелі.

Посеред усього цього розгардіяшу стояла ледве не заплакана завідуюча дитсадка Любов Старостіна, кілька працівників закладу та батьків. Дехто тримав на руках дітей. «Ми здали на ремонт по 800 гривень. Після дощу виконана робота пішла прахом. Нам тепер ще по 800 здавати?» — гнівались батьки.

«Три тижні, як дах розкрили, а зробити ніяк не можуть. Мало того, що шпалери переклювати потрібно, так і лінолеум на підлозі затік, ще і його міняти прийдеться», — бідкались вихователі. Любов Старостіна розповіла: «Ремонт даху проводить підприємство «Водоканал». На ці роботи з бюджету виділено 70 тисяч гривень. На ремонт двох груп, а це кілька кімнат на другому поверсі, гроші збирали вже батьки. Загальна сума — десь близько 15 тисяч гривень. Частина з цих грошей уже використана, а частину доведеться витрачати на ремонт після ремонту. Ну, можливо, зважаючи на форс-мажорні обставини, влада виділить нам додаткові кошти». У кінці-кінців, батьки і працівники дитсадка запросили на місце події міського голову Олександра Ісипа і одразу ж написали звернення до міськвиконкому про додаткове фінансування.

Міський голова Олександр Ісип прокоментував ситуацію кількома годинами пізніше. Він сказав: «По-перше, не потрібно занадто драматизувати ситуацію. Так, неприємності є. Є додаткова проблема, але це не трагедія. Ніхто не постраждав — це головне. Руйнувань ніяких теж немає, а шпалери переклеять, лінолеум замінять. Ремонт даху був конче необхідний. Не зробили б його влітку, то восени б залило. І проблеми б виникли набагато масштабніші».

Оптимістично налаштований і директор «Водоканалу» Іван Дяченко: «Якраз у цей день, коли пішов дощ, ми мали дах перекривати. Так, можливо, роботи тривали довше, аніж планувалося перед їх початком, але й роботи виявилось більше, аніж думали. А щодо кімнат і шпалер… шкода, звичайно, але ж знали, що дах розкритий, можна ж і пізніше було поклеїти».

Увечері того дня до редакції зателефонувала завідуюча дитсадком. Вона вже заспокоїлась. Любов Старостіна повідомила, що збитки пораховані і вони не такі серйозні, як здавалося спочатку.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 липня 2013, 11:21 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації