Вхід | Реєстрація

Будь уважним учасником дорожнього руху!

Автомобілі та мотоцикли на вулицях рухаються з великими швидкостями і обстановка може змінюватися блискавично. Тому під час переходу вулиці необхідно уважно за нею спостерігати.

Майже дві третини дітей, дві п'ятих дорослих людей потрапляють під колеса автомобіля саме через те, що не можуть вчасно передбачити небезпеку. Тому, поряд із вивченням «Правил дорожнього руху», діти повинні набувати навичок спостереження: як дивитися, як помічати, визначати швидкість, відстань, напрям подальшого руху транспортного засобу, як передбачити появу прихованого від погляду транспорту. Переважаюча кількість нещасних випадків із пішоходами, пасажирами трапляється саме тоді, коли вони поспішають, хвилюються, бігають. Отже, надмірна поквапність і розваги на проїжджій частині вулиці мають бути виключені. Вулиця оманлива: здається, у цю хвилину немає жодного транспортного засобу, а через секунду він може непомітно виїхати з провулка чи з-за повороту. Перехід вулиці — це всього 10-20 секунд. Тому на цей час слід припинити розмови й уважно спостерігати.

Причини аварій на автошляхах із боку пішоходів: перехід проїжджої частини в місці, не призначеному для цього, або на заборонний сигнал світлофора; перехід вулиці безпосередньо біля транспорту, що стоїть або наближається; перехід вулиці в місцях, де вона погано продивляється в обидва боки; раптовий вихід пішохода на проїжджу частину з-за транспорту, що стоїть; розваги на проїжджій частині або поблизу неї; неуважність під час переходу вулиці.
Керівництво Державтоінспекції області та відділення ДАІ Кобеляцького РВ УМВС України в Полтавській області вкотре нагадує про недопущення порушень та неухильне дотримання Правил дорожнього руху. Пам'ятайте! Безпека на дорозі залежить від кожного з нас.


Автор: Олег Олефіров, начальник відділення ДАІ Кобеляцького РВ УМВС України в Полтавській області, майор міліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 липня 2013, 10:19 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації