Вхід | Реєстрація

— Якщо на вулиці лисий, то хто? — Дід!

На щотижневій нараді у райдержадміністрації найбільше говорили про проблеми молоді. Дискотека для неї тепер є, але йти на неї представники юного покоління не хочуть. Натомість охоче відвідують заклади, у яких продають алкоголь.

На початку наради на трибуну підіймається начальник штабу райвідділу міліції Ігор Кіденко. До нього одразу ж виникає питання у голови райдержадміністрації Сергія Шовкопляса.

— На День Конституції представники молоді, замість того, щоб піти на дискотеку, сиділи у парку на лавочках, пили пиво і курили. Є ж закон, згідно якого можна реагувати!

Міліціонер киває головою. Керівник району продовжує.

— Ігор Анатолійович, може б треба якийсь рейд зробити спільно з міліцією?

— Ми проводимо. Спільно з міліцією, і з селищною. Раніше була проблема у «АБЦ» в Руденківці, тепер вся молодь перебралася у «Престиж», — відповідає директор центру соціальних служб для молоді Ігор Романець.

При цьому присутні у залі констатують: дискотека відкрилася, але молодь туди не йде. Нинішнім хлопцям та дівчатам мало просто потанцювати. Їм ще перед цим бажано розігрітися.

— У парку дискотека скільки коштує? 10 гривень? А у «Престижі»?

— Безкоштовно. Тільки треба щось купити.

Після цього діалогу Сергій Шовкопляс пускається у довгий філософський роздум на тему сьогодення молоді. Коли взимку не було дискотеки, представники молоді нарікали на те, що їм нікуди ходити. Коли з приходом весни дискотека відкрилася, туди ніхто не хоче ходити. Отже, насправді молоді потрібні не танці, а відпочинок із вживанням алкоголю. Продовжуючи свої роздуми, голова райдержадміністрації починає проводити паралелі між молоддю минулою та сучасною.

— От раніше, якщо на вулиці лисий, то хто?

— Дід! — озивається хтось із зали. Навколо пирскають зо сміху.

— Та який дід! Ну дід! А ще хто?

— Або з тюрми, або у армію! — підказує інший голос із задніх рядів.

— Правильно! А зараз наша молодь поголовно стрижеться налисо, наслідуючи чужу нам культуру народів Африки, — констатує Сергій Шовкопляс. — Потім пригадайте, чи бачив хтось раніше, щоб сорочку не заправляли у брюки? А зараз так уся молодь ходить. І нічого з ними не зробиш.

Свої роздуми голова адміністрації завершує пропозицією, яка стосується конкретно дискотеки та вечірнього відпочинку молодих людей. Дає доручення організувати засідання круглого столу, під час якого поспілкуватися з молоддю і таки дізнатися, який же відпочинок їй потрібен. Ігор Романець та профільний заступник Іван Солодовник обіцяють влаштувати такий круглий стіл за десять днів.

У продовження наради начальник райвідділу МНС Юрій Шило та директор Новосанжарського лісгоспу Василь Красюк розповідають про протипожежний захист лісів. Зокрема, Василь Федорович зазначає, що великою проблемою є луки і звалища, які горять регулярно. Також директор лісгоспу повідомляє, що всі лісові масиви знаходяться під цілодобовим спостереженням телекамер, які одразу допомагають виявити найменший дим.

Після доповіді Василь Красюк спускається з трибуни. І тут якийсь «доброзичливець» із залу зауважує:

— А рубашка навипуск!

Сміються усі, у тому числі і Василь Федорович.

Завершується нарада традиційними хорошими новинами. Заступник голови РДА Володимир Борт повідомляє, що у Новосанжарській ЦРЛ почали встановлення пластикових вікон за рахунок коштів, які надходять на виконання Кіотського протоколу. Усього на заміну вікон буде використано 3 мільйони гривень.

Інший заступник голови РДА Володимир Тараненко повідомляє, що у районі вже зібрали близько 60 % площ ранніх зернових. Найвища врожайність зафіксована у фермерському господарстві Гудима, де на 40 гектарах пшениця вродила по 72 ц/га. У «Чистій криниці» врожайність склала 53 ц/га, у «Востокстройгазі» — 65,1 ц/га, у «Елеватор «Чиста криниця» — 51 ц/га.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 липня 2013, 12:25 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації