Вхід | Реєстрація

Заворсклянським городам дошкуляють незвичайні шкідники

Заворсклянським городам дошкуляють незвичайні шкідники

На них не діють жодні пестициди. Шкідники знищують все, що росте на городах: картоплю, бур’яни, кукурудзу і навіть полуниці.

Щоб боротися з нашестям городніх шкідників, жителі мікрорайону Заворскло, що в Кобеляках, беруть у руки не обприскувачі з отрутохімікатами, а палиці та рушниці, а ще — авторучки, щоб писати заяви в міліцію та в різні органи влади.

Справа в тому, що заворсклянським картоплі і бурякам загрожують не колорадські жуки чи довгоносики, а звичайні свині. Причому не дикі, а домашні. Один із місцевих підприємців утримує своїх «пацьок» вельми оригінальним способом: не в домашньому хліву чи загородці, а у вільному випасі. Десятки свиней пасуться на навколишніх луках і в лісах. І це було б ще, як кажуть, півбіди. У пошуках корму свині йдуть до людських осель, заходять на городи і буквально переривають їх своїми «п’ятачками». Одна місцева жителька розповіла: «Дозріла в мене на городі клубника. І ось приходжу я з роботи, а сусідка каже: «Пішли на твій город, тільки в обморок не падай». Дивлюся, а мою клубнику якась трясця перетолочила і ягоди визбирала, як руками. То свині зайшли». Іншим заворсклянам незвичайні шкідники перекопали картоплю чи поламали кукурудзу. Жінка, якій знищили урожай полуниці, звернулася до райвідділу внутрішніх справ. Міліціонери приїхали, склали протокол. Та, звичайно ж, ознак злочину не виявили. Немає в Кримінальному кодексі України статті, яка б передбачала покарання за знищення чужого городу за допомогою свиней. Правоохоронці порадили всім постраждалим заворсклянам звертатись із цивільними позовами до суду.

Це ж саме порекомендував і секретар міськради Сергій Галушко, до якого ми звернулися за коментарем. Він розповів, що міська влада про дану проблему знає. За його словами, із не надто уважним підприємцем проводили кілька профілактичних бесід, але законних методів впливу на нього немає. Між тим, перспективи виграти судовий позов у постраждалих майже стовідсоткові. Особливо в тих, хто викликав міліцію.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 липня 2013, 09:19 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації