Вхід | Реєстрація

Незабаром хлібопеки Полтавщини порадують споживачів смачними «новинками»

Незабаром хлібопеки Полтавщини порадують споживачів смачними «новинками»

3-го липня на базі ДП «Полтавастандартметрологія» відбулося засідання обласної дегустаційної комісії. Його метою було поставлення на виробництво нових видів продукції. Цього разу, 6 хлібопекарних підприємств нашої області представили на суд компетентних дегустаторів 19 видів своїх нових розробок або ж виробів, які вже протягом тривалого часу з успіхом реалізовуються у торгівельній мережі, але виробники вирішили внести до їх рецептури ряд доповнень та змін.

Свою продукцію представили ПП «Полтавський хлібозавод «Південний», ТОВ «Кременчуцький хлібозавод», ПП «Хорольська мехпекарня», ТОВ «Полтавахліб -3», Кобеляцький завод продтоварів «Мрія», ПП «Ляшко». В її числі 6 видів хліба, 5 видів булочок, 3 види пряників, 2 види пиріжків, а також печиво здобне «Новинка», торт «Десертний» та паска «Великодня», виготовлення якої ПП «Ляшко» збирається зробити постійним. Найбільше «новинок» представило ТОВ «Полтавахліб» - відразу 5 різновидів хлібобулочних виробів.

Відрадно, що серед представлених зразків, було і кілька видів продукції, виготовленої по аналогії з домашньою випічкою: її виробництво передбачало використання лише натуральних складників та ручну роботу.

До складу обласної дегустаційної комісії увійшли представники державного підприємства «Полтавастандартметрологія», державної санітарно-епідеміологічної служби, Полтавського університету економіки та торгівлі, обласної асоціації «Полтавахліб». Очолила роботу комісії генеральний директор ДП «Полтавастандартметрологія» Алла Миронова.

Як відзначалося в ході роботи комісії, першочерговою вимогою, яка висувається нині до підприємств хлібопекарної галузі з боку держави,  є наявність власної акредитованої лабораторії, або проведення періодичного контролю вхідної сировини та готової продукції в інших незалежних акредитованих лабораторіях області. Адже це є гарантією недопущення на споживчий ринок небезпечної для здоров’я людей продукції. Також важливо, щоб виробники нормували вміст начинки у виробах, де вона передбачена рецептурою, адже зазвичай її кількість «лежить на совісті виробника».

Звернули члени комісії увагу присутніх і на необхідність дотримуватися вимог нормативних документів при оформленні споживчої етикетки. Зокрема, якщо при виробництві продукції було використано харчові добавки ідентичні натуральним, то на маркуванні має значитися «зі смаком та ароматом карамелі, яблука тощо». Фахівці ДП «Полтавастандартметрологія» при потребі надають усім бажаючим консультації щодо правильного оформлення споживчого маркування продукції та розроблення власних технічних умов.

Усі представлені «новинки» отримали дозвіл на поставлення на виробництво, щоправда, виробникам деяких з них доведеться дещо доопрацювати технічну документацію, внести корективи до інформації на маркуванні тощо.

Отже, вже найближчим часом, новими здобутками хлібопеків Полтавщини зможуть поласувати усі бажаючі, хочеться сподіватися, вони припадуть їм до смаку.


Автор: Жанна Кущенко, ДП «Полтавастандартметрологія»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 липня 2013, 15:33 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації