Вхід | Реєстрація

Приорітетне завдання сьогодення - захист врожаю від пожеж

Приорітетне завдання сьогодення - захист врожаю від пожеж

Пора жнив - це пожежонебезпечний період, під час якого суха спекотна погода, працююча хлібозбиральна техніка, людська недбалість та безвідповідальність створюють загрозливу обстановку. Загальновідомо, що в цей напружений час найменша необережність з вогнем поблизу хлібних масивів, така як кинутий недопалок або іскра від сільськогосподарської машини може призвести до пожежі.

До забезпечення безпечного прибирання врожаю прикута основна увага з боку органів державної влади та рятувальників, які проводять масштабні заходи щодо організації роботи по недопущенню пожеж на полях, на зернозбиральній та іншій техніці, що задіяна у жнивній компанії, а також у місцях зберігання та переробки зернових. На чолі із заступником голови Полтавської обласної держаної адміністрації Борисом Галушко, начальником Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області Романом Кириленко та за участі представників Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА та працівників Управління ДСНС області здійснюються виїзди до аграрних господарств Полтавського регіону, під час яких проводяться зустрічі з керівниками районних державних адміністрацій та керівниками сільськогосподарських підприємств, оглядається протипожежний стан місць збирання та зберігання урожаю, а також наголошується про необхідність безумовного виконання усіх вимог пожежної безпеки.

До того ж рятувальники, намагаючись запобігти пожежам, практично кожного дня виїжджають на жнивні поля для контролю за виконанням усіх необхідних протипожежних заходів, таких як обкошування та оборювання хлібних масивів, встановлення попереджувальних знаків про заборону паління і користування відкритим вогнем поблизу ланів, дотримання правил експлуатації машин та агрегатів, забезпеченість первинними засобами пожежегасіння, чергування пристосованої до гасіння пожеж техніки, недопущення спалювання поживних залишків тощо.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до громадян відповідально ставитися до збереження урожаю та недопущенню виникнення пожеж на хлібних масивах. Пам’ятайте, що приборкати пожежі, які дуже швидко можуть набути значних масштабів, дуже складно, адже ліквідовувати їх доводиться із залученням значних сил пожежно-рятувальних підрозділів, затратою великої кількості матеріальних і людських ресурсів. Відповідальність за майбутній хліб несемо всі ми - кожен громадянин нашої країни.


Автор: УДСНС України у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 липня 2013, 16:35 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації