Вхід | Реєстрація

На сільгоспярмарках торгують виключно кавунами

На сільгоспярмарках торгують виключно кавунами

Фермери скаржаться, що після реорганізації на кобеляцькому ринку, вони вже не мають змоги продавати населенню дешеве збіжжя.

Як відомо, навесні цього року кобеляцька міська влада розпочала давно обіцяну реорганізацію ринку. У результаті була ліквідована так звана Підкова, де в неділю працювали приїжджі бізнесмени. І підприємці переїхали на інший ринок, розташований на околиці Кобеляк, по  вулиці Дружби. Крім того, була повністю ліквідована вулична торгівля на площі Перемоги. Потрібно віддати належне міській владі: своє рішення вона впроваджувала в життя цілеспрямовано і рішуче, не надаючи нікому преференцій. Спроби потихеньку відновити торгівлю були, але всі вони закінчувались невдало.

І всі, й покупці, й продавці вже нібито й звиклись із тим, що по-старому вже не буде, а торгівля проводитиметься виключно у відведених для цього владою місцях.

Але як і в будь-який справі, пов’язаній із реорганізацією, не обійшлося без нових проблем. Про скарги підприємців на незадовільні, на їх думку, умови роботи на кобеляцькому ринку ми вже писали неодноразово. Та з початком жнив стало зрозуміло, що після реорганізації ринку незручності виникли і в фермерів району. Раніше вони вивозили пшеницю, ячмінь та інше збіжжя на площу Перемоги і досить успішно торгували ним. Ті, хто встигав зібрати зерно раніше за інших і не надто «гилив» ціну, за тиждень продавали по 20-25 тонн ячменю. Та в цьому році торгувати на облюбованому місці сільгоспвиробникам не дозволили. Натомість їм запропонували реалізовувати свій крам за 200 метрів від ринку, на «п’ятачку» поряд із будівлею Управління праці та соціального захисту. Там раніше розташовувався ринок «секонд-хенду». Районна влада навіть анонсувала, що там проводитимуться ярмарки з продажу сільгосппродукції від виробників. Та, як розповів редакції один із фермерів, результат їх торгівлі невтішний. Чоловік говорить: «Виїхав я і пізніше ще 2-3 фермери. Нам дозволили торгувати в середу і суботу. Сказали, що то буде ярмарок. За день торгівлі ми продали хто по мішку зерна, а хто по відру. Поторгували так тиждень і плюнули».

Ми перевірили. Протягом тижня співробітники «ЕХО» практично щодня навідувались на місце, визначене як ярмарок сільгосппродукції. І виявили, що торгують там виключно кавунами і динями. Підприємець Віктор Безкоровайний підтвердив: «Так, сюди приїжджаємо лише я та мій товариш. Хлопців із зерном бачив один раз. Не продали вони нічого. Реклама ж потрібна, люди не знають про це місце. Ми теж у перші дні нічого не продали. І лише через тиждень покупці почали потихеньку підтягуватися».

Інший підприємець на умовах анонімності розказав таке: «Ви знаєте, чого кобеляцькі торгаші скаржаться, а з ринку не йдуть? У них же тепер конкурентів немає. Люди зі своїм, власноруч вирощеним зерном та овочами, просто не втовпляться на ринок. І в результаті помідорів «по рублю» вже не буде. Їх скуплять по 50 копійок і продаватимуть по «троячці».

Дійсно, така проблема може виникнути. Її можна розв’язати виділенням додаткових площ для виробників і рекламою цих місць. Але робити це було потрібно ще вчора. Хоча, можливо, покупці з часом таки знайдуть місцину, де торгують овочами і фруктами від виробника. Якщо той виробник у Кобеляки поїде.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 липня 2013, 11:25 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації