Вхід | Реєстрація

Біля райцентру порушників «гарпунять» стаціонарно

Біля райцентру порушників «гарпунять» стаціонарно

Новітні технології, за допомогою яких фіксують порушення Правил дорожнього руху, дістались і до Кобеляцького району.

Про це редакції повідомили кілька водіїв, які проживають у Кобеляцькому районі. Причому говорили вони про дане нововведення з обуренням. Незадоволення викликав не сам факт установлення стаціонарних пристроїв фіксації порушень ПДР, а один нюанс, із цим пов’язаний. Ось як розповів про це один із кобелячан: «Установили вони того «гарпуна», чи як там той пристрій зветься. Так должен же бути і знак, що про це попереджає. А він то пригнутий, його не видно. Може то й спеціально зробили». Сенс і тональність заяв інших водіїв були схожими.

У неділю ми вирішили перевірити наскільки відповідає дійсності ця інформація. Для цього довелось виїхати на околицю Кобеляк, у район двох автозаправних станцій і кафе «Лілея». Саме там, за словами кобелячан, установлений і пристрій фотофіксації, і злополучний погнутий знак. Побачене ще раз підтвердило твердження про те, що людина є істотою емоційною і суб’єктивною та часто бачить те, що хоче бачити, а не те, що є в дійсності.

Дійсно, у вказаному місці є й антивандальний ящик із захованим у ньому обладнанням. Є й знак. Точніше, їх два. Один із них розташований якраз навпроти кафе «Лілея». Він попереджає про фото-відеофіксацію порушень ПДР. За 250-300 метрів від нього встановлений «гарпун». Поряд із ним — другий, дійсно зігнутий навпіл, знак, але він зовсім іншого змісту. Цей знак попереджає про пересічення головної дороги з другорядною. Отже, причина для невдоволення у водії може бути лише одна — власна неуважність.

Саме про це й сказав у коментарі Олександр Пасько, співробітник взводу ДПС. Він зауважив: «Цікава реакція: люди думають не про те, як не порушувати правила, а про те, що їх не попередили про фіксацію порушень».

Правоохоронець пояснив, що прилад дійсно фіксує порушення Правил дорожнього руху. Він миттєво передає дані на стаціонарний пост ДАІ, що поряд із селом Сухинівка. І там порушників зупиняють інспектори ДАІ. А погнутий знак невдовзі приберуть.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 липня 2013, 16:44 | Кобеляки | Суспільство
1. Чудо Юдо / 20 липня 2013, 13:47
Отже якщо немає "гарпуна" знач можна ганяти на скаженій швидкості. Є "гарпун" і немає знаку - можна таки знову перевищувати швидкість і винуватити ДАІшників в тому, що вони... не попередили, що будуть тут ловити лихачів.
От сволочі! Порушників надумали ловити, совісті вже зовсім не мають!..

А про те, щоб просто не ганяти занадто швидко ні один водій не задумався.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації