Вхід | Реєстрація

«Хай хоч статуя Свободи стоїть, аби гроші платили!»

«Хай хоч статуя Свободи стоїть, аби гроші платили!»

На черговій щотижневій нараді у райдержадміністрації найбільше говорили про Соколову Балку. Представники влади запевняли: місцева сільська рада не хоч заробляти гроші, здаючи в оренду безгоспні землі. Сільський голова пояснював: проти надання дозволу на оренду протестує громада.

Спершу про соціально-економічний розвиток своєї громади звітує кунцівський сільський голова Анатолій Підтоптаний. Він хвилин п’ять розповідає з трибуни про зроблене за поточний рік. Зокрема, згадує 32 ліквідованих несанкціонованих сміттєзвалища. Також запевняє, що наприкінці липня в селі розпочнуть ремонт комунальних доріг. Представники президії доповідь сільського голови оцінюють досить високо.

— Можна брати за взірець! — висловлюється голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс.

— Можу вам дати! — із готовністю відгукується сільський голова. Із трибуни його проводжають усмішками.

Його змінює сільський голова із Соколової Балки Анатолій Кравець. Розповідає, що на території ради існує тенденція до зростання одноосібних формувань. Говорить, що напередодні дня села потрібно зробити ремонт дороги на Андріївку, яка перебуває на балансі служби автомобільних доріг.

Після виступу сільського голови представники президії починають задавати йому запитання. І одразу ж виникає гостра суперечка. Перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Тараненко цікавиться, чому сільський голова не ставить своєї печатки на документах, якими Володимиру Замулі (тобто, його товариству) виділяють 44 гектари землі.

— Надаємо ми, райдержадміністрація! Вам треба тільки погодити! Одна печать — і сільська рада отримуватиме плату як за ріллю — по 600-700 гривень за гектар!

— Так громада проти! — захищається сільський голова. — І ця земля надана як рілля, тому треба спочатку провести рекультивацію!

— Та він сам потім її проведе! — заводиться Володимир Тараненко. — За власні кошти! Хай там хоч статуя Свободи стоїть, аби гроші платилися!

— Сесія сільської ради не погодила надання цієї землі. Там людські сінокоси, — стоїть на своєму Анатолій Кравець.

— Так не сесія погоджує, а сільський голова! — знову нагадують йому члени президії. І прохають підтвердити це юриста адміністрації Валентина Гамова. Той підтверджує.

— У вас під Миколаївкою паслися коні! Ви принципіально роздали там землю під сінокоси. Зараз людина коней вивезла, а сіно там ніхто не косить, земля заростає бур’янами! — нагадує Володимир Тараненко.

— Якщо сесія сільської ради приймала рішення про заборону надання, то воно незаконне! — втручається у суперечку голова районної ради Володимир Левицький. — Треба подавати у прокуратуру, хай відміняють рішення сесії!

— За 96 гектарів господарських дворів також нічого не надходить у бюджет? — продовжує перелік Тараненко.

— Так Замула ними 13 років користувався, сіяв там жито і ні копійки не платив. І там же немає ніяких документів! — виправдовується сільський голова.

Врешті-решт Анатолій Кравець обіцяє поставити печатку на документах на 44 гектари, які надала Замулі райдержадміністрації. Але питання про господарські двори залишається відкритим.

Утім, навіть після цього з трибуни голову не відпускають.

— Тут на вас скарга надійшла, що ви вуличне освітлення пообрізали у людей! — говорить Сергій Шовкопляс і розгортає кілька паперів, які лежать перед ним.

— Так, ми обрізали під двором Замули. У нього було чотири ліхтарі, ми залишили один. Тому що гроші за освітлення платить сільська рада!

— А як же у інших, які підписані під скаргою?

— Поїхали, я вам покажу — там ліхтарі висять!

На цьому Анатолія Кравця таки відпускають.

— Можете присідати, — завершує обговорення Сергій Шовкопляс.

— Мені сідати? — уточнює сільський голова.

— Саджати я нікого не маю права. Можете присісти, — холодно пояснює голова РДА.

Завершують нараду повідомлення про те, що у районі зібрані ранні зернові на площі 80%. Середня урожайність складає 47,7 ц/га, що є другим показником в області.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 липня 2013, 15:25 | Нові Cанжари | Суспільство
1. Ольга В / 13 липня 2013, 15:49
— Саджати я нікого не маю права. Можете присісти, — холодно пояснює голова РДА.
А так би хотілося.
2. АЛЬ / 16 липня 2013, 08:00
а до чого така зацікавленість?
3. 888 / 20 липня 2013, 16:40
6. 888 пише:
«да у них там взаимная любовь,»

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації