Вхід | Реєстрація

У траншеї для водогону падають корови і діти

У траншеї для водогону падають корови і діти

Ганжівській громаді обіцяли, що централізоване водопостачання в селі з’явиться ще до 1 січня 2013 року. Минуло вже півроку від указаної дати, а селяни продовжують чекати на воду.

— Усе село траншеями обрили, труби в них положили і покинули, — розповідає житель Ганжівки Борис Голтвянський. У 2012 році пенсіонер, як і ще близько семидесяти його земляків, здав гроші для потреб громадської організації, яка мала фінансувати будівництво водогону в селі. Люди сплатили по 300 гривень. Громадську організацію створили. У фінансуванні проекту взяли участь і районна влада та навіть Організація Об’єднаних Націй. Проведення робіт особисто контролював голова Кобеляцької райдержадміністрації Анатолій Таранушич. Посадовці РДА навіть кілька виїзних засідань у Ганжівці проводили, запрошували туди підрядників і виконавців робіт. Більше того, звучали обіцянки завершити основний етап спорудження водогону до Нового року. З дня задекларованої дати минуло вже півроку, але вода в оселях жителів Ганжівки так і не з’явилась. Натомість у людей почали виникати проблеми, пов’язані з незавершеним будівництвом. Так у Бориса Голтвянського кілька місяців тому в траншею для водогону впала корова. Тварина отримала серйозні травми. «І шо мені хтось щось компенсує? Ага, розігнались», — обурюється чоловік. Крім того, за словами жителів села, поряд із траншеями буяють зарослі карантинних бур’янів, а на пагорбах вигорнутого грунту граються діти, постійно ризикуючи впасти в рів і зазнати ушкоджень. «А в мене даже трубу не положили, лежить у моєму гаражі, — бідкається Лариса Павленко. — І ніхто нічого не знає. І наш сільський голова замовк. Кажуть лише, що грошей на водогін уже немає. Де ж вони ділися?»

Ми спробували дізнатись, де ділись гроші і яка подальша доля водогону в сільського голови Сергія Кобеля. Він повідомив, що на цьому тижні розпочнеться новий етап робіт, який має завершитися за сім днів. І основна маса населення воду отримає. Частину траншеї вже загорнули. У тому числі в тому місці, де постраждала корова. Остаточно роботи мають бути завершені восени. «Як картошки викопають», — сказав посадовець. Що ж, до нового року жителі Ганжівки вже чекали. Тепер їм залишається пошвидше картоплю викопати.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 липня 2013, 10:31 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації