Вхід | Реєстрація

«Я просто живу музикою!»

«Я просто живу музикою!»

15-ти річна Інна Синягівська, призерка багатьох всеукраїнських пісенних конкурсів, після вимушеної перерви в півтора роки у зв’язку з мутацією голосу, знову почала співати. І хоче надалі своє життя пов’язати з музикою.
Це ім’я відоме, певно, багатьом жителям Новосанжарського району, адже дівчина дарувала пісні людям протягом багатьох років не тільки на сцені сільського клубу рідного села Лелюхівка, але й на святах Новосанжарського краю. З цією життєрадісною дівчиною ми зустрілися в редакції газети. Потрібно зауважити, що від Інни ніби віяло позитивною енергетикою, яку вона принесла з собою та заряджала нею всю атмосферу навколо.

Інна розповіла, що її пісенний шлях почався десь у 6 років.

— Що маю співочий голос, помітила мама. Вона і займалася мною спочатку. А в 9 років за мою співочу освіту взялася Тетяна Садохіна, заслужена артистка України. У неї я навчалася співати більш майстерно. Вона мені багато чого і дала. Я їй дуже вдячна.

Розповідаючи про труднощі при вивченні вокалу, Інна говорить, що найскладнішою для неї була дикція, адже певну пісенну композицію потрібно не просто «витягувати», а щоб вона при цьому ще звучала чисто, гарно, чітко. Важливою складовою співу є також інтонування, тобто відтворення голосом звуку для тієї чи іншої ноти, але дівчині це давалося легше. Хоч перше, хоч друге дівчина подолала завдяки своїй наполегливості та професійності свого вчителя з вокалу.

Не зважаючи на юний вік, дівчина зібрала чимало пісенних нагород. Вона побувала на пісенних конкурсах у різних куточках України. Це були як недалеко розташовані від Нових Санжар міста, такі як Полтава, Дніпропетровськ, так і більш віддалені — Харків, Київ, Львів, Донецьк, Одеса, Бердянськ, Севастополь, де Інна переважно займала перші призові місця. Дівчині вдалося навіть побувати за кордоном, на пісенному конкурсі у Болгарії, де вона зайняла перше місце (!).

Дівчина говорить, що як би не було важко в підготовці до поїздок на новий пісенний конкурс, а це складно, як морально, так і матеріально, але атмосфера виступу, коли тобі аплодують, позитивний заряд, який отримуєш, перекривають усі труднощі. Інна говорить, що кожної поїздки відкривала щось гарне, приємне. Зокрема, знайомства з цікавими людьми, що дівчину особливо радувало.

Певно, Інна могла б продовжувати перелік своїх пісенних перемог, якби в неї десь в 13 років не почав мутувати голос, що є стандартною складовою періоду дорослішання. Як не прикро, але довелося припинити співати і забути про виступи на сцені на півтора роки, доки голос повністю не перебудувався. За цей період дівчину навіть встигли запросити на популярне всеукраїнське талант-шоу «Голос країни. Діти».

— Це було дуже приємно і несподівано. Нам подзвонили по телефону і запросили брати участь, — говорить дівчина. — Але, добре поміркувавши, ми змушені були відмовитися. Вирішили не ризикувати.
На сьогоднішній день мутація голосу в дівчини припинилася. Вона зауважує, що голос став нижчим, ніж був, а тому вона навряд зможе «потягти» ті пісні, що співала раніше. Дівчина зараз заново починає співати і вчиться керувати своїм новим голосом. Нещодавно почала знову виступати на сцені.
Також Інна паралельно готується до вступу в Полтавське музичне училище ім. М. В. Лисенка, де продовжуватиме вивчати мистецтво співу. Також в майбутньому Інна хотіла б себе спробувати в джазовому напрямку, а так як цей стиль дуже відрізняється від народницького, яким володіє дівчина, то потрібно буде докласти чимало зусиль, щоб його освоїти. Інна також запевняє, що своє життя обов’язково хоче пов’язати з музикою, хай навіть не співатиме:

— Я не уявляю свого життя без музики, я просто живу музикою!


Автор: Роза ТУМАНОВА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 липня 2013, 09:30 | Нові Cанжари | Цікаве
1. Николай97 / 24 грудня 2020, 23:17
У Инны прекрасный голосъ

Змінено 07.03.2021, 18:08
2. Николай1997 / 4 червня 2022, 17:55
У Инны прекрасный голос! У Інни чарівний голос! Inna has a charming voice!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації