Вхід | Реєстрація

Катаракта молодшає

Чергова зустріч кобеляцьких ветеранів відбулась у четвер 31 грудня. На неї були запрошені редактор нашої газети Ігор Філоненко та лікар-офтальмолог Людмила Строніна.
Ветерани, як завжди, не лише уважно слухали виступаючих, а й задавали запитання та висловлювали побажання. Зокрема, вони повідомили, що хотіли б бачити на сторінках «ЕХО» своєрідний словник іншомовних слів, які, на їх думку, аж занадто часто вживаються, як на сторінках газет, так і в побуті. Людям старшого покоління незрозуміло, що таке «он-лайн», «контент», «піар» та «гламур». Але вони прагнуть дізнатися про значення цих слів і можливо найти їм українські замінники. Крім того, ветерани порадили започаткувати на сторінках «ЕХО» рубрику «Фотомить».
Лікар-офтальмолог розпочала свою доповідь із статистичних даних. Згідно із ними у світі нині налічується 37 мільйонів сліпих та 124 мільйони людей із недостатнім зором. І надалі кількість жителів планети Земля з проблемами зору лише збільшуватиметься. Хоча ¾ випадків сліпоти є виліковними або піддаються профілактиці.
Людмила Строніна також розповіла, що така розповсюджена хвороба очей, як катаракта, за останнє десятиліття стрімко «помолодшала». Раніше вона вражала людей віком після 60 років. Зараз же дедалі частіше трапляється у сорокарічних. Тому після 40 років людям необхідно хоча б раз у три роки проходити обстеження у офтальмолога, зокрема, вимірювати внутрішньо очний тиск. Це дасть змогу виявити патологію на ранній стадії. Крім суто лікарських препаратів, медик рекомендувала ветеранам вживати препарати, які містять в собі екстракт чорниці та лютеїн. Вони не виліковують від хвороб, але зупиняють подальше погіршення зору.
Не потрібно, за словами Людмили Строніної, радіти раптовому покращенню зору. У похилому віці це, швидше за все, є сигналом про таку хворобу, як глаукома.

Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 січня 2010, 23:40 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації