Вхід | Реєстрація

Порушників правил торгівлі карають штрафом

У Нових Санжарах продовжується боротьба за дотримання торговими точками встановленого графіку роботи. Адже поки що його дотримуються не всі.
Так, минулого тижня дільничними інспекторами міліції спільно із працівниками селищної ради в ході проведення профілактичних рейдів Новими Санжарами було складено кілька протоколів про адміністративні правопорушення. При цьому чотири протоколи були складені в різні дні, але стосувалися вони однієї торгової точки – павільйону по вулиці Чкалова, 2а, який належить приватному підприємцю Оксані Пазюк. Нагадаємо, що вищезгаданий торговий павільйон наразі єдина торгова точка у Нових Санжарах, яка працює цілодобово усупереч встановленому виконкомом селищної ради графіку торгівлі.
Так от, впродовж чотирьох днів дільничні інспектори міліції склали на продавців торгового павільйону три протоколи за частиною 1 статті 155 КУпАП «Порушення правил торгівлі». Ще один протокол був складений за порушення статті 156 КУпАП «Порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами». Під час рейду працівники міліції зайшли до павільйону і побачили там юнака, на вигляд років вісімнадцяти, із чорним пакетом у руках. Правоохоронці поцікавились, що саме він купує. При цьому, за їх словами, продавець магазину вихопила у юнака пакет і кинула за прилавок. З пакету було чути дзвін пляшки. Дільничних інспекторів міліції жінка за прилавок не пустила. Поговоривши із міліціонерами, хлопчина розповів, що він приїхав на літні канікули до Нових Санжар у будинок відпочинку «Ворскла». А потім зізнався, що купляв у павільйоні вино, цигарки, чіпси, сірники та інший дріб’язок. Хлопець надав дільничним інспекторам документ, що підтверджує особу, з якого вони дізнались, що юнаку всього 17 років, а тому продавати алкоголь йому було аж ніяк не можна. Продавець павільйону, зі слів правоохоронців, так прокоментувала факт продажу алкоголю неповнолітньому: «Такого не може бути!»
Складені дільничними інспекторами протоколи були передані на розгляд адміністративної комісії селищної ради. Минулої п’ятниці відбувся їх розгляд. Члени комісії своєю постановою визнали протоколи законними і винесли рішення оштрафувати всіх трьох продавців за порушення частини 1 статті 155 на суму 51 гривня (три неоподаткованих мінімуми доходів громадян). Продавця, який порушив ще й статтю 156, оштрафували ще на 170 гривень.
– Ми викликали на адмінкомісію власника цього павільйону – Оксану Григорівну Пазюк, – говорить голова комісії, заступник голови селищної ради Валентин Івашина. – Адже зрозуміло, що продавці здійснюють торгівлю так, як цього вимагає власник магазину. Те, наскільки Оксана Григорівна готова припинити порушення, можна буде перевірити під час наступних профілактичних рейдів.
Як зазначають дільничні інспектори міліції, після засідання адміністративної комісії увечері в п’ятницю торговий павільйон по вулиці Чкалова, 2а зачинився і вночі не працював.
Ми зв’язалися із приватним підприємцем Оксаною Пазюк, аби взяти в неї коментар з приводу винесеної постанови.
– Я звернулася до прокурора Новосанжарського района Віктора Каралаша з двома заявами – проханням ще раз розглянути законність розпорядження виконкому селищної ради від 15 травня щодо скорочення графіку роботи торгових точок та щодо постанови адмінкомісії про стягнення з моїх продавців штрафу, – повідомила Оксана Григорівна. – Якщо розпорядження виконкому визнають незаконним, то і постанова буде неправомірною. Я вважаю, що складення протоколу за статтею 156 взагалі було сфабрикованим. До того ж, під час виконання своїх службових обов’язків, працівник міліції Руслан Гасанов мене вдарив. Я зафіксувала факт побоїв і обов’язково повідомлю про цей інцидент прокурора. Також я переконана, що всі ці перевірки мого магазину є не дотриманням законності, а прямим переслідуванням моєї підприємницької діяльності з боку селищного голови.

Автор: Володимир Паршевлюк, кореспондент газети «ЕХО» в Новосанжарському районі, тел. 8(099)956-02-08


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 серпня 2009, 15:48 | | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації