Вхід | Реєстрація

Урожай ранніх зернових удвічі більший за минулорічний

Урожай ранніх зернових удвічі більший за минулорічний

Минулого понеділка відбулась чергова апаратна нарада Кобеляцької райдержадміністрації. На ній говорили про охорону праці та корупцію.

На початку апаратної наради Анатолій Таранушич потішив усіх приємною новиною. За його словами, у неділю жнива в районі офіційно завершились.

— Урожай ранніх зернових становить за п’ятдесят тисяч тонн. Минулого року було вдвічі менше. Тож можна святкувати обжинки, — зазначив голова РДА.

Далі перейшли до розгляду питань у порядку денному. Спершу Таміла Шевченко поінформувала присутніх про основні суспільно-політичні новини. Наступне питання було про стан забезпечення суб’єктами господарювання промислової безпеки та охорони праці під час підготовки та проведення зернозбиральних робіт. На нього доповідав Роман Матюхов, начальник відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у районі. За його словами, на працівників впливають небезпечні та шкідливі виробничі фактори, властиві усім видам виробництва. Зокрема, і процесу виробництва сільськогосподарської продукції.

— На жаль, проведення сільськогосподарських робіт не обходиться без травмування працівників, — розповів Роман Володимирович. — Протягом цього року на підприємстві аграрного сектору економіки допущено один нещасний випадок, унаслідок якого працівник отримав тяжкі травми. За результатами розслідування, цей випадок пов’язаний із виробництвом. За аналогічний період минулого року в районі був також допущений один нещасний випадок у аграрному секторі. Проте, він не носив тяжких наслідків для працівника.

За словами Романа Матюхова, основними причинами виникнення нещасних випадків залишаються організаційні. Тобто, неякісне проведення інструктажів, навчання та порушення вимог інструкцій із охорони праці та правил експлуатації транспортних засобів. Серед позитивних моментів він назвав те, що протягом останніх років під час проведення зернозбиральних робіт не трапилось жодного нещасного випадку з тяжкими наслідками.

Останнє питання в порядку денному було про виконання заходів щодо попередження корупції. На нього доповідав завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи райдержадміністрації Валерій Сергєєв. Він поінформував про проведені в районі антикорупційні заходи серед державних службовців органів виконавчої влади та посадових осіб органів місцевого самоврядування. Заслухавши інформацію, Микола Шабалтій додав, що питання протидії корупції актуальне завжди.

— І скільки б ми не говорили на цю тему, та часто дізнаємось із засобів масової інформації про випадки корупційних правопорушень. Не виключенням є і Полтавська область. Тому потрібно частіше інформувати державних службовців про антикорупційну роботу та можливе покарання в разі правопорушення, — сказав Микола Павлович.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 липня 2013, 12:23 | Кобеляки | Суспільство
1. Вася / 21 липня 2013, 21:58
Це про яку корупцію говорили,мабуть про продані прибережні зони майже в гектар
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації