Вхід | Реєстрація

До уваги власників розважальних закладів та закладів громадського харчування!

Кобеляцький РВ УМВС України в Полтавській області звертає вашу увагу на те, що з 16.05.2013 року законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування в нічний час», обмежено перебування дітей віком до 16 років без супроводу батьків чи законних представників у зазначених закладах у нічний час.

У зв’язку з цим власникам закладів необхідно вжити всіх заходів щодо недопущення в період часу з 22 год. 00 хв. до 6 год. 00 хв. перебування в закладі осіб віком до 16 років без супроводження батьків. У зв’язку з цим необхідно у відвідувачів підліткового віку запитувати та перевіряти оригінали документів.
У разі виявлення в ході перевірок у закладі дітей віком до 16 років відносно власника буде складено протокол про адміністративне правопорушення за ознаками ст. 180 -1 КУпАП, за матеріалами якого застосовано фінансові санкції.

«Стаття 180-1. Порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, громадян-власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності від двадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дії, передбачені частиною першою цієї статті, учинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме порушення, тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, громадян-власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

Разом із тим нагадуємо та попереджаємо про не допущення фактів реалізації неповнолітнім (особам до 18 років) алкогольних напоїв (у тому числі пива) та тютюнових виробів. Зловживання дітьми алкоголем є однією з найбільш серйозних проблем, які становлять загрозу. Уживання дітьми алкогольних напоїв — соціальна і особистісна проблема, або проблема дозвілля.

На сьогодні проблема пияцтва серед дітей не втратила своєї актуальності передусім через популяризацію алкогольних напоїв у засобах масової інформації, доступності напоїв, їх порівняну дешевизну, недооцінки наслідків шкідливого впливу алкоголю на організм дитини, традиції вживання алкогольних напоїв у сім’ї та участь у цьому дитини, відсутність альтернативних видів проведення дозвілля.

Позиція працівників міліції — за кожним фактом уживання дитиною алкогольних напоїв, проводити ретельну перевірку, встановлювати суб’єкти господарювання, які реалізують дітям спиртне та вживати невідкладних заходів щодо притягнення їх до відповідальності за ч. 2 ст. 156 КУпАП (штраф 510-1700 грн. для продавця, від 6800 грн. для суб’єкта господарювання). Тож, будь-ласка, при кожній реалізації даних продуктів перевіряйте вік покупця!!!


Автор: Людмила Домнич, кримінальна міліція у справах дітей


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 липня 2013, 08:56 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації