Вхід | Реєстрація

Кобеляччина відсвяткувала обжинки

Кобеляччина відсвяткувала обжинки

Минулої п’ятниці в районному Центрі культури та дозвілля відзначили свято жнив.

Кращі хлібороби, керівники сільськогосподарських підприємств із усього району прибули на свято врожаю «Обжинки-2013», яке в Кобеляках відбулось минулого тижня.

Утомившись від виснажливої роботи, усі вони з’їхались відзначити закінчення збору щедрого врожаю. Святкування, які увінчують завершення збирання хліба на зерновому лані Кобеляччини, уже стали традиційними впродовж останніх років. У цей день підводяться підсумки збирання ранніх зернових у агроформуваннях району.

Святкували також традиційно: із обрядовим снопом, короваєм та піснями. Цьогоріч сільгоспвиробникам є чим пишатися. Адже врожай ранніх зернових культур складає 52 тисячі тонн зерна, при середній урожайності 40,5 центнера з гектара (це вдвічі більше в порівнянні з минулим роком).

За словами начальника агропромислового розвитку району Тетяни Чердак, найвагоміший внесок у кобеляцький коровай зробили виробничі підрозділи товариства агрофірми «Добробут», які виростили 16 тисяч тонн зерна, при середній урожайності 46,9 центнера з гектара. Із урожайності ранніх зернових, 52,4 центнера з гектара, на першому місці підприємство «Україна», керівником якого є Зінаїда Норка.

З успішним завершенням битви за урожай ранніх зернових аграріїв привітали перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко та голова Кобеляцької райдержадміністрації Анатолій Таранушич.

— Сьогодні всі аграрії перемогли на жнивах 2013 року, — каже Анатолій Олексійович. — Адже немає жодного господарства, яке залишилось без хліба. І сьогодні ми з щедрим урожаєм. Я хотів би сказати щирі слова вдячності на адресу агрофірми «Добробут» і її керівнику Олександру Коваленку. Також хочу подякувати єдиній жінці-керівнику сільськогосподарського підприємства Зінаїді Норці. Адже вона знає, як вирощувати хліб на рідній землі, і багатьом чоловікам-аграріям є чому в неї повчитися.

Після привітань від керівництва району та області кращим аграріям вручили грамоти та цінні подарунки. Молодих механізаторів посвятили в хлібороби. Далі ієрей Свято-Миколаївського храму Георгій освятив перший хліб. Після чого всім присутнім роздали по шматочку освяченого короваю.

Далі всі бажаючі вийшли на вулицю, аби побачити традиційне обмолочення останнього снопа. Це право надали Володимиру Онищенку, Анатолію Таранушичу та переможниці цьогорічних жнив Зінаїді Норці.
Насамкінець свята на сцену вийшли артисти Київського театру пісні «Джерело». Вони привітали аграріїв зі святом та подарували їм запальні пісні й танці у своєму виконанні.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 липня 2013, 14:44 | Кобеляки | Політика
1. 456 / 26 липня 2013, 21:18
За що слова вдячності агрофірмі "Добробут"?За залиту по 9 разів за сезон гербіцидами нещасну землю?Чи за вбиті добробутівськими вантажівками дороги?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації