Вхід | Реєстрація

У місті встановлять ще декілька камер відеоспостереження

У місті встановлять ще декілька камер відеоспостереження

У п’ятницю відбулась чергова сесія Кобеляцької міської ради.

На двадцять сьому сесію Кобеляцької міської ради шостого скликання прибули дев’ятнадцять із тридцяти депутатів. Цього дня в порядку денному було чотирнадцять питань. Та більшість із них — земельні. Міський голова представив присутніх та запрошених на сесію.

— Тереніна нема! Сесію можна закривати, — пожартував хтось із зали. Ці слова депутати сприйняли з посмішкою.

Першим питанням у порядку денному був стан санітарної очистки в місті. На нього доповідав виконуючий обов’язки директора ККП «Міська сервісна служба» Василь Фещенко. Він нагадав про кількість контейнерів у місті і про те, як часто вивозиться сміття. І додав, що контейнери миються вручну, так як немає спеціального цеху для їхньої очистки. Також Василь Васильович розповів, що на сьогодні заборгованість перед підприємством із боку громадян становить 60 тисяч 800 гривень.

— Зі злісними неплатниками ми намагаємось боротись: телефонуємо їм, пишемо приписи і навіть звертаємось до суду. Та результатів немає. Борги ростуть ще більші. На сьогодні в багатьох вони перевищують сто гривень. До речі, серед боржників є і заможні люди, — сказав Фещенко.

— А серед депутатів є боржники? — запитав Олександр Ісип.

— І серед народних обранців, і серед членів виконкому також, — відповів Василь Фещенко.

— Так озвучте їх! — вигукнули депутати з зали.

Олександр Бистряков запропонував більш рішуче боротися зі злісними неплатниками.

— Давайте зробимо великий стенд у центрі міста та розмістимо там фото боржників. Можна в повний зріст! Особисто я не хотів би бути на тому біг-борді, — зазначив депутат.

Та народні обранці прийняли це питання до відома і перейшли до розгляду наступного. Далі депутати мали затвердити Програму профілактики правопорушень. За словами Сергія Галушка, міською радою спільно з правоохоронними органами вживаються заходи з протидії правопорушень та забезпечення належного рівня правопорядку.

— У найближчому майбутньому ми хочемо встановити в місті дві нові камери відеоспостереження. І для того, аби міліція мала змогу ними користуватися, ми повинні сьогодні на сесії прийняти Програму профілактики правопорушень, — зазначив Сергій Станіславович.

— І біля дискотеки потрібно одну камеру поставити, — додав Валерій Коробейник.

За словами Сергія Галушка, одна камера разом з усім необхідним обладнанням коштує близько шести тисяч гривень.

— Районна рада вже виділила двадцять тисяч гривень на три камери відеоспостереження. І їх, до речі, уже встановили. Одну  — на площі Перемоги, другу — по вулиці Огія, а третю розмістили біля колишньої валяльної фабрики, — сказав він.

— І одна на Підгорі! Щоб усі знали! — додав Віктор Фесюра.

— Ми хочемо встановити одну камеру в районі П’ятивугли, а іншу — у сквері імені Богдана Хмельницького. Та цього року маємо можливість придбати лише одну. Пізніше хочемо встановити більш сучасну, бездротову камеру відеоспостереження. Це дасть змогу правоохоронним органам ще швидше отримувати з неї інформацію, — зазначив секретар міської ради.

Далі депутати перейшли до розділу «Різне». Володимир Рева підняв питання ремонту доріг. Точніше, вулиці Стародніпропетровської.

— Минулого року дорогу відремонтували, та сьогодні там знову яма на ямі. Потрібно ще раз звернутися до підрядника, аби він повернувся та усунув недоліки. Адже, згідно закону, міська рада має на це повне право. І якщо ми будемо частіше так робити, то вони, можливо, наступного разу свою роботу якісніше виконуватимуть, — сказав Володимир Федорович.

— Та вони ж дорогу ремонтують у дощ! Яка там якість? — обурено сказав один із депутатів.
Зрештою міський голова запропонував звернутись до підприємства, яке виконувало ремонтні роботи, направивши йому лист-претензію.

Насамкінець сесії депутати попрохали Сергія Галушка розповісти їм про свою поїздку до Америки. Депутати з цікавістю слухали його розповідь, ділилися враженнями та порівнювали життя в Україні та за кордоном.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 липня 2013, 10:12 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації