Вхід | Реєстрація

«Люди зустрічають по-різному: хтось — як рідного сина, а хтось — як татарина…»

«Люди зустрічають по-різному: хтось — як рідного сина, а хтось — як татарина…»

Максим Васюта, 24 роки, працює листоношею в центрі зв’язку, відносить себе до хіппі, пише вірші та вірить у Бога.

 

Листоноша

— Листоношею став спонтанно. Мама підміняла одну листоношу, але й сама захворіла. Я вирішив їй допомогти. Потім інколи знову брався за цю роботу. У 2010 році мені запропонували працевлаштуватися офіційно. Трохи попрацював, потім була перерва, але з 28 квітня 2011 року працюю листоношею постійно. Робота подобається, та платять мало.

Серед клієнтів є нормальні люди, а є трохи психопати. Усім не будеш угодний. Буває, що затримається газета або почне виходити не тричі на тиждень, а двічі, то всі претензії до мене. Хоч я і пояснюю, що ці питання не в моїй компетенції, та доходить до того, що мені погрожують дзвінками до начальства і письмовими скаргами. У такі моменти хочеться ту людину вдарити, але я себе стримую. У нас працює правило: «Клієнт завше правий». Я терпляче пояснюю причину, з якої виникла проблема, або виявляється, що люди неуважно читали попередження про невихід газети. Раджу уважно перечитувати пресу, яку мої клієнти очікують, щоб не ставалося подібних непорозумінь.

Зустрічають по-різному: хтось — мало не як рідного сина, що повернувся з війни, а хтось — як татарина, особливо, коли потрапиш під поганий настрій.

Робота ненормована. Трапляється, що можеш працювати без особливого напруження, а буває, так завантажать, що доводиться добряче побігати, щоб рознести всю необхідну пошту. Те, що чоловік розносить газети, нікого не дивує, більше звертають увагу на мій молодий вік. Адже листоноші, які працюють у нас, значно старші  за мене. Їх люди добре знають, бо ті відвідують передплатників десятками років.

Особливо важко зимою. Не найкраще впливають на здоров’я різкі перепади температури. Ще й темніє рано, а завозять пошту ближче до обіду, тож доводиться розносити газети вже в темноті.

 

Хіппі

— Був 3,5 роки язичником і ультраправим. Слухав жорсткий антихристиянський рок і був у відповідній організації «Патріот». Зневажав циган і негативно висловлювався на їхню адресу. Завше був готовим до бійки. Носив коротку зачіску, аби не могли схопити за волосся. Та це все уже в минулому.

Якби не Божа надприродна допомога, то я був би на цвинтарі. Саме ця подія змінила мене і відвернула від того всього. Я зрозумів, що йшов неправильним шляхом. Кому ми служимо, то від того і отримуємо характер. Як діти успадковують усе від своїх батьків, то так і з релігією. Якщо я раніше йшов язичницьким шляхом, то, відповідно, тепер зрозумів, що це ні до чого хорошого мене не змогло б привести. Я повернувся після цього до Бога, став протестантом (п’ятидесятником) та перебуваю в баптистській церкві. Саме вона відповідає моїм поглядам. Там панує реальна атмосфера взаємодопомоги.

Я хіппі. Хіппі — це люди, які тягнуться до світла і всередині лишаються дітьми.

З усього можна отримати кайф, навіть без того, що вип’єш. Чи ще чогось такого. Я побачив квітку чи зустрів давню знайому — і вже радію цим подіям.

Як хіппі мене люди сприймають по-різному. Хтось може полити одразу нецензурною лексикою або сказати, щоб я переодягся в нормальний одяг. А хтось із автівки показує рукою жест «мир».

Окуляри — це частина мене. Практично завше в них. Ось зняв їх і в очі різко світло ріже. Люблю їх носити, бо по очах можна багато що про людину сказати. Та я не люблю розкривати душу всім підряд. Дуже відповідально ставлюся до людей, яким можу відкритися.

Українці зараз здебільшого мислять шаблонно. Їм Радянський Союз промив мізки. Тому, якщо хтось виділяється, то таких людей не розуміють і остерігаються. Стадо завше шукає аутсайдерів і вигризає їх. Якби до влади у свій час прийшли меншовики, а не більшовики, то, можливо, ми б жили краще. Погляди меншовиків більше збігалися з політикою царату.

Кулак на кулак, сила на силу — це приносить тільки руйнацію, а мир налаштовує на побудову. Тому потрібно жити в мирі.

Ікони з зображенням Бога і скульптури терпіти не можу. Адже в Біблії, якщо уважно читати, написано, що немає і не може бути ніякого посередника між нами та Богом. Людям для спілкування з Ним не потрібні ніякі ідоли. Треба бути вдячними Богу вже за те, що він дав нам життя, адже це — дар. Не потрібно нарікати на якісь незручності, що в нас є. Треба радіти, що ми можемо жити. Ніколи не буду мовчати, коли ображають Бога. Якщо я вірю, що Ісус поклав життя, щоб я жив, то як можна мовчати? Це те саме, коли твою матір поливають брудом, а ти ніяк на це не реагуєш.

Схід України — дуже бездуховний. От на Західній Україні люди більш духовні. У кожні вихідні моляться та часто відвідують церкву. А в нас у церкві можна бабусь здебільшого побачити. Є люди атеїсти, а є віруючі егоїсти. Тобто, вони визнають, що є Бог, але, типу, краще я поживу для себе, ніж чогось там дотримуватимуся по слову Божому.

Виховання в нас мізерно мале. Батьки не хочуть навчати дітей елементарному, пояснювати їм, говорити з ними. Зараз більше дбають про те, щоб одягнути, нагодувати, а про духовний аспект забувають. Часто спостерігаю ситуацію, коли діти питають: «А що це, для чого це?» Їм же відповідають: «Щоб ти запитав». Причому, батьки нічим і не зайняті, але не вважають за потрібне пояснювати. Гріх у людях прогресує, адже якого вовка годуєш, то той і сильніший буде. Пам’ятаю, наприклад, що моє покоління більше ставилося з повагою до вчителів, а зараз бачу, що це в минулому. Усе більше переконуюся, що кожне наступне поколінням стає гіршим.

Вважаю, що в родині повинне бути фізичне покарання, бо це дисциплінує і допомагає вирости нормальною людиною. Звісно, тут не потрібно перегинати палицю. Навіть у Біблії написано про це, що «син твій не вмре, але мудрості додасться». Вдячний батькові за ремінь, який отримував, коли заробляв.

Українці хочуть добре жити, але не бажають для цього щось робити. Люблять заздрити і чекають, доки щось з’явиться само собою. Ми почнемо жити краще лише тоді, коли кожен полюбить свого сусіда, як самого себе.


Автор: Роза ТУМАНОВА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 липня 2013, 10:30 | Нові Cанжари | Цікаве


1. Істина / 30 липня 2013, 08:04
Авторе!Чим ти керуєшся при виборі осіб про яких пишеш.Невже ти не бачиш язичника,ультраправого,хіппі,баптиста,меншовика,побитого ременем мазохіста.Збери все до кучі й вийде явно психічно хворий персонаж.Краще написала б,припустимо,чому "Оптовичок" в Санжарах досі не відкрили,або чи буде таки в селищі кіно.
2. ololo / 30 липня 2013, 10:55
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Як ви блять запарили з політикою. Скрізь вам комуняки і риги.

І, взагалі, напишіть і про мене статтю. Я розкажу багаааааато всякої хуйні
3. Ясен / 30 липня 2013, 14:45
Як ви запарили з політикою.Скрізь вам комуняки і риги.Пише ololo.А ти впевнений,що це коментар до цієї статті?Напевно спутав щось.
4. ololo / 30 липня 2013, 15:09
"Українці зараз здебільшого мислять шаблонно. Їм Радянський Союз промив мізки. Тому, якщо хтось виділяється, то таких людей не розуміють і остерігаються. Стадо завше шукає аутсайдерів і вигризає їх. Якби до влади у свій час прийшли меншовики, а не більшовики, то, можливо, ми б жили краще. Погляди меншовиків більше збігалися з політикою царату."

до цієї. я не перепутав
5. Істина / 30 липня 2013, 17:43
4. ololo пише:
«"Українці зараз здебільшого мислять шаблонно. Їм Радянський Союз промив мізки. Тому, якщо хтось виділяється, то таких людей не розуміють і остерігаються. Стадо завше шукає аутсайдерів і вигризає їх. Якби до влади у свій час прийшли меншовики, а не більшовики, то, можливо, ми б жили краще. Погляди меншовиків більше збігалися з політикою царату."»
З політикою царату?Тоді все добре!Змінювати нічого не потрібно.Ми вже маємо царя,вельмож,й холопів.А виділятись зі стада потрібно розумом,талантом,інтуіцією ,якщо хочеш.Ультраправе хіппі,яке всередині дитина,частина якої окуляри,та ще й язичник,а потім протестант,що не терпить православні образи,з пацифіською пов"язкою на руці(до речі її носять на лівій руці,пацифізм повинен іти від сердця),оце той,хто виділяється зі стада?Мені такого аутсайдера не шкода,нехай вигризють.Запам"ятай, мізки можуть промити тим у кого вони є,але цей процес оборотній.А от пустоголові мають завжди свою думку,нехай маразматичну ,та свою.Ось маємо такі хіпові особистості з унікальною точкою зору на все,з нестадною позицією ,але схожих на овощ.Тьфу!Противно!
6. Чудо Юдо / 30 липня 2013, 22:24
5. Істина пише:
«Ультраправе хіппі,яке всередині дитина,частина якої окуляри,та ще й язичник,а потім протестант,що не терпить православні образи,з пацифіською пов"язкою на руці»

5. Істина пише:
«Тьфу!Противно!»

І що із вами перечисленого Вас так зачепило (я б сказав би занадто зачепило)? Не бачу ні однієї вкрай поганої якості.

І щодо пустоголових не погоджуся. Якраз пустоголові не мають своїх думок - вони лише повторюють чужі. Свої думки лише мисляча людина може говорити. Щоправда це все рівно не факт, що вона права чи адекватна :)
7. Істина / 31 липня 2013, 07:41
Я зустрічала достатню кількість пустоголових людей,які мали на все індивідуальну думку,ідіотичну,але відмінну від думки інших.Тому вважаю,що розумна людина повинна мати здатність формувати свою точку зору на основі власного досвіду ,знань і позиції,та при цьому обов"язково аналізувати і застосовувати знання і досвід інших.Все що я перелічила в ком.5 не можна зібрати в одну психічно здорову індивідуальність,тому і маю таку категоричну позицію.А звичка називати неординарною людиною яка виділяється з стада начепивши окуляри і пов"язку , назвавши себе язичником не для мене.Спитайте цього хлопця про 9 правил пацифізму,чи про історію язичества на території Київської Русі.Впевнена відповідь буде нульова.А Вас незачіпа ,що я,чи Ви стадо ,а ось таке індивідуальність.
8. 13579qetuo / 31 липня 2013, 14:12
Я Максима знаю даавно.Він і людей поважає,і власну думку має.
9. Істина / 31 липня 2013, 15:43
8. 13579qetuo пише:
«Я Максима знаю даавно.Він і людей поважає,і власну думку має.»
Ну дай Боже.Але я говорю не про конкретного "Максима",а про отакий його психологічний портрет,який для когось є критерієм виключності з стада.А от я,та більшість в сарафані або джинсах,православні християни,не ультраправі,не ультраліві,не хіппі,та й пацифісти в міру -стадо.Яке, бачите топче аутсайдерів.Дуже цікава причина носіння окулярів,перечитайте в статті.Я ,як психолог,знаю,що означає відведення,або приховування погляду.
10. Нью / 31 липня 2013, 20:44
7. Істина пише:
«Я зустрічала достатню кількість пустоголових людей,які мали на все індивідуальну думку,ідіотичну,але відмінну від думки інших.»

Аналогічно.
Коли хтось мені каже, що сонцезахисні окуляри — це його частина, я автоматично починаю міркувати про його вмєняємость. Уж прастітє.
11. Рикошет / 1 серпня 2013, 01:13
10. Нью пише:
«Коли хтось мені каже, що сонцезахисні окуляри — це його частина, я автоматично починаю міркувати про його вмєняємость.»
Згоден,щоб окуляри були частиною мене,я мушу їх ковтнути.А в іншому випадку дійсно прастітє.
6. Чудо Юдо пише:
«І що із вами перечисленого Вас так зачепило (я б сказав би занадто зачепило)?»
Ну спочатку якби й нічого,а от після деяких коментарів ,дійсно як мало потрібно щоб виділитись з отого сірого стада,стати нетаким.Насвистів про свою нафантазовану позицію,начепив пов"язок,окуляри,і все ти проміньчик в мряці.От уже срань виходить.
12. Чудо Юдо / 1 серпня 2013, 12:55
Та ладно, що ви вз’їлися на людину? Виділяння із натовпу, як процес, робиться не для інших, а для себе. «Зроби себе сам» як сказав якийсь розумний дядько і радій самому собі що ти такий є. Роза просто написала про думки і переконання отакого собі хіппі старовіра-баптиста. Вважає свій шлях кращим ніж шляхи інших - його справа, нехай вважає на здоров’я. Для об’єктивності Розі потрібно написати ще про якогось панка, гопніка, буддиста, сатаніста і навіженого. В кожного буде своя правда. А нам зашилиться прочитати всі їхні переконання і робити висновки для себе.

До речі, я все чекав, що в кінці буде написано «а ще цей хлопець є членом організації «Свобода»», та видно це тільки Паршевлюк ударився в цю тему.
13. Чудо Юдо / 1 серпня 2013, 12:59
Щоправда про окуляри таки бред (особиста думка). Така прив’язаність до них пояснюєтсья тільки майже наркоманською звичкою їх носити, яку я часто спостерігаю серед людей - починають тягати ті окуляри вдень і вночі, потім очі звикають настільки, що без них вийти на вулицю таким людям - суцільна мука. Йтиме такий собі плачучий китаєць який ледве щось бачить. Очі просто шокуються від відкритого сонячного світла. От і стають окуляри "частиною їх".
14. Нью / 1 серпня 2013, 18:31
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
— Був 3,5 роки язичником і ультраправим. Слухав жорсткий антихристиянський рок і був у відповідній організації «Патріот». Зневажав циган і негативно висловлювався на їхню адресу. Завше був готовим до бійки. Носив коротку зачіску, аби не могли схопити за волосся. Та це все уже в минулому.

От такі історії прозрєнія і роблять з Подервянського живого класика.

"Колись і я так жив: їбав бездумно я кіз і ховрахів
І, розважаясь, блядям у жопи йоршика встромляв.
Я просто неба жив, як соловейко,
І політуру пив, і самогон,
Тепер возвисився…"


П’єса "Король Літр"
15. Юрій / 2 серпня 2013, 07:03
Не судіте, добрі люди, -
Воно ще дитина.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації