Вхід | Реєстрація

Будівництво басейну досі в стадії проекту

Раніше ми вже друкували інформацію про те, що в Кобеляках має з’явитися басейн, а будівельні роботи планували розпочати ще навесні.

Нагадаємо, наприкінці осені минулого року в приміщенні Кобеляцької райдержадміністрації відбулось засідання спеціальної комісії, на якому обговорювалось майбутнє будівництво басейну. На зустріч запросили представників різних районних служб та директора підприємства, яке мало займатися проектуванням басейну. Зрештою на саме проектування вони взяли два місяці. Якраз до Нового року.
Та, як виявилось пізніше, наприкінці 2012 року проект завершеним не був. Адже тоді залишалося ще виготовити технічні умови. І на це проектантам додали часу до березня. Після чого, саме, і мало розпочатись будівництво.

Днями журналісти «ЕХО» вирішили дізнатися, чи виготовлений проект басейну та чому будівельні роботи так і не розпочалися. За коментарем ми звернулися до голови Кобеляцької райдержадміністрації Анатолія Таранушича. За його словами, задум із будівництвом басейну не завмер. Просто нещодавно змінилася фірма, яка виготовляє проект.

— Від попередніх проектантів ми вирішили відмовитися. І сьогодні проектні роботи виконує київська фірма «Інтерпроект». Минулого тижня ми приймали в Кобеляках керівника цієї фірми. Його звуть Іван Кунь, — повідомив голова РДА.

На наше запитання, чому було прийняте рішення змінити проектантів, Анатолій Олексійович відповів: «Будівництво басейну ми прив’язуємо до «Бєлгранкорма». Фірма «Інтерпроект» уже давно співпрацює з росіянами. Досвіду в них багато і вони добре знають свою роботу. Крім того, головним підрядником на будівництві басейну буде саме той, який будуватиме комплекс у Лучках. І на території майбутнього комплексу буде все необхідне, аби нормально вести будівництво».

За словами голови РДА, представники фірми «Інтерпроект» пообіцяли виготовити проект басейну за півтора місяці. І після цього, нарешті, має розпочатися будівництво.

— Перші кошти, як відомо, на будівництво басейну є. Тому, сподіваюся, ми доведемо цю справу до кінця, — підсумував Анатолій Таранушич.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 липня 2013, 10:13 | Кобеляки | Суспільство


1. Бувалий / 29 липня 2013, 11:10
Корупція чистої води. Взагалі-то такі угоди заключаються через тендер як на визначення проектної організації, так і генпідрядної. А тут "ми вирішили". А як же ті гроші, що заплатили попереднім проектантам, чи, може, тепер з ними судитися? Хоча, свинарі допоможуть, адже самі знаходяться на юридичному обслуговуванні у юридичній компанії, у назві якої прізвище одного з екс-міністрів юстиції, а нині найвищого юридичного посадовця країни.
2. ясен / 29 липня 2013, 15:00
Тендерна процедура проводиться у випадку закупівлі товарів і послуг вартістю понад 100тис гр.,робіт понад 300тис гр.Отже при визначенні генпідрядника очевидно тендер проводитимуть,а на проектні роботи мабуть ні.Але в любому випадку кричати про генпідрядника до виконання проекту,експертизи,реєстрації декларації в ДАБК повна дурість.А що таке перші кошти,це 5%,чи 80%?Різниця є.Без технічних умов,вихідних данних виготовлення проекту не може бути розпочатим.Про яке завершення проектних робіт в 2012році може бути мова?Та надзвичайно сумно що за 2 місяці не зібрали технічні умови для проектування басейну,для чого ж запрошували ті служби?
3. ololo / 30 липня 2013, 11:34
ахахах, басейн?? Може ви щей боулінг з лунапарком хочете?
4. Гість / 30 липня 2013, 17:17
Тендер на товари і послуги - 100 тисяч і більше, а на роботи - 1 млн. і більше. Проектно-вишукувальні роботи - це роботи, тобто при закупівлі робіт з проектування басейну (орієнтовно 125 тис. грн.) тендерної процедури проводити не потрібно. До речі, попереднім проектантам ніхто і нічого за майже готову роботу не заплатив, вони залишилися ситі обіцянками Коломійця В.М., який уже навіть звільнився з РДА.
5. Ясен / 30 липня 2013, 17:48
4. Гість пише:
« Вставити цитатуТендер на товари і послуги - 100 тисяч і більше, а на роботи - 1 млн. і більше.»
Винен ,помилився,звісно на робти 1млн.Це раніше було 300 тис.А не платити за виконану роботу-кримінал.
6. ansambl / 1 серпня 2013, 09:22
Посилання на ihoraksjuta.livejournal.com Проект сделанный на вчера! Я котеджы проектирую от полугода до года, а тут бассейн.
7. Белый / 1 серпня 2013, 11:40
6. ansambl пише:
«Проект сделанный на вчера! Я котеджы проектирую от полугода до года, а тут бассейн.»
ну это наверняка с геологией,геодезией,сбором техусловий и исходных данных,интерьерным и экстерьеным решением,да и то год многовато.Сейчас надо быть готовым к конкуренции,или сертификат на гвоздик.
8. Чудо Юдо / 1 серпня 2013, 12:50
6. ansambl пише:
«Посилання на ihoraksjuta.livejournal.com Проект сделанный на вчера! Я котеджы проектирую от полугода до года, а тут бассейн. »

Ахаха, поржав. У сусідів такі ж раки держзамовлення роблять як і у нас. Приємно знати що ми не одні такі дауньки. Мде, поки відкат робили, поки будматеріали крали уже й, дивись, будувати із глини залишається.
9. Рикошет / 1 серпня 2013, 13:17
8. Чудо Юдо пише:
«Ахаха, поржав. У сусідів такі ж раки держзамовлення роблять як і у нас. Приємно знати що ми не одні такі дауньки. Мде, поки відкат робили, поки будматеріали крали уже й, дивись, будувати із глини залишається»
Оце добре,що є ще справжні українці!Пораділи за сусіда.
10. ansambl / 2 серпня 2013, 00:47
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
8. Чудо Юдо пише:
«будувати із глини залишається.»

не ну на глину не наговаривайте! ИМХО лучший строительный материал за всю историю человечества.
Посилання на teh-nomad.livejournal.com
По ссылке еще один репортаж упавшего бассейна. Коментарии стоят потраченного на них времени.
А вообще в кобеляках ЖОПА с рынком, а тут бассейн всрался.
11. мост / 3 серпня 2013, 13:35
да скоро скупаемся..
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації