Вхід | Реєстрація

«Кіно хай дивляться!»

«Кіно хай дивляться!»

На черговій сесії Новосанжарської районної ради депутати голосували за інтернів, призначали керівників та займалися благодійністю.

Чергова сесія районної ради цього разу починається вчасно — хвилина у хвилину. Тому деяким непунктуальним запрошеним (автору у тому числі) доводиться заходити до зали засідань уже під звуки державного гімну. Порядок денний розпочинається із розгляду бюджетних питань. Начальник фінансового управління Любов Кибкало розповідає про зміни у показниках районного бюджету і звітує про його виконання у І кварталі.

— Заборгованості з заробітної плати у першому півріччі в районі не було. Але була заборгованість з оплати за електроенергію, яка у рейтингу поставила нас на передостаннє місце в області, — зауважує начальник фінуправління.

Далі на трибуну підіймається заступник голови райдержадміністрації Іван Солодовник. Він пропонує депутатам проголосувати за створення у центрі ПМСД п’яти додаткових посад для лікарів-інтернів, які почнуть працювати у Новосанжарському районі.

— Там у проекті рішення написано «у межах фінансування». Де ж візьмуться кошти на їх зарплату? — цікавиться депутат від «Батьківщини» Микола Порох.

Йому пояснюють, що у центрі ПМСД зараз є вакантними 12 посад. Але це посади лікарів, а потрібно ввести додаткові п’ять саме інтернів.

— Не треба пояснювати, хто такі інтерни? — уточнює голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс.

— Не треба! Кіно хай дивляться! — радить Микола Харченко з фракції Партії Регіонів. Депутати пораду зустрічають веселим сміхом. І починають обговорювати, коли ж до району пришлють практиканта-інтерна з Америки. Як у серіалі.

— То вони без зарплати і дивитимуться! — цілком серйозно відповідає один з опозиційних депутатів. Утім, за введення посад усі голосують одностайно.

Наступним голосуванням депутати затверджують контингент учнів Новосанжарської дитячої музичної школи на наступний рік. Іван Солодовник пропонує проголосувати за вказану у проекті рішення кількість — 200 чоловік.

У обговоренні зі свого місця у залі підіймається директор музичної школи Ірина Сергєєва.

— Я прохаю у депутатів добавити ще десятьох і затвердити кількість у 210 чоловік. Без збільшення фінансування, — прохає керівник.

Її підтримує голова фракції «Батьківщини» у районні раді Геннадій Супрун.

— Якщо вони не прохають збільшувати фінансування, то яка різниця. Я пропоную підтримати. І прошу проголосувати мою пропозицію — 210 чоловік.

— Пропозиції щодо зміни проектів рішень слід подавати лише у письмовому вигляді! — зауважує голова районної ради Володимир Левицький. — Так написано у регламенті.

Стосовно цього виникає суперечка між головою ради та Геннадієм Супруном. Останній нагадує, що на попередніх сесіях голосували за зміни, які подавалися не у письмовому вигляді. Володимир Левицький визнає: так, раніше подібні випадки були, але у подальшому пропозиції слід подавати лише у письмовому вигляді.

Депутати голосують і більшістю затверджують контингент учнів у кількості 200 чоловік.

— Якщо з голосу не можна подавати пропозиції, то навіщо тоді взагалі на сесію приходити? — не вгамовується Геннадій Супрун.

— А ми скоро взагалі через Інтернет голосувати будемо, — іронізує один з його колег.

У продовженні сесії депутати голосують за укладення контрактів з двома керівниками комунальних закладів. З однаковим терміном на три роки Тетяну Лапіну призначають завідуючою районним методичним кабінетом, а Валентину Нездойминогу — директором центральної районної бібліотечної системи. Нагадаємо, що питання щодо керівника бібліотечної системи виносилося і на попередню сесію, але тоді депутати не дійшли згоди — на рік чи на три укладати контракт. Цього разу суперечок і обговорення не було. Усі одностайно проголосували «за».

Наприкінці сесії звучить кілька повідомлень. Зокрема, голова районної ради зачитує повідомлення депутата Сергія Бульбахи про розпуск фракції «Фронту змін» у районній раді. Одночасно голова фракції «Батьківщини» у раді Геннадій Супрун повідомив про збільшення фракції на 8 депутатів.

— На 9 же! — уточнює Супрун.

— Ні, на 8, — поправляє голова ради. Як з’ясовується згодом, один із колишніх членів фракції «Фронту змін» до «Батьківщини» не перейшов, а забажав залишитися позафракційним. Чи буде наступним його кроком приєднання до найбільшої у раді фракції Партії Регіонів — наразі невідомо.

Уже після закриття сесії до депутатів звертається жителька Малої Перещепини Валентина Дробиш. Жінка плаче і розповідає про свого 2-річного онука, у якого кілька місяців тому виявили злоякісну пухлину. Прохає допомогти, хто чим може. Депутати та запрошені відгукуються охоче. І на виході із зали засідань здають готівкою кому скільки не шкода — хтось 50, хтось 100, хтось 200 гривень. У біді всі однакові. А милосердя не має політичних кольорів.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 липня 2013, 11:15 | Нові Cанжари | Суспільство


1. Істина / 30 липня 2013, 07:44
Чи 9,чи 8?А хто той один ,що став позафракційним?Чому така недомовка?Ось бачите Левицький знає про небажання одного фронтовика приєднатись до фракції "Батьківщина" раніше чим голови фракцій.Все товар!А районна рада,це крамниця.
2. читатель / 30 липня 2013, 10:58
«Депутати голосують і більшістю затверджують контингент учнів у кількості 200 чоловік.»

Директор музично! школи прохала зб!льшити к!льк!сть учн!в на 10 чолов!к без зб!льшення ф!нансування."шановн!" депутати на чол! з бюрократом Левицьким цин!чно про!гнорували прохання ! викинули д!тей на вулицю, браво власть!мущ! так ! дал! "пакращуйте"
3. ГІСТЬ / 30 липня 2013, 13:37
Усим ригам ганьба!!! Діти і їх батьки повинні знати всих поіменно, хто з кожною сесією (покращує) їм життя. І взагалі, де ( шановні) Левицькі і їм подібні планують жити? А дітки підростуть і поставлять питання на які потрібно буде відповідати. Задумайтесь, бо завтра від вас все одно всі відвернуця, а може ще чого ...
4. ololo / 30 липня 2013, 13:53
3. ГІСТЬ пише:
«Усим ригам ганьба!!! Діти і їх батьки повинні знати всих поіменно, хто з кожною сесією (покращує) їм життя. І взагалі, де ( шановні) Левицькі і їм подібні планують жити? А дітки підростуть і поставлять питання на які потрібно буде відповідати. Задумайтесь, бо завтра від вас все одно всі відвернуця, а може ще чого ...»


Ти спочатку грамоти навчись, а потім горло дери, неук)
5. Ясен / 30 липня 2013, 14:37
4. ololo пише:
«Ти спочатку грамоти навчись, а потім горло дери, неук»

Так, якщо регламент важливіший від дітей,то горло потрібно драти і неукам,і професорам.Що стосується 2-ох річної дитини хворої на рак ,це жах.В "нецивілізованій",азіацкій Росії діє понад 20 державних програм ,які передбачають безкоштовне лікування таких хворих,навіть підримку певної категорії онкохворих при лікуванні за кордоном.І це не слова,ці програми діють реально.А ми,українці змушені вимолювати ці гроші у спонсорів,або померати.Але в цей час якась відома всім гн..и..да сидить на золотому унітазі в Межигір"ї.
6. ГІСТЬ / 30 липня 2013, 14:57
4. ololo пише:
«Ти спочатку грамоти навчись, а потім горло дери, неук»

А ти зрозуміло за кого дереш горло, захотілось золотого унітазу- парашу будеш з ригами нюхать, причом дуже скоро.
7. ololo / 30 липня 2013, 22:25
ОК, а з ким не буду нюхать? Назви конкретні прізвища/партії, будь ласкавий.
8. 8888 / 31 липня 2013, 00:01
да интересно..левицкий ведь педагог,вроде как освитянин,комсорг и так музычну школу кинул,тут не в детях наверное вопрос,а в личных амбициях чиновника.Классно что газета об этом написала, действительно с такой работой,точно придется прятаться за высоким забором.Местному самоуправлению видно что конец,если депутаты должны письменно вносить предложения Однако весело.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації