Вхід | Реєстрація

«Ми прагнемо відновити популяцію фазана»

«Ми прагнемо відновити популяцію фазана»

Минулого тижня на території мисливського господарства «Вільховатське» випустили в дику природу фазанів.

Така ідея виникла в багатьох членів мисливського товариства. До цієї пропозиції долучилися не лише місцеві мисливці, а й навіть з Полтави. За словами Олександра Литвинченка, на території району фазани зникли в 90-і роки. Адже тоді два роки поспіль були дуже холодні зими і птахи вимерзли.
— У радянські часи фазани водилися в районі, адже їх випускали не по сто штук, а по сімсот, — стверджує Олександр. — І так як на території Вільховатського мисливського господарства є і лисиці, і качки, і інша живність, то в нас виникла ідея запустити саме фазанів.

Птахів виростили в Дніпропетровській області на спеціальній фермі. Її власник особисто привіз 145 фазанів у Вільховатку. Мисливцям трьохмісячні птахи обійшлися в чотири тисячі гривень. І купували вони їх за власний кошт.

— Птахів ми випускаємо вперше, — продовжує Олександр Литвинченко. — І вирішили зробити їх не в одному місці, а в трьох, аби вони краще прижилися.

Мисливці виготовили спеціальні кормушки для фазанів, аби плахи адаптувалися в дикій природі.
І тепер по-черзі навідуються в угіддя і підгодовують птахів спеціальним кормом. Та члени товариства хвилюються за збереження фазанів, адже незабаром відкриття сезону полювання. І вони побоюються, що недобросовісні мисливці можуть знищити птахів.

— Ми виставили попереджувальні знаки і прохаємо всіх жителів району не вигулювати мисливських собак та не проводити ніяких заходів на території, де ми випустили фазанів, аби не турбувати молодняк птиці. Особисто ми один одному пообіцяли, що протягом трьох-чотирьох років не будемо піднімати рушниці на фазанів, — запевнив Олександр.

Що таке життя на волі — ці птахи поки що не знають. Та головне, як переконують члени товариства, вони прагнуть відновити популяцію фазанів.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 липня 2013, 12:38 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації