Вхід | Реєстрація

Торгівлю продуктами приберуть від туалету

Торгівлю продуктами приберуть від туалету

Під час засідання міськвиконкому про це повідомив директор кобеляцького ринку.

Після того, як вуличну торгівлю прибрали з площі Перемоги, у підприємців і їх клієнтів почали виникати проблеми. Одна з них — незручне місце розташування для торгівлі продовольчими товарами. Підприємці, котрі продають свіжі овочі та фрукти, неодноразово скаржились на цілий ряд незручностей. По-перше, невеликий майданчик, який їм виділили, виявився затісним. Туди складно заїжджати автомобілям, на яких підприємці привозять овочі. Тісно там і покупцям, особливо у так звані «базарні» дні. По-друге, і це, можливо, головне — капусту, помідори та картоплю люди змушені продавати і купляти за кілька метрів від громадської вбиральні. А туалет аж ніяк не налаштовує на плідну роботу через специфічний неприємний запах із нього.

Під час чергового засідання міськвиконкому мова йшла саме про ці проблеми та пошуки шляхів їх вирішення. Перед присутніми з доповіддю виступив директор кобеляцького ринку Владислав Прокопенко.

Говорячи про стосунки міської влади і дирекції ринку, потрібно звернути увагу на один нюанс. Більшість кобелячан і гостей міста вважають, що позаяк даний об’єкт розташований у райцентрі, то він знаходиться в підпорядкуванні міської ради. Та ситуація дещо інша. Кобеляцький районний ринок є власністю облспоживспілки. І всі ключові рішення по ньому приймає ця організація. Саме керівництво облспоживспілки днями вирішило продовжити договір оренди майнового комплексу Кобеляцького районного ринку з приватним підприємцем Наталією Сорокою. Про це й повідомив членів міськвиконкому Владислав Прокопенко. Договір буде діяти до 2016 року.

Найголовніше, про що розповів директор ринку, — подальші кроки орендаря в покращенні умов торгівлі. Владислав Прокопенко вже отримав розпорядження розпочати ремонт торгових місць. Згідно із задумом, це дасть можливість збільшити кількість робочих місць та корисну площу для торгівлі. По-друге, згідно із планами, торгівля овочами буде нарешті перенесена від туалету. Її перемістять у нижню частину ринку. В’їзд туди буде з вулиці Огія. І, по-третє, дирекція планує максимально впорядкувати туалет, а також зробити на ринку відгороджене місце для збору відходів.

У принципі, плани хороші. Вони відповідають побажанням як підприємців, так і покупців. Проте, як і коли вони втілюватимуться в життя ми обов’язково повідомимо.

Та навіть у разі, коли довгоочікуваний ремонт на ринку все ж відбудеться, це не означає, що проблеми, пов’язані з ліквідацією вуличної торгівлі, будуть вирішені остаточно. Скажімо, чимало кобелячан і гостей міста звертають увагу на хаотичне паркування автотранспорту на площі Перемоги. Автовласники, скориставшись вивільненим місцем, «припинають» своїх «сталевих коней» як кому заманеться. У результаті рух автотранспорту на площі залишається, як і раніше, ускладненим. До речі, про цю проблему говорили під час своєї сесії і депутати Кобеляцької міськради.

У міській раді визнають проблему хаотичного паркування автотранспорту на площі Перемоги. І навіть знають, як її розв’язати. Для цього необхідно нанести на площі спеціальну розмітку, на зразок тієї, що існує поблизу великих торговельних центрів, скажімо, таких як «Метро» чи «Епіцентр». Та як розповів секретар міськради Сергій Галушко, у найближчий час упорядкувати процес паркування на площі навряд чи вдасться. Заважають кілька моментів. По-перше, потрібно знайти гроші в бюджеті (це орієнтовно 7-10 тисяч гривень). По-друге, навіть наявність коштів не означає, що вони дійдуть до надавача послуги. Адже в Кобеляках, як і в усій країні, органи місцевого самоврядування вже давно не можуть самостійно розпоряджатися бюджетними фінансами. Проходження платежів систематично блокує Держказначейство. І, по-третє, у Полтавській області немає організації, яка може виконати подібні роботи.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 серпня 2013, 12:34 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації