Вхід | Реєстрація

До осені права споживачів захищати нікому

Для написання одного з матеріалів газети («Перед покупкою іграшки понюхайте її…») нам потрібно було навідатися в управління із захисту прав споживачів. Проте зараз ця структура переживає процес реорганізації. Натомість нам вдалося зв’язатися з представником цього відділу Ігорем Жорняком. Що нам цікавого повідав Ігор Олександрович? Він зараз перебуває на обліку в центрі зайнятості, а що буде з нашим кобеляцьким відділом — стане відомо восени. І, продиктувавши номер Полтавського обласного управління із захисту прав споживачів, Жорняк порадив звернутися до них.

Ми, звичайно, зателефонували в це управління, з метою дізнатися, що воно за реорганізація і чого чекати в майбутньому. Та, якось зовсім несподівано, номер виявився недіючим. Тоді ми звернулися до інтернету, щоб перевірити, чи існує якась інформація про дане управління. Швидко знайшли адресу і ще кілька телефонних номерів цієї установи. Набираємо, надія то все-таки є, але марно — усі номери недіючі.

Виникає просте запитання: куди звертатися ображеним споживачам, якщо і в Кобеляках нікому захищати, і в область не додзвонишся? Хіба що, наприклад, їхати з простроченою ковбасою в Полтаву? Так легше, а то й дешевше, нову купити.

Отже, ситуація з управлінням із захисту прав споживачів не прояснилася. Мабуть, урядовці проводять чергову оптимізацію, вважаючи, що чим менше структур на місцях, тим менше грошей треба виділяти. А наскільки це зручно для людей?  Що ж, залишається читати Закон України «Про захист прав споживачів». А ми, зі свого боку, пошукаємо, як все-таки зв’язатися з обласним управлінням.


Автор: Анна Петренко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 серпня 2013, 12:10 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації