Вхід | Реєстрація

Ожеледь об’єднала дороги і тротуари в суцільний каток

Ожеледь об’єднала дороги  і тротуари в суцільний каток
Ожеледиця котрий день не припиняє травмувати кобелячан. Однак, падаючи «на лопатки», люди часто винуватять не погоду, а міську сервісну службу. Останні розводять руками — майже всю суміш висипали, на більше коштів немає.
Сніг → відлига → мороз → лід як скло. За такою погодною програмою, яка постійно повторюється, ми живемо вже кілька тижнів. Особливо в цій ситуації страждають пішоходи, яким ніби сп’янілим, доводиться ходити під парканами, щоб хоч якось втримуватись на ногах. Дехто вибігає на дорогу, однак в такому випадку є ймовірність потрапити під колеса автівок. Люди похилого віку виходять з ситуації як можуть, одні перев’язують взуття ганчір’ям, інші — взагалі не виходять з домівок. Проте коментарі лікарів невтішні, кількість травмованих дуже велика.
Микола Півень, травматолог Кобеляцького поліклінічного відділення:
«Кількість пацієнтів з травмами значно збільшилась. Лише за вчора (4 січня – авт.) у мене на прийомі було 45 осіб. Найпоширеніші травми — пошкодження верхніх кінцівок. Майже всі випадки травмування пов’язані з ожеледицею. Серед хворих є як молоді, так і люди похилого віку. Рекомендую наклеювати спеціальну підошву на взуття, але на жаль у Кобеляках вона не продається. Єдиний вихід — посипати вулиці піском або сіллю.»
Володимир Слісаренко, директор Кобеляцького комунального підприємства «Міська сервісна служба»:
«Ми навіть не плануємо посипати побічні вулиці, аби хоч на центральні вистачило. На зиму всього заготовлено 160 тон суміші піску та солі. А в зв’язку з погодними умовами вже використано 110 тон. Ми не можемо посипати побічні дороги, тому що в такому разі залишок суміші за один день висипимо. Потім знову будуть снігопади, а в нас нічого не залишиться. Зараз всі бюджети живуть по тимчасовому кошторису, тому найближчим часом навряд чи на цю справу виділять кошти. Посипані дороги по вулицях Полтавська, Дніпропетровська, Стародніпропетровська, Калініна, 1 Травня, Леніна та площа Перемоги. Також посипані тротуари на цвинтарі, вулиця Полтавська, Леніна, Шевченка. Лише за вчора ми висипали 27 тон. До речі, також важливий температурний режим. Якщо температура повітря сягає нижче 5 градусів морозу — ця суміш не діє. Тобто пісок і сіль не роз’їдає лід, а отже і посипати сенсу немає.»
Через годину після розмови з Володимиром Миколайовичем фотографую вулицю Стародніпропетровську, на якій піску не видно. Біля мене зупинився автомобіль, з якого виглянув водій і обурився: «Та що ви тут фотографуєте, подивіться краще який біля ринку голольод!» Вибачте, але йти до ринку по таких тротуарах не ризикнула.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 січня 2010, 00:17 | Кобеляки |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації