Вхід | Реєстрація

На відремонтованих дорогах влаштовують автоперегони

На відремонтованих дорогах влаштовують автоперегони

Зі збільшенням кількості потужних іномарок та ремонтом міських доріг дедалі гострішою стає проблема перевищення швидкості.

Одним із способів примусового обмеження швидкості на вулицях є так звані «лежачі поліцейські», які змушують водіїв зменшувати швидкість. На багатьох вулицях нашого міста такі перешкоди встановлено давно. Деякі себе виправдовують, а деякі, навпаки, викликають нарікання з боку кобелячан. Адже перед перешкодою водії часто різко гальмують, створюючи додатковий шум. Особливо його чутно в нічний час.

Та до редакції тижневика «ЕХО» неодноразово звертались жителі нашого міста, аби, навпаки, дізнатись про можливість встановлення «лежачих поліцейських» на декількох вулицях, наприклад, по Фрунзе. Люди стверджують, через капітальний ремонт цієї дороги автомобілі почали їздити по ній, значно перевищуючи швидкість. За словами кобелячан, особливо небезпечно стало на так званому в народі «перехресті Смертному», яке і носить назву від того, що в цьому місці траплялось дуже багато нещасних випадків. А дерева, які ростуть обабіч перехрестя, значно зменшують видимість для інших автомобілів, які його переїжджають.

Також нарікання ми почули від жителів мікрорайонів Покрівка та Ведмедівка.

— Після того, як у цих місцях капітально відремонтували дорогу, там почали влаштовувати справжні автомобільні перегони, — скаржиться Галина, яка проживає в мікрорайоні Покрівка. — І мені, особисто, страшно, адже в будь-який момент на дорогу може вибігти дитина. Мені, до речі, уже неодноразово доводилось прибирати з дороги мертвих тварин, — каже молода жінка.

За коментарем ми вирішили звернутись до секретаря Кобеляцької міської ради Сергія Галушка. Адже саме міська влада приймає рішення про встановлення засобів обмеження швидкості на дорогах місцевого значення.
За словами Сергія Станіславовича, для того, аби встановити «лежачий поліцейський», необхідне рішення міськвиконкому. Воно повинне ґрунтуватися тільки на проханні людей.

— Без звернення громадян установлювати засоби примусового обмеження швидкості міська влада не буде. Адже ми передбачаємо певні можливі незручності з їхнім існуванням, оскільки звук автомобілів буде гучнішим. Проте, якщо кобелячани будуть наполягати на встановленні «лежачих поліцейських», то, я думаю, міськвиконком розгляне це питання і задовольнить його. Тим більше, що частина дороги від вулиці Фрунзе до «ведмедівського» мосту та вулиця Ведмедівська є дорогами місцевого значення, — розповів Сергій Станіславович.

Що ж стосується вулиці Фрунзе та Дніпропетровської, то за словами Сергія Галушка, до міської ради вже неодноразово звертались громадяни з проханням встановити на цих дорогах «лежачі поліцейські».

— Власником цієї дороги є держава в особі служби автомобільних доріг України. І наші неодноразові звернення до цієї служби не дали результату. Нам відповіли, що на дорогах загальнодержавного значення неприпустимо встановлювати будь-які засоби обмеження швидкості. З приводу «перехрестя Смертного», то там уже зроблений пішохідний перехід і днями будуть встановлені відповідні дорожні знаки, — каже Сергій Галушко.

Щодо погіршення оглядовості на перехресті, то, за його словами, звернення уваги журналістів на цю проблему достатньо, аби вирішити її.

— Міську владу потрібно повідомляти про існуючі незручності. Адже ми не маємо можливості услідкувати за всіма проблемами міста, — стверджує Сергій Станіславович.

Зрештою, облаштування «лежачих поліцейських» не є єдиним способом захисту пішоходів на дорозі. Наприклад, можна забезпечити гарне освітлення пішохідних переходів, облаштувати шумові смуги чи установити світлофори «за вимогою». Ну і, нарешті, можна звернутися до Державтоінспекції з проханням проводити регулярні рейди в місцях руху пішоходів через проїжджу частину.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 серпня 2013, 09:19 | Кобеляки | Суспільство
1. 7777 / 7 серпня 2013, 23:22
раніше службу ДАІ боялися і водночас поважали-а зараз -їх і не побачиш ніде-
СЛУЖБА- АААУУУУ- ВИ ЩЕ ЖИВІ- бо з приходом до власті ІНОГОРОДНЬОГО--ТО ЙОГО ПОБАЧИТИ МОЖЛИВО ТІЛЬКИ НА ЯКІЙСЬ ВАЖЛИВІЙ НАРАДІ АБО ТАМ ДЕ ПАХНЕ БАБЛОМ,,,,,,,,,,

ОКРЕМЕ ЗВЕРНЕННЯ ДО РАЙАДМІНІСТРАЦІЇ-- НАВЕДІТЬ В ПІДПОРЯДКОВАНІЙ ВАМ СЛУЖБІ ПОРЯДОК-ЯКЩО ВИ МАЄТЕ НА ЦЕ МОЖЛИВОСТІ
2. шофер / 9 серпня 2013, 19:29
1. Автор пише: « Що ж стосується вулиці Фрунзе та Дніпропетровської, то .......... — Власником цієї дороги є держава в особі служби автомобільних доріг України. І наші неодноразові звернення до цієї служби не дали результату. Нам відповіли, що на дорогах загальнодержавного значення неприпустимо встановлювати будь-які засоби обмеження швидкості.»
Давайте поглянемо на карту Кобеляк Посилання на s019.radikal.ru

Значит виходить, що вулиця Фрунзе, є вулицею державного призначення, і тому лежачих поліцаїв на ній класти не можна.

А от на відрізку вулиці вулиці Шевченка, між точками А та Б, накладені із асвальту два поліцаї. Виходить цей відрізок визначений як місцева вуличка чи що? Поясніть для тих хто у танку.

Є припущення. Собака, насправді, можливо зарита у тому, що вулиця Фрунзе, вимушена поєднувати у собі дві непоєднані речі - вона визначена загальнодержавною (тоб то як траса), хоча по факту є звичайною вуличкою, як не крути. Навіть просто із огляду, без спеціальних правил визначення, на глаз. Згодні? Якщо я угадав, то така обизяна могла вийти тому що суми, котрі виділяються на утримання траси та вулички, ощутимо відрізняються. І є великий інтерес отримати суму для ремонту траси, а по факту використати її лише для вулички. А отже, у Київ треба звертатися не міській владі, а людям котрі живуть на Фрунзе. І звертатися не із тим щоб встановити поліції на Фрунзе, а із тим щоб Фрунзе була визначена місцевою вуличкою, а не державною трассою. Ну і якщо зовсім в ідеалі, то щоб ті хто зробив Фрунзе трассою, відповіли за таку аферу. Повторюсь - це прущення. Ви можете написати свою думку.
3. Микола Гузченкo / 9 серпня 2013, 20:21
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
О, ваділа!
2. шофер пише:
«Ви можете написати свою думку. »

Дякую. Державна дорога в Кобеляках являє собою маршрут Кременчуцький міст - пошта - третя школа - Дніпропетровський міст. Всі інші дороги - міські. Хулі не ясно?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації