Вхід | Реєстрація

«Місця є, бо діти ще не народилися»

«Місця є, бо діти ще не народилися»

Цього понеділка в міських дитсадках офіційно завершились ремонтні роботи і діти знову пішли до дошкільних закладів.

Журналісти «ЕХО» вирішили дізнатися, що саме встигли зробити в обох міських дитячих садках за місяць ремонту. Спершу ми завітали до дошкільного закладу № 1 «Світлячок». Його завідуюча Лілія Хряпа розповіла, що за цей час встигли зробити капітальний ремонт однієї з груп, до якої з першого вересня прийдуть навчатися наймолодші діти. За словами Лілії Костянтинівни, у цьому блоці відремонтована стеля, поклеєні нові шпалери, встановлені нові двері та придбана нова шафа. Вікна там були замінені ще минулого року. Також, як стверджує Лілія Костянтинівна, цього року в деяких групах були встановлені нові вхідні двері.

— Цим дверям було вже по п’ятдесят років. І від того, що їх фарбували кожного року, вони вже не закривалися, — говорить завідуюча.

Загалом, для одних груп дитячого садка придбані нові меблі, у інших поклеєні шпалери чи замінені іграшки. І все це було зроблено за кошти батьків.

— Цього року при фінансуванні міської ради в дитячому садку замінили чотири вікна, придбали одну шафу та шпалери, — зазначила завідуюча.

Також ми поцікавилися в неї наповнюваністю груп і кількістю дітей, які прийдуть до дитсадка з нового навчального року.

За словами Лілії Хряпи, навчальний заклад, який вона очолює, розрахований на 120 місць. Та станом на червень 2013 року його відвідували 180 дітей. Тобто, групи значно переповнені.

— Цього року з дитячого садка ми випустили 29 дітей. З першого вересня в ясельні групи знову прийдуть 25 дітей, — каже Лілія Костянтинівна.

Що стосується кількості дітей, які стоять на черзі до дошкільного закладу на наступні навчальні роки, то цю інформацію нам завідуюча надати не змогла.

Також ми завітали до дошкільного закладу № 2 «Золотий півник». Його завідуюча Любов Старостіна розповіла, що цього року за кошти міської ради було зроблено чимало для дитсадка: капітально відремонтована частина даху, яка протікала останні два роки, також у цій частині будівлі та в кухні замінено електропроводку. Ще було капітально відремонтовано теплотрасу, придбано вікна в дві групи і одні вхідні двері.

— Ми вдячні міській владі, адже цього року вони зробили значний вклад у поліпшення нашого дитсадка. До речі, після того, як нещодавно після зливи три групи дитячого садка залило водою, міською владою також були виділені необхідні кошти на їхній ремонт, — зазначила завідуюча.

Усе інше було зроблено та придбано за батьківські кошти: лінолеум та килимове покриття в музичний зал, капітальний ремонт коридорів та кабінетів. Групові кімнати ремонтували в міру необхідності і на розсуд батьків. У деяких групах оновлювали іграшки та методичні матеріали, у інших купували нові меблі чи килими.

З приводу кількості дітей, то за словами Любові Михайлівни, з вересня цього року до «Золотого півника» прийдуть 87 малюків 2011 року народження, а на наступний 2014-2015 навчальний рік уже вкомплектовані три групи, у яких навчатимуться 76 дітей 2012 року народження. Групи вже повністю набрані і вільних місць немає.

До речі, на 2015-2016 навчальний рік на черзі до дитячого садка знаходяться 29 дітей 2013 року народження.
— Місця є, бо діти ще не народилися, — сміється завідуюча.

Що стосується вартості харчування, то вона, як і раніше, складає 9 гривень на день. З них, 4,5 сплачують батьки, решту — міська влада. І до кінця року вартість харчування має залишитися незмінною.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 серпня 2013, 10:18 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації