Вхід | Реєстрація

Брифінг у податковій про переобладнання касової техніки

Запровадження касових апаратів із електронною стрічкою здійснюється задля максимального комфорту представників бізнесу. Про це минулого тижня повідомив на брифінгу один із чиновників Кременчуцької ОДПІ. Темою зустрічі  з журналістами стало питання терміновості приведення касової техніки у відповідність до вимог діючих нормативно-правових актів.

«14 липня 2013 року набрав чинності Закон про перенесення термінів відповідальності за неподання звітності з РРО в електронному вигляді: з 1 липня 2013 на 1 січня 2014 року», — зазначив посадовець. Однак порадив власникам касових апаратів поквапитися та не «переносити» плани переобладнання касової техніки на цю «новорічну» дату.

Під час зустрічі говорилося про те, що не всі касові апарати можуть звітувати в електронний спосіб. Перелік техніки, дозволеної до первинної реєстрації (тобто, яку можна придбавати для використання в роботі), Міндоходів України розмістило на своєму офіційному порталі http://minrd.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/94957.html. Тут же можна відслідкувати і ті моделі, реєстрація яких заборонена. Загалом, у Державному реєстрі РРО (яким затверджено цей Перелік) знаходиться 53 моделі касової техніки, що відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно-звітної інформації електронним зв’язком до органів доходів і зборів.

Під час брифінгу посадовець застеріг громадян через ЗМІ про шахрайські дії, які мали місце в регіоні. Також наголосив на тому, що невідомі, представляючись керівниками органів Міндоходів, можуть просити організувати бенкет для комісії з вищестоящих структур Міністерства доходів і зборів, надати фінансову допомогу чи перерахувати кошти на поповнення рахунків мобільного зв'язку. У такому разі негайно повідомляйте Міністерство доходів і зборів у Полтавській області за номером «телефону довіри» (0532)63-00-70 або відділ внутрішньої безпеки Головного управління Міндоходів у Полтавській області за номером (0532)60-52-80.


Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 серпня 2013, 11:20 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації