Вхід | Реєстрація

Реформа системи пільг

Реформа системи пільг
Минуло шість місяців як уряд схвалив Стратегію упорядкування системи надання пільг до 2012 року. Однак деякі категорії громадян, що отримують нині ці пільги, не зовсім згодні з нововведеннями.
Проект займає близько чотирьох друкованих сторінок. Міністр праці та соціальної політики України Людмила Денісова розповідала на одному з засідань Міжвідомчої комісії, що нині право на пільги має майже третина населення України. Серед основних категорій — пенсіонери за віком, «діти війни», ветерани праці, ветерани війни, інваліди, особи, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Тому, за словами міністра, постала нагальна потреба в упорядкуванні розгалуженої системи надання пільг, аби бюджетні видатки спрямовувалися на підтримку найменш захищених верств населення, для яких пільги, компенсації і гарантії є додатковим засобом забезпечення достатнього життєвого рівня.
Нещодавно начальник Кобеляцького відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення управління праці соцзахисту населення Наталія Ляшенко відвідала зустріч міської ради ветеранів, де дізнавалась думку про Стратегію у тих, хто власне ці пільги й отримує. Насамперед вона ознайомила з проблемами, на розв’язання яких спрямована Стратегія, метою і основними завданнями реалізації Стратегії, очікуваними результатами від цього проекту.
Присутні до Стратегії поставились досить песимістично. Особливо до реформи про надання пільг коштами. Тобто уявимо, що відтепер замість пільги на проїзд — конкретному громадянину виплачуватимуть кошти.
— Ми проти! — говорив серед інших Іван Міронов. — Бо коштів у держави на виплату пільг, як завжди, не буде. Так хоч якісь пільги маємо, а то взагалі нічого не отримуватимемо!
Наталія Володимирівна пообіцяла направити думку присутніх кобеляцьких пільговиків до Головного управління праці і соціального захисту населення.
Проте, на сьогодні, зміни для певних пільгових категорій вкрай необхідні. Для прикладу, громадянин, отримавши пільговий статус, використовує його незалежно від свого доходу. Виходить абсурдна ситуація — людина отримує заробітну плату в кільканадцять тисяч гривень і водночас має право на безкоштовний проїзд та пільги по сплаті житлово‑комунальних послуг…

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 січня 2010, 00:19 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації