Вхід | Реєстрація

Кобеляцька школа-інтернат чекає на учнів

Кобеляцька школа-інтернат чекає на учнів

Про нашу школу писали багато. Напередодні нового навчального року хочемо ще раз привернути увагу батьків, дітей, місцевих громад до нашого закладу.

У Кобеляцькій школі-інтернаті віднедавна виховуються діти різних категорій. Якщо раніше сюди приймали лише сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, то четвертий рік поспіль контингент учнів поповнюється і тими, у кого є батьки. Здебільшого це — діти з сільської місцевості нашого та сусідніх районів, є й ті, хто мешкають у Кобеляках, Полтаві, Кременчуці, інших містах області.

Спеціальна школа-інтернат забезпечує повноцінною освітою тих, хто у звичайній школі, з якихось причин, навчається з труднощами. Наша школа готова прийняти у свою велику родину також дітей із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах чи мають матеріальну скруту. Повне або часткове державне утримання учнів, передбачене в Кобеляцькій школі-інтернаті, дає можливість вирішити родинні проблеми на якомусь етапі їх життя. При зарахуванні дитини до нашої школи усі соціальні виплати батькам зберігаються.

Навчальний процес проходить за кабінетною системою. Кожен кабінет обладнаний спеціальним унаочненням, оснащений сучасною технікою. Окрім традиційних шкільних кабінетів, у школі діють  простора бібліотека з читальним залом, клас інтенсивної педагогічної корекції, укомплектований новітніми інтерактивними засобами навчання, клас лікувальної фізкультури, спортивна та актова зали, ігрова кімната, дообладнується сенсорна кімната. Паралельно з навчанням відбувається корекційна робота з логопедом, психологом, соціальним педагогом. З цією ж метою працюють спортивні секції, гуртки художньої самодіяльності, які, за результатами змагань і виступів, займають кращі позиції в районі та області.

Трудові навички учням прищеплюють на уроках столярної, слюсарної, швейної справи, де, крім основних програмних знань, діти отримують навички вишивання, плетіння гачком та спицями, лозоплетіння. Діє також гурток прикладного мистецтва. Багато учнів уміють власними руками створювати справжні творчі шедеври, за що здобувають районні та обласні нагороди. Любов до землі та природи рідного краю прищеплюється вихованцям під час занять із сільськогосподарської праці, роботи на шкільних клумбах, ділянках, у туристичних походах.

У школі добре облаштовано побут учнів та контроль за їхнім здоров’ям. При навчальному закладі діє цілодобова позмінна медична служба. У денний час працюють лікарі (педіатр, ЛОР, хірург), перукар. Є постійний доступ до користування гарячою водою, пральною машиною. У просторих спальних кімнатах, кімнатах загального користування, як і в усій школі, зроблені ремонти. Кімнати повністю вмебльовані, кожна дитина має свою шафу, місце для відпочинку та зберігання речей. Кожен хол, куди мають вихід 2–3 спальні, оснащений м’яким куточком, теле-відеоапаратурою.

Навчання в школі здійснюється п’ять днів на тиждень. За бажанням вихідні дні дитина може проводити вдома. Місцеві учні можуть відвідувати школу лише в урочний час.


Автор: Олена ЛАШКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 серпня 2013, 10:23 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації