Вхід | Реєстрація

Чи є камери спостереження біля контейнерів?

Чи є камери спостереження біля контейнерів?

Деякі кобелячани використовують будь-яку можливість у боротьбі за чистоту вулиць нашого міста.
Нещодавно, проходячи по вулиці Першого травня, біля контейнерного майданчика ми побачили табличку, як-небудь примотану алюмінієвим дротом до стовпа. На обдертій часом залізній дощечці прочитали напис: «Ведется видеонаблюдение». Це нас і зацікавило.

Аби дізнатися, чи дійсно біля контейнерів існує камера відеоспостереження, ми звернулися до міського голови. Олександр Ісип відповів, що міська влада камер на цій ділянці вулиці не встановлювала. Проте і не заперечив, що камера там існує. Він припустив, що її могли поставити жителі цієї вулиці. Мовляв, саме так вони борються з людьми, які засмічують контейнери і територію біля них різним будівельним сміттям та іншим.

До речі, практика з відеоспостереженням біля контейнерів існує в багатьох містах нашої держави. І це є досить ефективним методом у боротьбі за чистоту. Та міська влада, поки що, немає необхідних коштів для облаштування кожного контейнерного майданчика камерами, через брак коштів.
Директор КП «Міська сервісна служба» Володимир Слісаренко також вважає, що такі методи пішли б на користь нашому місту. Адже, за його словами, у ємності для сміття викидають не лише побутові, а й будівельні, відходи тваринного та рослинного виробництва і багато чого іншого. І через це контейнери швидше виходять із ладу, а працівникам служби стає складніше їх прибирати.

Також міський голова нам розповів, що вже протягом двох останніх років проводиться активна робота з перенесення контейнерних майданчиків із центральних вулиць нашого міста на другорядні. Та останнім часом це відбувається більш активно.

— Перший контейнерний майданчик ми розформували на вулиці Червоноармійській, — каже очільник міста. — У цьому місці багато людей утримують домашнє господарство і дехто почав викидати відходи тваринництва прямо у сміттєзбірники. І жителі вулиці почали скаржитись на неприємні запахи, які доносились із них. Тому було прийнято рішення розібрати майданчик та перенести його в інше місце, де, до речі, такої проблеми вже не виникає. Адже іноді люди самі приходять і прибирають біля контейнерів. Пізніше ми перейшли до центральних вулиць Кобеляк. Адже тільки-но гості та й самі кобелячани заїжджають у місто, то увагу більшості привертають до себе сміттєві майданчики та баки. Тому ми вирішили перенести їх із центральних вулиць. Та не занадто далеко, а на сто — сто п’ятдесят метрів подалі, на другорядні.

І, як стверджує міський голова, це позитивно відзначилось на чистоті в місті. Адже біля контейнерів стало чистіше. Автомобілі ж не мають змоги заїхати туди з причепом і висипати сміття, як це було раніше. Зі слів Олександра Михайловича, найближчим часом міською владою планується придбати ще десять металевих оцинкованих контейнерів. Адже перші були закуплені ще в 2006 році. І за цей час вони вже просто вийшли з ладу.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 серпня 2013, 11:27 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації