Вхід | Реєстрація

Пертурбація

Це слово прийшло до нас із грецької мови. У прямому перекладі — «розлад», «сум’яття». У астрономії термін «пертурбація» означає суттєву зміну траєкторії руху небесного тіла навколо центрального під впливом сили тяжіння інших тіл. У переносному значенні — різке порушення нормального ходу чого-небудь, що викликає розлад, сум’яття.

Нижче мова піде саме про пертурбацію. Та цього разу не про чергову реформу української влади. Хоча там — пертурбація на пертурбації і пертурбацією поганяє.

Мова піде про газету «ЕХО». Минулого тижня весь колектив отримав неприємну звістку про те, що в тижневику почалася пертурбація. Викликана вона якраз зовнішнім чинником. Як відомо, будь-яка редакція самостійно газету не випускає. Журналісти пишуть статті, роблять фото, інші працівники все це редагують, систематизують, верстають, шукають помилки і в кінці-кінців створюють електронну версію газетного номера. Потім макет пересилається в типографію і через кілька годин друкується. Ось на цьому етапі в «ЕХО» і виникла несподівана проблема. У силу різних причин типографія, з якою ми співпрацюємо вже не один рік, не змогла повністю віддрукувати тираж минулого номера. І, на жаль, невідомо чи й надалі забезпечить вчасний вихід газети. Саме через це почалися пошуки іншої друкарні. Миттєво знайти її не вдалося: надто специфічний формат у нашого видання виявився. Друкарні, які погодилися співпрацювати, ставлять свої умови, дещо відмінніші від тих, до яких звикли «ехівці».
Тому цей номер газети вийшов у незвичному для читачів вигляді. У ньому більше сторінок. Це — плюс для читача. Ціна від цього не змінилась. Теж плюс. Та в номері поряд зі сторінками на кобеляцьку тематику з’явились і новосанжарські, і царичанські. Так, до речі, уже було. Потім газета розділилась і ми випускали кобеляцькі і новосанжарські варіанти «ЕХО». Ми ще не знаємо, чим буде повернення до старого, «плюсом» чи «мінусом». Декому з читачів хочеться бачити статті лише про свій регіон, інші прагнуть дізнатися, що відбувається в сусідньому.

Тому прохаємо наших читачів не дивуватися і не лякатися. По їх гаманцю чергова пертурбація не вдарить. Усім, хто не отримав минулий номер «ЕХО», ми гроші повернемо. Та й триватиме це сум’яття недовго. Можливо, у цьому випадку пертурбація і на краще?


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 серпня 2013, 13:09 | Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації