Вхід | Реєстрація

Чергова жертва китайської піротехніки

Чергова жертва китайської піротехніки
Три тижні тому на сто­рін­ках «ЕХО» публікувався матеріал про нещасний випадок, пов’язаний із використанням побутових піротехнічних виробів. Тоді від вибуху салютної установки постраждав бізнесмен із Києва. 1 січня в Кобеляках сталося нове нещастя. Цього разу в місті загинув гість із Решетилівки.
Нагадаємо, що 18 грудня 2009 року від вибуху китайського піротехнічного виробу «Цар-пушка» серйозно постраждав київський бізнесмен І. Він на своєму джипі «Мерседес» їхав через Кобеляки. І на свою біду вирішив випробувати китайську «Цар-пушку» в дії. В результаті вибуху чоловіку практично відірвало кисть правої руки. Позаяк пораненого бізнесмена вже наступного ранку із кобеляцької лікарні забрали в Київ, місцеві правоохоронці навіть не встигли його опитати. Існує дві версії того, що сталося. Згідно із першою, чоловік встановив салютну установку прямо на в’їзді в Кобеляки і вона вибухнула на вулиці. Друга версія є такою — «Цар-пушка» розірвалась прямо в салоні «Мерседеса». У будь-якому випадку можна говорити про нехтування елементарними вимогами безпеки при роботі із піротехнічними виробами.
Елементарна необережність призвела і до трагедії, яка сталася в ніч з 31 грудня на 1 січня.
Тієї ночі в центрі Кобеляк, як завжди, проводилась новорічна дискотека. Близько 3.30 вона мала закінчуватись. Саме в цей час троє друзів вирішили звеселити дискотечну публіку феєрверками. Як стало відомо «ЕХО», салютна установка придбана в одному із місцевих магазинів, спрацювала не одразу. Можливо через те, що спеціальний запальний шнур відсирів через дощ, який йшов протягом всього 31 грудня. У чоловіка, який запалював шнур навіть сірники закінчились. І тоді громадянин К., який входив до складу цієї трійки, вирішив запалити шнур вогнем своєї запальнички. І нахилився прямо над установкою. Ні він, ні його друзі не помітили, що запальний шнур все ж таки тлів.
Перший же заряд салютної установки потрапив в обличчя К. Він увійшов в мозок і завдав чоловікові травми несумісні з життям. Через 20 хвилин після вибуху 27‑річний житель Решетилівки помер в приймальному відділенні Кобеляцької ЦРЛ. В нього залишилась дружина і маленька дитина.

Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 січня 2010, 00:39 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації