Вхід | Реєстрація

Заростуть обочини

Нинішня влада повідомила про наміри розпочати чергову реформу. Мова йде про зміну адміністративно-територіального устрою України. Зараз, за словами чиновників, триває обговорення майбутньої реформи. І кожен громадянин України має можливість висловити свою думку щодо задуму влади.

Якщо вставляти свої п’ять копійок у процес обговорення, то передусім хочеться згадати одну ситуацію в стінах Кобеляцької райдержадміністрації, свідком якої став автор.

…Майже обідня пора. Коридор. На диванчику біля прийомної голови РДА сидить жінка поважного віку. Поряд стоять двоє чоловіків. Один із них, швидше за все, родич бабусі, інший — чиновник райдержадміністрації. Прізвище посадовця називати на будемо. Це не так важливо. Так от, цей чоловік, який займає далеко не найнижчу посаду в районній виконавчій владі, займався тим, що розшукував для жіночки бригаду, котра виконає їй якісь ремонтні роботи. Для цього він комусь телефонував із мобільного, представлявся, домовлявся про ціну. —Ну то й що? — скаже хтось із читачів. — До чиновника прийшли, от він і допомагає. Нібито все добре, усе правильно. Та не все. Безумовно, пошук мулярів і теслярів чиновником РДА є вчинком благородним. Та не в робочий час. У принципі, ця шляхетність за коефіцієнтом корисної дії стоїть у одному ряду з розчищенням обочин, яким уперто і постійно займаються службовці різних державних органів. Тобто, користь від такої діяльності вітчизняних чиновників стрімко наближається до нульової позначки.

Одразу згадався випадок із іншим чиновником, уже обласного рівня. У часи «помаранчевої» влади він займав досить високий пост у облдержадміністрації. І навіть прославився на всю Україну складанням «чорних списків» громадян, звернення яких не потрібно перевіряти. Так от, той посадовець кілька років тому доводив автору статті, що за якимись показниками вітчизняні чиновники навіть випереджають своїх європейських колег. Напевно, він мав на увазі швидкість пошуку ремонтників чи ефективність вирубування молодої порослі дерев обабіч доріг.

До чого ведеться? Та до того, що величезна армія чиновників різних рівнів займається чим завгодно, лише не виконанням своїх прямих службових обов’язків. І якщо їх скоротять після проведення реформи, це буде плюсом. У всьому ж іншому будуть лише мінуси. Та й обочини знову заростуть.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 серпня 2013, 11:30 | Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації