Вхід | Реєстрація

Давайте будемо добрішими

Нещодавно довелося побувати в лікарні. Стандартна ситуація, коли спочатку вичікуєш у черзі до реєстратури, щоб узяти свою картку, а потім чекаєш уже в черзі до лікаря. Маю зауважити, що моя черга була невелика, незважаючи на особливий день — понеділок, та і в ній було не зовсім спокійно. Після так званої ранкової п’ятихвилинки приходить лікар і запрошує зайти сиву бабусю, яка сидить у стороні від черги:

— Здрастуйте, заходьте, будь-ласка, чи Ви не до мене?

— До вас, до вас, — радісно відгукується бабуся і, ледь переставляючи ноги, зникає за дверима лікаря.

Перші в черзі злегка обурюються, що когось запрошують попереду них. Люди одразу визначають:

— Мабуть, по блату, а може, родичка якась.

Проходить деякий час. Люди, здається, уже заспокоюються, коли в них з’являється новий привід для обурення. До кабінету без черги заходить чоловік із товстою лікарняною карткою і практично одразу ж виходить. Жінки проводять його обуреними поглядами.

— Бачте?! Не тільки літні, а й середнього віку без черги йдуть! Ще й не дивиться, шо ми тут сидимо! Ми шо, невидимі? Нас не видно? — говорить одна з жінок, укотре впевнюючись у несправедливості лікарняної черги.

Та якщо розібратись, нічого страшного не відбулося. Бабуся — справді літня людина, яку треба пропустити без черги. Чоловік же пробув у кабінеті від сили секунд десять і надовго чергу не затримав. Отже, і приводів для скандалу фактично не було, якби не нервовість деяких відвідувачів та їх налаштованість на сварку. Потрібно підкреслити, що подібну атмосферу можна було спостерігати і в чергах до інших лікарів. І створювали її самі пацієнти, які, схоже, тільки переступають поріг лікарні, одразу налаштовуються на негатив.

Ви скажете, що лікарня — таке місце, куди важко приходити з позитивними емоціями, адже кожен іде зі своєю болячкою і йому не до посмішок та буддистської рівноваги. Та хіба така ситуація лише в лікарняних чергах? Озирніться довкола: переважна більшість облич на вулицях — сумні, тривожні, вічно заклопотані та не особливо доброзичливі. Чому ми такі нервові, сердиті і непривітні? Можливо, варто щось поміняти в собі? Тоді й такі речі, як візит до лікарні, можуть принести набагато більше позитиву. Визнайте, якби нам посміхнулися в подібній лікарняній черзі, у напружений момент сказали кілька добрих слів та проявили розуміння, то нам і нервувати не було б потреби, і енергетика вже була позитивною, і день би далі пішов, імовірно, вдаліше. Думаю, кожному з нас варто спробувати стати добрішими один до одного, щедрішими на добре слово чи посмішку. Тоді, де ми б не знаходилися: у лікарняній черзі чи просто на вулиці, нам стане приємніше і радісніше жити!


Автор: Роза Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 серпня 2013, 09:13 | Нові Cанжари | Редакційна
1. Микола Гузченко / 15 вересня 2013, 13:33
Хороша редакційна. Думав, Філоненко. Тільки будь ласка окремо пишеться.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації