Вхід | Реєстрація

Мисливці! Готуйте рушниці!

Ось і завершились перипетії навколо розподілу мисливських угідь Кобеляцького району. Більше року тривала боротьба за кращі угіддя.На сьогодні ми маємо майже десять окремих самостійних господарств.

Шкода, що район порваний на шматки, але факт є фактом. Чи дасть це користь у процесі збереження дичини, покаже час. А сьогодні всі мисливці живуть чеканням відкриття полювання на пернату дичину, яке розпочнеться в серпні.

Згідно наказу та в погодженні з відповідними державними органами, полювання на пернату дичину в угіддях Кобеляцького ГМРГ розпочинається 10 серпня з 16‑ої години. З цього дня можна вполювати одному мисливцю за одне полювання: норців — 2, качок — 3, лисок — 4, перепілок — 5, курочок водяних — 3, куликів — 7, голубів — 7, гусей — 1. На качку-широконіску, у зв’язку з її малочисельністю, можна полювати з 14 вересня.

Полювання проводитиметься в суботу, неділю та середу до 29 грудня включно, а на перепілку — до 30 листопада. Заборонені до відстрілу: гоголь, нерозень (сіра качка), чернь білоока, савка, огар, галагаз, гага, крохаль, кулик-сорока, кроншнеп, чайка, голуб-синяк, гуска білолоба мала.
Полювання в угіддях Кобеляцького ГМРГ проводиться при наявності в мисливця всіх необхідних документів та відстрільної картки, яку можна придбати в бухгалтерії ГМРГ, у єгерів та голів первинних колективів.

У зв’язку з тим, що значна частина водно-болотних угідь сьогодні належить іншим мисливським господарствам, та з метою недопущення порушень норм пропускних можливостей угідь, у контрольній картці обліку дичини дата і місце проведення полювання відмічається єгерем господарства чи іншою відповідальною особою. Без такої відмітки полювання вважається порушенням, на що будуть складатися приписи і порушники нестимуть адміністративну відповідальність.

Ті мисливці, що з року в рік полюють у своїх улюблених угіддях, які сьогодні належать іншим власникам, мусять придбавати картки в користувачів відповідних угідь.

Більш детальну інформацію про умови полювання, межі господарств кожен мисливець може отримати в керівника мисливських господарств.

Звертаю увагу кожного мисливця на дотримання правил  техніки безпеки при поводження зі зброєю та запобіганню виникнення пожеж і дотримання правил пожежної безпеки.

Кобеляцькі мисливці завжди відзначаються високою культурою полювання, тому сподіваюсь на недопущення фактів браконьєрства та порушень правил полювання.

Бажаю всім мисливцям гарного настрою, здоров’я і приємних зустрічей на полюванні. Ні пуху, ні пера!


Автор: Валентин ПАНІЧЕВСЬКИЙ, директор Кобеляцького ГМРГ, почесний член УТМР


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 серпня 2013, 10:45 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації