Вхід | Реєстрація

Через замкнення трансформатора погоріла побутова техніка

Через замкнення трансформатора погоріла побутова техніка

Після різкого стрибка напруги у жителів Пристанційного повиходили з ладу телевізори, тюнери, комп’ютери та пральні машини.

Замкнення на трансформаторі у селі Пристанційному сталося близько дванадцятої дня 25-го серпня, у неділю. Від різкого стрибка напруги у мешканців села задимілись електроприлади, приєднані до мережі. Найбільше дісталося жителям вулиці Шкільної. Усього ж, за словами мешканців Пристанційного, від аварії на трансформаторі постраждало майно 59 жителів села.

Коли до села прибули працівники філії «Полтаваобленерго», жителі села заблокували їхнє авто та вимагали підписати акт огляду трансформатора. Його попередньо обстежив місцевий електрик Віктор В’язовський, який нібито має усі необхідні допуски. Він зауважив, що немає слідів зливу масла та й пробки охолоджувального радіатора були на місці. Отже, трансформатор замкнув не після людського втручання.

— Напевно, там просто цього масла вже не було, трансформатор перегрівся і замкнув. Від нього іскри летіли так, що трава на десять метрів навколо вигоріла, — розповідає мешканець Пристанційного Геннадій Бабенко. — А напруга пішла «гуляти» по лінії. Кому не щастило, у того горіли прилади. У мене згорів тюнер до телевізора та пральна машина.

Після розмови жителів із представниками філії до села приїхала бригада на чолі з майстром Олександром Гирею. Він підписав акт, складений жителями. А працівники бригади замінили згорілий трансформатор. У Пристанційному відновили енергопостачання. І люди трохи заспокоїлись. Адже з появою струму деякі з’ясували, що прилади, які вони вважали згорілими, насправді працюють.

Наступного дня до Пристанційного приїхав начальник районної філії «Полтаваобленерго» Володимир Остапчук.

— Він зустрівся з людьми і пообіцяв максимально допомогти у розв’язанні цієї проблеми, — говорить малоперещепинський сільський голова Віталій Мазан. — Пообіцяв створити спеціальну комісію, яка займеться розслідуванням цього інциденту.

— Він поговорив з нами по-людськи. Пообіцяв, що деяку техніку огляне їхній майстер з філії. Сьогодні до нього вже повезли три системні блоки від комп’ютерів, тюнери і телевізори, — перераховує Геннадій Бабенко. — Стосовно виплати компенсацій пояснив, що самостійно не може прийняти таке рішення. У них там буде збиратися рада директорів, які розглянуть звернення громадян і приймуть рішення.

Утім, жителі села вирішили не покладатися виключно на порядність керівництва філії «Полтаваобленерго» і звернулися з відповідною заявою до полтавського представництва «Держенергонагляду». Наступного ж дня повезли в ремонт пошкоджену побутову техніку.

— Сьогодні відвіз пральну машину до Полтави. Здавав у таку майстерню, щоб могли дати висновок експерта про причини поломки. Потім напишу заяву, докладу цей висновок та чек із сумою, у яку обійдеться ремонт, і віднесу це до філії «Полтаваобленерго», — ділиться планами Геннадій Бабенко. — Якщо не відшкодують витрати, тоді вже будемо звертатися до суду.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 серпня 2013, 13:43 | Миргород | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації