Вхід | Реєстрація

У Куст-Кущах відкрили дитячий садок «Веселка»

У Куст-Кущах відкрили дитячий садок «Веселка»

Свято для жителів села відбулось другого вересня, у понеділок.

Відкриття садочка в Куст-Кущах перетворилось на справжнє велике сімейне свято. Повітряні кульки, квіти, танці, пісні, веселі казкові герої — все це вирувало в атмосфері радості, щастя та щирого дитячого сміху. Спершу привітав жителів села голова Кобеляцької райдержадміністрації Анатолій Таранушич.

— Сьогодні чудове свято для найменших жителів Куст-Кущів. Адже відтепер у них є місце, де вони будуть отримувати дошкільну освіту, — каже голова РДА. — Загальна вартість проекту 211 тисяч гривень. Це ті кошти, які можна порахувати. Але якщо більш конкретно, то я хочу сказати, що ми навряд чи вклалися у 270 тисяч гривень. Для прикладу, 40 тисяч, які ми не враховуємо в загальну суму — це кошти районного бюджету, виділені для того, щоб садочок зміг запрацювати вже з сьогоднішнього дня, а весь штат дошкільного закладу міг отримати заробітну плату. Думаю, цих коштів нам вистачить до того часу, коли нас підкріпить в цьому плані держава.

Насамкінець свого виступу Анатолій Таранушич вручив завідуючій дошкільним закладом подарунок — мультимедійний програвач.

Зі словами вітання до присутніх звернулася і сільський голова Людмила Рибалко. Вона розповіла про те, як реалізовувалася ідея створення в Куст-Кущах дошкільного закладу.

— Над створенням дитячого садочка почали працювати ще в 2012 році, — каже сільський голова. — Після декількох проведених сходок з жителями села та керівниками району ми вирішили, що наш садочок дійсно існуватиме. Одразу ж почалася копітка робота. І сьогодні садочок вже готовий приймати наших малюків. Тому діткам я бажаю, аби у «Веселці» їм було дійсно весело.

Після промов та привітань нагородили грамотами тих, хто допомагав у створенні дошкільного закладу.
Від імені батьків узяла слово Тетяна Фещенко. Вона розповіла, що спочатку батьки дітей і не сподівалися, що садочок в їхньому селі з’явиться.

— Ми не вірили, бо все починалося практично з нічого, — каже молода жінка. — І тепер наша давня мрія втілилася у реальність!

А далі свято перетворилося на казкове дійство. Перед малюками та дорослими з’явилися казкові герої. Жовте каченя розважало дітлахів та запрошувало їх до таночка. Діти раділи, танцювали та гралися надувними різнокольоровими кульками. Насамкінець свята завідуючій дошкільним закладом Олені Сіровій вручили символічний ключ від дитсадка. Перерізавши голубу стрічку, малюки та дорослі зайшли всередину дошкільного закладу. Поки дорослі роздивлялися на якість проведених ремонтних робіт, діти ринулися до ігрової кімнати роздивлятися та гратися новими іграшками.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 вересня 2013, 11:12 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації