Вхід | Реєстрація

«Водний» тариф уже перевірили в антимонопольному комітеті і в облдержадміністрації

За спожиту у серпні воду жителям Кобеляк довелось платити більше. Адже ціна на неї була підвищена.
Безумовно, будь-яке зростання ціни не викликає, м’яко кажучи, ентузіазму серед громадян. Не стало виключення і подорожчання води. Одна з жительок міста, зателефонувавши в редакцію «ЕХО», сказала наступне: «Он по телевізору Микола Азаров (Прем’єр-міністр України — ред.) каже, що ціни на житлово-комунальні послуги зростати не повинні. Чого ж у Кобеляках вода дорожчає?»

Запитання цієї жінки ми переадресували Івану Дяченку, директору міського комунального підприємства «Водоканал». Іван Іванович зауважив: «Давайте відразу домовимось: мухи окремо, котлети окремо. Я не буду коментувати слова Прем’єр-міністра. Тим більше, коли їх вирвали із контексту. Ми ж діяли згідно з вимогами українського законодавства. Воно дозволяє регулювати тариф на воду в таких містечках як Кобеляки органам місцевого самоврядування. Що й було зроблено. Виросла зарплата, зросли ціни на енергоносії і у зв’язку зі збільшенням витратної частини, зросла й собівартість добутої і поданої споживачам води. «Водоканал» подав відповідні розрахунки у міську раду. Виконком затвердив новий тариф. А потім нас ще перевірили в обласних інстанціях».

За словами Івана Дяченка, розрахунки нового тарифу на воду були розглянуті під час засідання комісії з питань реалізації державної цінової політики у житлово-комунальному господарстві. Вона створена і діє при облдержадміністрації. У склад комісії входять і фахівці з Антимонопольного комітету України. Як повідомив Іван Дяченко, документи «Водоканалу» перевіряли ще у липні. І з того часу адміністрація підприємства ніяких зауважень не отримувала.

Так що за воду, спожиту у серпні 2013-го року, населення, як і бюджетні установи, платить по 6 гривень 4 копійки за кубометр. Для підприємців куб коштує 6 гривень 96 копійок.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 вересня 2013, 09:44 | Кобеляки | Фінанси
1. ansambl / 9 вересня 2013, 23:14
Наверное запущу ка я в след году систему сбора дождевой воды, для технических нужд. Та что с трубы течет только для приготовления пищи(после фильтрации) (о, да с вашими водонопорками очень чистая), а на туалет, душ дождевая пойдет отлично.
Расход моей семьи около 8-10м3 в мес.
А придет время и со светом так же поступлю, благо есть зеленые тарифы, фотогальваника доступна, были б деньги.
2. traktorist / 10 вересня 2013, 08:17
Автономне опалення вже планують заборонити наші "пакращувачі",тому що на...обувати споживачів газу не вдається при наявності лічильника.Щось придумають і з водою.Продають же нам газ за бешені гроші,хоча за Конституцією цей газ і так належить нам.Так чому владі не зробити так з дощовою водою?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації