Вхід | Реєстрація

«Де б іще ми взяли 1,5 мільйона?!»

«Де б іще ми взяли 1,5 мільйона?!»

На черговій щотижневій нараді у райдержадміністрації говорили про посів озимих, демографічну кризу у школах та пояснювали, звідки ж у Новосанжарський район прийшли кошти Кіотського протоколу.

Починають нараду з надзвичайних подій. Начальник райвідділу МНС Юрій Шило в основному говорить про пожежі. 21-го серпня горіли луки поблизу Назаренків, а 26-го серпня — неподалік Малої Перещепини. У обох випадках пожежникам вдалося загасити вогонь і не дозволити йому поширитися на поля та людські садиби. Хто підпалював луки, наразі невідомо. А от у селі Судівка палієм виявилася… маленька дитина. Хлопчина вирішив пошукати цуценя, яке сховалося у сараї. Взяв сірники і пішов присвічувати, щоб його знайти у темряві та серед купи різних речей. Один із сірників упав, щось на підлозі загорілося, хлопчик злякався і втік. Добре, що дим помітили сусіди, які вчасно зателефонували до пожежників та розбудили батьків хлопчика, які спали у будинку. Сарай еменесники загасили, житло від вогню не постраждало. 22-го серпня у Нових Санжарах по вулиці Леніна, 75 знайшли небезпечну знахідку — міну часів війни. Із Полтави викликали піротехнічну групу, яка знешкодила міну та обстежила район, де її було знайдено. Інших «сюрпризів» на тому місці піротехніки не виявили.

Наступним на трибуну підіймається начальник управління агропромислового розвитку Василь Михайлик. Він розповідає, що агропідприємства району на 100 відсотків готові до збирання пізніх зернових культур. А «Чиста криниця» вже розпочала збирання кукурудзи. Усього її цього року потрібно буде зібрати на площі 29323 гектари.

— Тих опадів, які пройшли останніми днями, достатньо для посіву озимих? — цікавиться у начальника управління голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс.

— Випало десь 28-30 міліметрів. А середня норма — 45. Так що аграріїв радує той факт, що вже можна сіяти озиму, — відповідає Михайлик.

— Стоп! «Звонок другу», — оголошує голова РДА. І повертається до свого першого заступника Володимира Тараненка. — Федорович, можна сіяти? (Той заперечливо хитає головою — авт..) Ви подивіться у себе на городі! Тріщини такі, що дві долоні можна всунути. Земля волога на штик, а далі суха!

Василь Михайлик визнає, що вологи недостатньо, але зауважує, що найближчими днями у районі пройдуть дощі, які можуть виправити ситуацію. Далі начальник управління зупиняється на іншій проблемі, пов’язаній з урожаєм цього року.

— Кукурудзу підприємства зберуть, але чи буде ціна?! Сьогодні вона — 1100-1200, завтра може бути 800! Соя із 4000 гривень — на 2000, соняшник — з 6000 до 3000! Коли нема врожаю, ціна є. Коли у людей гарний урожай, їм не дають заробити копійку! — констатує Василь Олексійович.

Далі з трибуни звітують про криміногенну ситуацію у їхніх сільських радах Віктор Бакулей із Писарівки та Іван Чечель із Сухої Маячки. Доки перший іде до трибуни, голова РДА встигає провести йому флеш-анкетування.

— Скільки у вас першокласників у цьому році?

— П’ять! — не задумуючись, відповідає Бакулей.

— А народилося?

— Чотири!

— А народиться до кінця року?

— Іще два!

Після цього лишалося сказати: «Сідай. «П’ять»!», але голова райдержадміністрації цього чомусь не зробив.

На цій нараді взагалі багато говорили про школи. Заступник голови РДА Володимир Борт повідомив, що до 1-го вересня відновили внутрішні туалети в одинадцять школах району. І цього року дітлахам уже не треба буде вибігати надвір, а можна користуватися вбиральнями всередині приміщень.

Продовжуючи тему школи, Сергій Шовкопляс цікавиться у присутніх, як пройшли перші дзвоники у різних школах району. Найбільше учасників наради тішить розповідь директора держлісгоспу Василя Красюка.

— Я був у Зачепилівці. П’ятеро першокласників — четверо чорненьких і одне біленьке! (У залі починають хихотіти — авт.) Та й батьків більше чорненьких!

У залі продовжують посміхатися. Обізнані пояснюють тим, хто не в курсі, що Василь Федорович — не расист. Просто у Зачепилівській школі дійсно навчається чимало діток ромської національності.

Про перший дзвоник у Нових Санжарах розповідає начальник управління праці та соціального захисту населення Наталія Гомля. Вона зауважує, що свято пройшло на високому рівні.

— А що там селищний голова говорив? — уточнює Сергій Шовкопляс.

— Вітав, — лаконічно відповідає Наталія Григорівна.

— Селищний голова на першому дзвонику сказав, що влада бреше з приводу «кіотських» грошей! — сам пояснює присутнім голова РДА. — Що нібито Лелюк не має ніякого відношення до цих коштів. Ви знаєте, що за Кіотським протоколом країна отримує гроші за те, що не перевищує ліміти на викиди. Проте ці кошти йдуть не в усі райони. Якщо подивитися, то у нашій області кошти Кіотського протоколу працюють у Новосанжарському, Кобеляцькому, Карлівському, Машівському, Козельщинському, Чутівському районах. Це якраз той округ, у якому переміг Олексій Лелюк. Він винайшов можливість залучити ці гроші саме до нас. Чи ми б знайшли у своєму бюджеті 1,5 мільйона на заміну вікон у ЦРЛ? Та найближчі п’ять чи вісім років коштів на це у нас не було б!

— Завдяки заміні вікон у Новосанжарському НВК, Нехворощанській ЗОШ та Новосанжарській ЦРЛ ми лише цієї зими зекономимо 500 тисяч кубів газу! — підкреслює Володимир Борт.

— Тому якщо народний депутат зможе залучити у район ще якісь кошти, хай він це робить! — наостанок бажає Сергій Шовкопляс. — А називати це брехнею при такому великому зібранні людей — це, щонайменше, неправильно!

Наприкінці наради керівникам установ та організацій нагадують, що старий полігон твердих побутових відходів у Зачепилівці припинив функціонувати. Тому потрібно укласти угоду із Зачепилівським комунгоспом і возити сміття на новий полігон ТПВ. При цьому попереджають, що біля старого звалища на кілька тижнів встановлять чергування, аби найбільш несвідомі не надумали висипати сміття просто в лісі.

Селищного голови Андрія Реки на щотижневій нараді вже традиційно не було. Проте він прокоментував виступ голови райдержадміністрації наступного дня.

— Я не говорив, що влада бреше! Прохав учителів не сіяти у школі брехню — це так, але владу не згадував! — запевняє селищний голова. — І народного депутата Лелюка також! Просто зауважив: коли приїздив посол Японії, щоб перевірити використання «кіотських» грошей на заміні вікон у НВК, мене, як керівника громади, на території якої знаходиться навчальний заклад, не запросили. І я знаю, чому. Бо я запитав би у посла: «А чому ви сюди приїхали? Яке ви маєте відношення до цих грошей? Це ж вікна, вставлені за сприяння одного кандидата у депутати!» Тоді декому із супроводжуючих осіб довелося б стрибати із п’ятого поверху школи! Тому мене й не позвали. Щодо причетності Лелюка до грошей Кіотського протколу. А у Котельві Лелюка не було? Ні! У Диканці? У Хоролі? Решетилівці? У Магдалинівці? Не було, але там також встановлювали пластикові вікна!


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 вересня 2013, 12:37 | Нові Cанжари | Суспільство


1. місцевий / 9 вересня 2013, 13:03
Усе вірно говорить селещний голова,досить приписувати ,хапугам при владі,чужі заслуги(в даному випадку Японські).
2. мисливець / 9 вересня 2013, 13:22
автор пише( Селищного голови Андрія Реки на щотижневій нараді вже традиційно не було.) До речі,не тільки голови громади райцентру я не зустрічаю в РДА,але і прокурора(в.о),нач РВ направляє до нас заступника,а все це свідчить про авторитет та рівень головиа дміністрації Р.С. Можливо це не Ваші санчата шановний С.М.головуючий?
3. Ната / 9 вересня 2013, 14:36
Начебто добра справа встановити енергоекононі вікна в школі,лікарні.Ось тільки,як подивилась я на вікна в НВК,де навчаються мої діти,то й подумала а що буде в спекотні весінні,чи осінні дні?Фрамужки,помилуй боже,як же ті класи провітрити,чи за гроші японців поставлять кондиціонери?Попросила брата глянь на ті вікна,бо він працює на великому заводі в Харкові по виробництву таких вікон.Брат говорить якість вікон поганенька,а тим хто ставив руки повідбивавби.Так я думаю ,що не японському послу треба задавати вопроси,японці мабуть чесно гроші дали,а спитати у тогож нардепа,чи у Шовкопляса де вони діли ті гроші.А то японці фінансують ,а вони корони понадівали.Чому районний голова Шовкопляс питає в когось,що там Река казав на першому звонику?Бо його там в помині не було, позорисько,він тільки посла приймає,а до нас йому всеодно.Гнітить думка ,що моїм дітям через отаких...в житті важко буде.
4. Ясен / 9 вересня 2013, 18:48
Ну,що Ната збирайте гроші,як це вже роблять деякі батьки,та міняйте вікна.Пакращувачі у руля,що зробиш?
5. комуніст / 9 вересня 2013, 21:23
А я хочу запитати -це випадково співпало,чі так заплановано,що одночасно встановлювались вікна в районній поліклініці та в Шовкоплясах в садибі нашого представника губернатора в районі пана С.Шовкопляса,та в цей-же час йому перекривали й кришу ,а також цікаво давав на це згоду посол японський ( в рамках Кіотської угоди) чи йому про це не відомо?
6. школа / 9 вересня 2013, 21:32
3. Ната пише:
«.Брат говорить якість вікон поганенька,а тим хто ставив руки повідбивавби»
Так, підвіконники після з дощу мокрі,вікна потіють,а між вікном та стіною гуляє вітерець ,а в зимку буде іній.
7. осінь / 9 вересня 2013, 22:05
5. комуніст пише:
«А я хочу запитати -це випадково співпало,чі так заплановано,що одночасно встановлювались вікна в районній поліклініці та в Шовкоплясах в садибі нашого представника губернатора в районі пана С.Шовкопляса,та в цей-же час йому перекривали й кришу ,а також цікаво давав на це згоду посол японський ( в рамках Кіотської угоди) чи йому про це не відомо?»

Вам-би комунякам тільки по пиз......ти на чоловіка.
8. Чудо Юдо / 10 вересня 2013, 08:27
А я відразу здивувався побачивши оголошення: Посилання на exo.in.ua
Думав лікарі вже підробляти почали. Тепер розумію: вирішили оновлюватися без відходів
9. люблю свій край / 10 вересня 2013, 09:34
Керівник району говорить:" Якщо подивитися, то у нашій області кошти Кіотського протоколу працюють у Новосанжарському, Кобеляцькому, Карлівському, Машівському, Козельщинському, Чутівському районах. Це якраз той округ, у якому переміг Олексій Лелюк"-то виходить що це дійсно брехнею попахує,якщо правда,що японські гроші працюють і в районах де Лелюка не обирали з відомих причин(інший округ).То виходить,що Шовкопляс -посадова особа що навмисно ввів в оману громаду нашого з Вами району.Тому і довіра до влади нулева !
10. патріот / 10 вересня 2013, 16:28
Правильно говорить секр.ЦК КПУ тов.Симоненко-сказавши, що таким керівникам місце в МАГАДАНІ.А Він людина слова.
11. альо / 11 вересня 2013, 09:18
Правильно Шовкопляс сказав, в інших районах вікна міняються, але не за Кіотські гроші. А я, як батько вдячний лелюку, що моя дитини ходить в школу з оновленими вікнами. Хоч мені байдуже за які гроші їх поставили, якби було тепло
12. зеро / 11 вересня 2013, 09:21
До альо: а ти хотів шоб Река промовчав? Його від одного слова Лелюк теліпає як в страшній лихоманці
13. зеро / 11 вересня 2013, 09:24
і я хочу щоб комуністи до влади прийшли, тільки вони слабаки на сьогодні
14. 444 / 11 вересня 2013, 13:14
11. альо пише:
«Правильно Шовкопляс сказав, в інших районах вікна міняються, але не за Кіотські гроші. А я, як батько вдячний лелюку, що моя дитини ходить в школу з оновленими вікнами. Хоч мені байдуже за які гроші їх поставили, якби було тепло»

так то воно так, та тільки за ті гроші, що виділялись, можна було б мінімум у п"яти школах вікна поміняьти. Просто решта лягли на карманяку П. Шовкопляса. Але яке вам діло до чужих дітей, правда?
15. мисливець / 11 вересня 2013, 15:16
до альо:Ні,Ні,Ні . я теж перевірив слова Шовкопляса,зайшов в інтернет і переконався ,що заміна вікон проводилася й в інших р-х нашої обл. за кошти по Кіотській угоді.
16. мисливець / 11 вересня 2013, 15:22
Справа добра,діткам нашим краще,але навіщо брехати та приписувати собі чужі здобутки. Хороші справи потрібно робити -чистими руками і від душі,а не за рахунок інших,та під вибори.
17. Майстер / 11 вересня 2013, 16:19
Слід Олексія Лелюка у Кременчуці...

"Кременчужани отримають мільйони гривень згідно з Кіотським протоколом"

Посилання на news.guru.ua

...на Хмельниччині...

"За кіотські гроші утеплили лікарню"

Посилання на dun.at.ua

...та Івано-Франківщині

"Малотур’янський навчально-виховний комплекс готовий до навчального року"

Посилання на briz.if.ua

Може, він не у мажоритарники планував йти, а у Президенти? Інакше як пояснити те, що кошти Кіотського протоколу працюють по усій Україні? Диво від Олексія Володимировича, не інакше.
18. Майстер / 11 вересня 2013, 16:26
А на Житомирщині чомусь дякують якомусь міністру. У них що - нормального мажоритарника не було, щоб вікна повставляти?!

Посилання на ruporzt.com.ua
19. Agronom / 11 вересня 2013, 17:15
То можливо Шовкопляса обдурили так самiciнько як i нас усiх, i вiн став жертвою великого та пiдлого обману ? Можливо вiн i не хотiв водити нас за носа та вiшати лапшу з надiею що ми ii з'iмо ?
20. Фальк м / 11 вересня 2013, 18:02
Головне ,що дiткам та хворим буде затишнiше,а брехня ,нехай залишиться на совicтi керiвництва р-ну та теперiшнього нардепа. Я так думаю,а Ви ?
21. Майстер / 11 вересня 2013, 22:34
Брехня брехнею, але хоча б ті встановлені вікна були якісними. А то у школі деякі потім довелося переробляти. І хто у цьому винен? Депутат, влада чи японці, які дали мало грошей? Головна суть у тому, що на "кіотських" грошах цілком конкретні люди нагріли руки. Плюс заробили на цьому політичні дивіденди.
22. колгоспник / 12 вересня 2013, 00:18
корупцію в державі потрібно викорінювати так,як ми боримось з шкідливими комахами та чагарниками.
23. КОКОС / 12 вересня 2013, 18:39
5. комуніст пише:

А я хочу запитати -це випадково співпало,чі так заплановано,що одночасно встановлювались вікна в районній поліклініці та в Шовкоплясах в садибі нашого представника губернатора в районі пана С.Шовкопляса,та в цей-же час йому перекривали й кришу ,а також цікаво давав на це згоду посол японський ( в рамках Кіотської угоди) чи йому про це не відомо?»

5. комуніст пише:
«. комуніст / 9 вересня, 21:23 Вставити цитату
А я хочу запитати -це випадково співпало,чі так заплановано,що одночасно встановлювались вікна в районній поліклініці та в Шовкоплясах в садибі нашого представника губернатора в районі пана С.Шовкопляса,та в цей-же час йому перекривали й кришу ,а також цікаво давав на це згоду посол японський ( в рамках Кіотської угоди) чи йому про це не відомо?»

...а що говорить прокуратура,якщо не місцева то окружна ?
24. зона справедливості / 13 вересня 2013, 11:05
Шановний, яка там прокуратура? В районі цілковите безладдя та хаос, невже ви не бачите? Куди ми йдемо з такими керівниками? Вони вже все, що могли порозкрадали і не тільки собі, а ще дітям та внукам вистачить. Невже в когось з вас діти працюють директорами Паку Перемоги в м. Полтаві (найбільшого в місті)? Ні? А от син нашого "шановного" Шовкопляса С. займає цю посаду. Ви думаєте мало грошей потрібно, щоб купити в 20 років синові таку велику іграшку, в т.ч. і Кіотських? Думаю, що багато, а ще на додачу і автомобіль іноземного виробництва не останньої моделі та марки. А нашим дітям він радить вирощувати часник та полуницю((( вже к краще мовчав собі, так ні, він цим гордиться, що за час свого правління не те, щоб відкрити хоч одне робоче місце, а все, що було розвалив і взяв найактивнішу участь в розформуванні району. Ще багато можна було б написати, але писаниною тут не зарадиш, вони, як крали так і крастимуть і гордо будуть дивитись людям у вічі. Що нас має врятувати так це щонайменше друга Врадіївка, щоб показати справжнє обличчя місцевої влади, цих районних "недалеких" хапуг та руйнівників!!!!
P.S. доречі і молодшому синову голова адміністрації вже купив тепленьке місце в податковій м.Полтави (він є зам начальника відділення)після того, як він пропрацював в усіх установах в Нових Санжарах по 1 (одному) місяцю))) Стаж напевне заробляв......от і дослужився в 24 роки...ось таке воно життя
25. Просто жінка / 13 вересня 2013, 13:09
11. альо пише:
«А я, як батько вдячний лелюку, що моя дитини ходить в школу з оновленими вікнами. Хоч мені байдуже за які гроші їх поставили, якби було тепло»

Альо! Твоє прізвище бува не Шовкопляс? Який ти батько коли ти не думаєш про майбутнє своїх дітей! Вони житимуть в державі брехунів. Река - найкращий!
26. Санжарка / 13 вересня 2013, 13:26
Зона справедливості. Багато хто розділяє твою думку. Можна багато говорити писати, а вони будуть і надалі робити "свою" справу. Шовкопляс говорив, що мені насрать на всіх: вас, ваших дітей. А я робитиму все аби не вигнали з посади, і платили гроші.
27. зона справедливості / 13 вересня 2013, 13:50
Звісно, для них крісло дорожче від усього на світі, а на людей їм начхати.Заради влади вони не тільки район продадуть, а й власну душу (хоча власне, яка там душа, звідки?. Нами править одна суцільна гниль.Шовкоплясу отоб тільки на гітарі грати (що власне він і робив всю свою молодість, а зараз людям на нервах грає), а не районом правити, та скрізь на всіх бігбордах фотографуватись.Беруть приклад з Реки. Але ж Река власними руками посадив ті троянди, то він і має право фотографуватись з ними. А яке відношення мають Шовкопляс з Левицьким до збору врожаю (я зараз говорю про біг борд, ща на трасі стоїть на виїзді з Нових Санжар)????? Вони хоть зернину в землю вкинули, чи може на комбайні працювали? Ні... а заслуга їх.. трударі, землероби))) Та я б на місці отих землеробів, що трудились в полях, показала б де потрібно фотографуватись "керівникам" та на фоні чого. ГАНЬБА!! Гнати їх треба зі свистом і поганою мітлою, та ще й всі телевізійні канали запросити, щоб вся країна побачила, які у нас керівники. Закерувались!Досить!
28. Вася против всех / 13 вересня 2013, 16:19
Да, что и говорить, здорово вы взялись за районное руководство.Попало Шовкоплясу .Только он далеко не основное действующее лицо в этом спектакле.Ведь вам же прямо говорят "за спрыяння народного депутата Лелюка".А спрыял он в нескольких районах,значит и размеры откатов иные.Это вам не окошка на усадьбе поменять,а сотни тысяч.Я думаю что тот японский министр ,которого они притянули в школу, харакири сделалбы этому депутату ,если бы сравнил эту помощь в Японии в иенах,а потом в Украине в гривнах.Курс сильно отличался б от официального.Я,Вася против примандаченой мафии!!!
29. Просто жінка / 16 вересня 2013, 15:29
Шановні санжарці!!!! Крик болю! Ми всі говоримо про одне,думки у нас в більшості збігаються. ВСІ НЕ БАЙДУЖІ!!! Я закликаю вас до дій. Не до війни, Боже упаси,а до кроків які привернуть увагу хоча б районної влади до стану в медицині. (з апендицитом будемо їхати в Полтаву) прицьому Гиря у нас на коні, поважають не зрозуміло за що - поліклініка згоріла, два відділення ліквідувала.
Наші діти після навчання не мають роботи в рідному районі. Нашій владі до цього теж не має діла!!!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації