Вхід | Реєстрація

Три голи і сім замін

Три голи і сім замін

Кобеляцький «Колос» у черговому матчі першості області з футболу досить упевнено переграв «Карлівку-2».

Уболівальники, які, не дивлячись на дощову погоду, зібрались на трибунах районного стадіону, після матчу говорили: «Непогано наші зіграли».

— Та шо там, команда приїхала слабенька.

— Та, суддя нашим підсуджував. Два гола з «внє ігри» забили.

— Нічого язиками ляпати. Хороша в нас команда. Главне, шо всі свої.

Як бачите, єдиної точки зору в глядачів не було. Зрештою, це нормально. Як кажуть, скільки людей, стільки й точок зору.

Ми теж не будемо вдаватись у детальний аналіз турнірної ситуації, у якій знаходиться кобеляцький «Колос», і просторікувати про тенденції розвитку місцевого футболу. Адже автор статті спостерігав лише за двома домашніми матчами «колосян». А для аналізу цього дуже мало. Потрібно більше бачити і більше знати. І не лише про ситуацію в «Колосі», а й про стан справ у інших командах. До речі, про інших. Дехто з глядачів закидав «колосянам»: «Ну й шо, шо виграли. Суддя поміг. А он у прошлому турі якійсь Кошманівці програли «ноль-два». Такого й села на карті немає, а в Кобеляк виграють».

Тут неможливо не згадати про загальну ситуацію в українському аматорському футболі. Зараз практично в кожному найменшому і найзабитішому селі в один момент можуть створити футбольну команду, яка зможе виграти першість області. Увесь фокус — у грошах. В Україні з’явилось чимало заможних людей, які заради власної втіхи можуть «скупити» з десяток професійних футболістів, платити їм пристойну зарплату та вигравати кубки і першості. От тільки місцевих хлопців там не буде. І ні про який розвиток аматорського футболу в даному випадку мова йти не буде. У кобеляцькому «Колосі» грають свої, тобто жителі Кобеляк, Чапаєвого, Мідянівки, Кірового. Єдине виключення — кременчужанин Сергій Лупинос. Та, за словами Віталія Детюка, людини, яка опікується розвитком футболу в районі, Лупинос є більш «кобеляцьким», аніж чимало місцевих хлопців. Сергій уже 13 років грає за Кобеляки. Чоловік, який давно розміняв п’ятий десяток років, є справжнім гарним прикладом для молоді, не кажучи вже про ровесників. Можна сказати навіть так: «Якби Лупиноса не було, його варто було б придумати».

Та повернемось до звітної гри. На неї «Колос» вийшов у такому складі: воротар — Володимир Нестеренко, у захисті — Роман Солошенко, Олександр Колінько, Владислав Філіпов, Євген Волочай, Віталій Пищита і Сергій Лупинос боролись за центр поля, Євген Безуглий та Олег Грубий грали флангових «хавбеків». Шістнадцятирічний Ігор Близнюк грав «під нападником», а роль єдиного «чистого» форварда виконував Ярослав Постольник.

У принципі, уся гра пройшла за ігрової та територіальної переваги кобелячан. Вони дуже чітко діяли в захисті, а центром поля заволоділи Пищита і Лупинос. Тактику нападу кобелячани обрали досить просту: вони постійно намагались довгими і середніми пасами кинути в прорив Постольника і Грубого. Протягом усього матчу було помітно, що під час атак «колосянам» частенько бракувало зіграності, комбінацій, у яких кожен футболіст заздалегідь знає свій маневр. Можливо, це пояснюється тим, що більшість гравців «Колоса» є студентами, котрі досить рідко збираються на спільні тренування. Так чи інакше, але тактика господарів досить довго не спрацьовувала. Аж до того періоду, коли карлівчани стомилися і перестали встигати за швидшими гравцями атакувальної лінії «Колоса». У першому таймі таке трапилось лише одного разу, коли після пасу Безуглого, Грубий «викотився» на воротаря і відкрив рахунок.

А ось у другому таймі перевага «колосян» стала відчутнішою. Можливо, цьому посприяли аж сім замін, які протягом сорока п’яти хвилин зробили кобелячани. На поле вийшли Олег Маньківський, Володимир Перебийніс, Олег Галаган, Олександр Фещенко, Владислав Савченко, Володимир Вовченко та Олександр Калитка.

Тільки-но розпочалась друга «сорокап’ятихвилинка», як Лупинос чітким пасом кинув у прорив Маньківського. «Свіжий» Олег «утік» від захисника і чітко пробив у сітку воріт. Після цього кобелячани мали ще 3-4 гольові моменти. Але забити їм вдалося лише одного разу. Після навісу Перебийніс поборовся з голкіпером та захисником, у результаті м’яча вибили на лінію карного майданчика. Першим до нього встиг Владислав Савченко, який зльоту пробив у нижній кут воріт. Голкіпер карлівчан «склався» у відчайдушному стрибку, але м’яча дістати не зміг. Після цього в поєдинку вже нічого особливого не відбувалось.

Наступний матч «Колос» теж проведе вдома 15 вересня. Цього разу до Кобеляк приїде команда «Елеватор» із Селещини Машівського району.

 

Турнірна таблиця

першості Полтавської області

 станом на 8.09.2013 року

Группа «Б». Дорослі

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

ФК «Рокита» 

10

7

0

3

32 : 11

21

2

«Нива» Кошманівка

10

6

3

1

25 : 7

21

3

«Чайка» Дейкалівка

9

6

3

0

20 : 8

21

4

«Колос» Кобеляки

10

4

2

4

12 : 10

14

5

«Маяк» Котельва

10

4

2

4

18 : 19

14

6

«Вікторія» Первозванівка

10

2

4

4

14 : 17

10

7

ФК «Карлівка­2»

10

2

3

5

12 : 22

9

8

«Елеватор» Селещина

9

1

3

5

12 : 27

6

9

«Стандарт» Нові Санжари

10

1

2

7

9 : 33

5

 


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 вересня 2013, 12:47 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. есер / 13 вересня 2013, 17:48
Коли вже будуть друкуватися новини чи анонси футболу Кобеляцького району?Адже грають у районі більше 20-и команд!Коли вже знайде редакція путнього кореспондента,який хоче працювати замість тих,які не хочуть(як написано в оголошенні).Повірте,читачам це цікаво!!!P.S.Статті про Василя-городника з його помідорами,якщо чесно уже задовбали!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації