Вхід | Реєстрація

«Ноги тобі для чого?!»

«Ноги тобі для чого?!»

У першому домашньому матчі другого кола новосанжарський «Стандарт» не зміг порадувати уболівальників перемогою. Хоча на останній хвилині гри команда мала відмінний шанс узяти три очки.

8-го вересня у гості до «Стандарту» приїхала «Вікторія» із Первозванівки. Команда не хапає зірок із неба і у турнірній таблиці розташовується не набагато вище новосанжарців. Проте навіть не надто успішна гра не завадила «Вікторії» перемогти «Стандарт» у матчі першого кола з рахунком 4:2. Тепер новосанжарці налаштовувались на реванш. Брати три очки у першій домашній грі другого кола на поле вийшов наступний склад: Євген Довгаль — Павло Красноплахтич, Віталій Гарець, Максим Калюжний, Артур Корнійчук — Сергій Соломашенко, Владислав Мокляк, Олександр Кириленко, Євген Гусак, Євген Нестеренко — Владислав Олійник. Одне знайоме обличчя можна було побачити і у складі гостей. Єдиного форварда у «Вікторії» грав Юрій Крушний, який кілька років тому небезуспішно виступав за «Стандарт». Тепер він впродовж гри мав загрожувати воротам колишніх партнерів.

Перший тайм не викликав у вболівальників яскравих емоцій. Якщо глядачі якось і реагували на події на полі, то переважно негативно. І висловлювалися про дії своїх футболістів не надто позитивними епітетами.

— Каліки! — лаконічно прокоментували багаторічні уболівальники «Стандарту» першу ж неточну передачу новосанжарців у центрі поля. — Скільки грають, а ніяк не навчаться.

Господарі дійсно багато помилялися у передачах. Особливо при швидкому переході в атаку. Кілька разів єдиний форвард «Стандарту» Владислав Олійник непогано відкривався, але партнери ніяк не могли віддати йому точний пас. У одному з епізодів Владиславові Мокляку таки вдався проникаючий пас у штрафну, але у цьому епізоді вже Олійник вчасно не пішов на м’яч і його на мить випередив голкіпер.

Матч був досить нудним. «Вікторія» не надто намагалася йти уперед. Півзахисники команди закидали м’яча на Крушного, а вже той намагався створити якусь гостроту. Виходило у нього не надто вправно, та й захист «Стандарту» постійно був на місці. Господарі також не створювали серйозних моментів для взяття воріт. Спочатку Владислав Мокляк пробив метрів із 18-ти і м’яч пройшов у кількох метрах над поперечиною. Потім неточного удару завдав Сергій Соломашенко. А потім прийшов гол, якого вже не надто і чекали. Євген Гусак віддав передачу до штрафного майданчика, але першим на м’ячі був захисник «Вікторії». Утім, вибив він круглого недалеко — просто на Олександра Кириленка. Той сходу пробив і поцілив майже у «дев’ятку». Воротар гостей спробував відбити удар, але лише підправив м’яч у сітку — 1:0!

До свистка на перерву новосанжарці мали шанс подвоїти рахунок. Євген Гусак пробив з лінії штрафної, але м’яч парашутом перелетів і воротаря, і ворота. А на останніх хвилинах тайму «Стандарт» пропустив. Півзахисник гостей подав з правого флангу, Крушний у штрафній підштовхнув захисника і головою пробив повз воротаря — 1:1. Гравці «Стандарту» кинулися до арбітра, але він уже вказав на центр поля. Хоча фол в атаці з боку Юрія Крушного був більш ніж очевидним, суддя вирішив зарахувати гол. За нічийного рахунку команди пішли на перерву.

У таймі другому «Стандарт» не додав. Гравці команди, як і раніше, неквапливо розігрували м’яч і часто помилялися у простих передачах. Не пожвавив гру і вихід у центр поля Владислава Хорошевського, який змінив Євгена Гусака. Гравець надто довго тримав м’яч і затримував передачі на партнерів, чим викликав справедливий гнів глядачів. Не надто запам’ятався на полі і граючий тренер Віталій Баранович, який в середині тайму змінив Владислава Олійника. А ось Вадим Шовковий, який на лівому фланзі півзахисту замінив Євгена Нестеренка, цілком міг стати героєм зустрічі. Спочатку «Стандарт» заробив небезпечний штрафний: неподалік від лінії карного майданчика завалили Хорошевського. До м’яча підійшов Владислав Мокляк і потужним ударом з лівої обвів стінку із внутрішнього боку. Воротар устиг зреагувати на удар, відбив м’яч убік, але якраз на ногу гравцю «Стандарту». Вадим Шовковий з ходу пробив лівою, та, на розчарування глядачів, у створ не влучив.
Свої шанси у середині другого тайму отримала й «Вікторія». Спочатку Юрій Крушний небезпечно пробив зі штрафного. І лише відмінна реакція Євгена Довгаля дозволила команді не пропустити. А потім «Стандарт» врятувало якесь диво. Того ж таки Крушного захисники забули на дальньому куті воротарського майданчика. Партнер віддав йому передачу і Юрій вирішив сходу бити в «дев’ятку». На щастя господарів, не влучив.

— А міг би прийняти м’яч і розстріляти воротаря! Повезло! — констатує один із уболівальників «Стандарту».

На останніх хвилинах новосанжарська команда програвала не раз. А от виривати перемоги перед фінальним свистком виходило нечасто. Цього разу така можливість була. Після подачі кутового партнери скинули м’яча на Вадима Шовкового. Круглий летів на рівні пояса. Гравець вирішив не бити ногою з льоту, а пробив у падінні головою. М’яч полетів прямо у воротаря і той його з легкістю зафіксував.

— Ноги тобі для чого?! — спересердя крикнув один із партнерів Вадима.

Більше шансів не створила жодна з команд, адже за хвилину пролунав фінальний свисток. «Стандарт» знову не переміг і, звичайно, так і не піднявся з не надто почесного останнього місця. За два тижні, 22-го вересня, новосанжарська команда вдома прийматиме одного з лідерів групи — «Ниву» з Кошманівки. Гра відбудеться напередодні Дня селища. Може, цього разу футболісти зроблять Новим Санжарам подарунок і порадують перемогою?


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 вересня 2013, 13:48 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я


1. Крушний Ю / 12 вересня 2013, 22:31
Скажу честно,не удивлён тому что написано!Каждый видит то что хочет увидеть!Таких моментов в штрафной площадке за игру бывает несколько десятков!Если б такой гол забил "Стандарт",то автор признал бы его чистым и похвалил бы своего игрока за настойчивость у ворот соперника.
Автор упрекает меня в том что я "был не слишком вправным",но те кто хоть когда-то играл в футбол понимают как одному бороться против защиты соперника и мою игру в етом матче могут оценить по-своему.Острота у ворот хозяев была,и не одна из атак не проходила без моего участия.Так что хочется пожелать автору быть более обьективным в своих суждениях.
Был рад снова приехать в Санжари и снова сыграть на центральном стадионе.Рад был увидить много знакомых лиц,которые меня помнят и помнят то время когда выходил на поле в составе "Стандарта" и до последней минуты бился за результат,хотя платили нам даже по тем меркам копейки.Иногда на дорогу больше тратил чем давали после игры.
А сколько слов тогда и сейчас летит со стороны болейщиков в адрес играющих команд.Нужно учится уважать тех кто играет на поле,а не кричать всякие гадости.
Одним словом противоречивые емоции остались после визита на когда-то "родной" стадион.Игра была равной и ничья ,я считаю закономерный результат.Наша команда играет первый год на таком уровне и опыта конечно не хватает.За санжарскую команду немножко обидно,ведь когда-то была для меня родной!А уже который год играет под простым девизом "Главное не победа ,а участие".Лично моё мнение, то что у руля команды стоят не те люди,которые хотят добиваться результаты.И игровые и человеческие качества руководства оставляют желать лучшего.Возможно кто-то со мной не согласен,но я лишь просто говорю своё мнение.
Надеюсь что в следующем чемпионате снова смогу приехать в Санжари, увидеть старых знакомых и взглянуть в глаза даному "журналисту",а также предложить ему выйти на поле,а самому сеть и писать как тот играет.У меня уверен получится написать не хуже,а как он будет играть ето ещё тот вопрос!
2. Гравець / 13 вересня 2013, 02:01
Сильно...
3. Чудо Юдо / 13 вересня 2013, 10:10
Ніколи дуже не цікавився футболом, але перший коментар заставив мене почитати статтю. І в результаті скажу що Юрій даремно наїхав на автора статті: від свого імені автор не сказав жодного поганого слова ні на кого із гравців. Та й не видно щоб дуже вже ж критикував. А те що навів цитати від уболівальників: так а що, коли вони дійсно так висловлювалися?
Ну і пропозиція журналісту вийти на поле а Вам, Юріє, написати статтю також дурнувата — ви ж так само виражаєте думку, що чужу роботу робити легко, проти якої двома рядками вище протестували. Найлегша робота — яку не я роблю :)

Ну а щодо людей то так, слів дядьки часто не добирають. Як не крути, а у футболі, як і в інших видах спорту хтось буде першим, а хтось останнім. Усі переможцями бути не можуть. І коли твій фаворит не зміг, не витягнув — це, звісно, прикро, але ж називати його "калікою", це вже банальна бикуватість.
Хоча з іншої сторони у великому футболі в адресу футболістів виражаються не краще, так там ще й всяка шпана розбірки між собою влаштовує та цілі квартали трощить:)
4. Ясен / 13 вересня 2013, 12:59
Юріє,уяви,думку що ти зфолив висловив не журналіст,а скажемо хірург,висловив чітко,в присутності інших вболівальників.І що ж знову дуель,ти грай в футбол,а я видалятиму грижу,і хто знає у кого краще вийде!Ну це ж смішно.В футболі іноді на один і той ігровий момент виникає кілька суперечливих думок,але ж прийнято враховувати лише позицію судді.От і виходить суддя зарахував гол ,значить ти правий.Та це зовсім не означає що автор статті повинен думати як ти,чи суддя,оскільки кожен журналіст висловлює думку вмотивовану очевидними фактами,та внутрішнім переконанням.Розумієш внутрішнім переконанням,а отже ніяких образ, це його думка,яка має право на існування як і твоя.
5. Крушний Ю / 13 вересня 2013, 16:34
Не каждый тот кто прочитал ету статью был на етой игре,а будет считать мнение етого журналиста правильным.А мне не всё равно что про меня подумают люди которые меня знают.Я два года играл за команду из Санжар,играл на любой из позиций:был и защитником ,и полузащитником и нападаючим. Был капитаном команды,не пропускал ни одной игры без уважительной причины. А потом меня просто не заявили на следуючий чемпионат, обещали-обещали, а потом сказали что я ничем не лучше чем те кто есть.Я приехал и доказал что те кто сейчас играют,за "Стандарт" не лучше чем я,и их счастье что не забил больше одного,ведь моменты у меня были.
Если б журналист ниписал что на его мнение нарушение было - то ето одно,а указывать что оно было безспорным и однозначным - ето другое. почему же тогда не написал что при любом пасе вперёд защитники хозяев останавливали любыми способами, и не всегда ето прохоило без нарушения правил с их стороны.Моё мнение после игры осталось при мне,а он свое изложыл в етой статье.И своё мнение он приводил как единственно верное ,а люди прочтут и подумают что так оно и есть.Уж лучше исчет проблемы в своей команде и в её руководстве которое не всегда честно ведёт себя по отношению к футболистам.Уж лучше б никто меня не узнал среди болейщиков,чем сейчас читать про себя "такие" мнения.
6. Ясен / 13 вересня 2013, 16:56
Юріє,нерозумію що тебе так роздратувало?Ще раз перечитав статтю,ну не має там нічого образливого.Кожен читач розуміє,що коментар журналіста є його індивідуальною думкою,і не завжди істина.Марадонна вирішальний гол забив рукою,і прямо про це говорив в інтерв"ю,але після цього він залишився видатним футболістом.А якщо в тобі говорить образа за те що до Стандарту не взяли,то не слинь,все тимчасове.
7. Крушний Ю / 13 вересня 2013, 19:02
Вижу не все могут понять то что я хочу высказать!Ну ето такое!Меня полностью устраивает команда в которой я сейчас играю!И отношения с игроками,и с руководством и с президентом!Я никогда больше не стану играть за "Стандарт".Не хочу иметь ничего общего с теми кто не выполняет своих обещаний.Не хочу такого "бидловатого" отношения со стороны болейщиков. Не нравится как команда играет,не приходити и не смотри.Никто не заставляет,сиди себе дома.
И обиды никакой и быть не может,только жаль что много моих знакомых ходит смотреть как играет такая команда.Хотя какие болейщики такая и команда.Я регулярно читал сайт и ни на одну из команд которая играла в Санжарах не было сказано такого количества неприятных слов.
Впереди следующий чемпионат и игра покажет кто чего стоит.Встретимся на футбольном поле.
8. Бувалий / 14 вересня 2013, 13:13
"Герой" обговорення (аж ніяк не статті) вилазив зі шкури на полі, щоб якомога сильніше насолити своїй колишній команді, на яку ображений з відомих причин. Навіть "болейщики" (слово, що придумав той, хто пропонував помінятися з журналістом ролями) йому "бидлуваті". "Зазвєзділо" пацана. Аякже, там він "пєрвий парєнь на дєрєвнє", а тут його талант не оцінили. На його б місці я не став би так чекати гри у Нових Санжарах, адже "гарячий" прийом його глядачами уже забезпечений.
9. псж / 19 вересня 2013, 10:45
ой капитан обозвался.играть научись.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації