Вхід | Реєстрація

«Бензину нема? Дизпалива нема? Асфальту нема?»

«Бензину нема? Дизпалива нема? Асфальту нема?»

На черговій щотижневій нараді у райдержадміністрації говорили про амброзію, ремонт доріг та виписку пільгових рецептів.

Питання амброзії відкриває начальник управління агропромислового розвитку Василь Михайлик. Він повідомляє, що у Нехворощі за останні дні випало 48 міліметрів опадів (при місячній нормі у 35 міліметрів), у Сухій Маячці за той самий період випала місячна норма. Зрозуміло, що рясні опади спричинили стрімкий ріст бур’янів. Особливо помітною стала амброзія, яка у деяких куточках району окупувала цілі поля.

— Коли ми їздили на сходку до Лівенського, то натрапили на соняшникове поле площею 11 гектар, яке повністю заросло амброзією! — приголомшує перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Тараненко. Потім називає ще більшу цифру: — У Стовбиній Долині у забур’яненому стані поле площею 60 гектарів! Була забур’янена ділянка за ДОСААФ у Нових Санжарах, але сьогодні зранку інспектор з благоустрою доповів, що там усе викосили. Крім цього, проблемною залишається ділянка площею 5,6 га, виділена під нове кладовище. Зараз там ростуть бур’яни.

Якщо виступ Володимира Тараненка виходить доволі м’яким, то голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс вимагає бути жорсткими до тих, хто доводить землю до такого стану.

— Ми там хвилину побули із Володимиром Івановичем, а до вечора гіркота була в роті! Його потрібно скосити або знищити за допомогою обробки препаратами!

Василь Михайлик обіцяє довести питання з амброзією до логічного завершення і проконтролювати усіх землевласників, які допустили забур’яненість на своїх полях.

Далі переходять до питання соціально-економічного розвитку Лелюхівської та Великокобелячківської сільських рад. Голова першої з них Віталій Рой у своїй доповіді згадує, що досі залишається невирішеним питання ремонту дороги Забрідки — Малий Кобелячок. Вона перебуває на балансі служби автомобільних доріг, і ремонтувати її за кошти сільської ради неможливо.

— Із служби приїжджали, дивилися, до зими обіцяли зробити! — доповідає Віталій Рой.

— Щось у мене великі сумніви, що вони її зроблять у цьому році! — говорить Сергій Шовкопляс. І починає перераховувати, звертаючись до присутнього у залі головного інженера «Райавтодору»: — Бензину нема? Дизпалива нема? Асфальту нема? Роботи нема? (На всі питання головний інженер ствердно киває головою - авт.)

Обговорюючи проблему ремонту державних доріг, Сергій Шовкопляс надає слово заступнику Володимиру Борту. Той розповідає про те, як районному керівництву вдалося отримати у залізниці 240 кубів щебеню, який тепер використовують для ремонту доріг по всьому району.

— Підрядчиком виступає «Елеватор «Чиста криниця», вони додають свій бітум, гудрон, дьоготь. Таким чином зробили дороги у Богданівці, Великих Солонцях, у Руденківці — до ХПП. Дорогу від Богданівки до Варварівки, державну, між іншим! — зауважує Володимир Борт.

Завершують нараду питанням виписки пільгових рецептів у Новосанжарській ЦРЛ та центрі ПМСД. Головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря доповідає, що у центральній районній лікарні відсоток виписаних рецептів склав 36,9 відсотка (при середньообласному показнику у 37,2%), у центрі ПМСД показник дещо нижчий - 29,4%.

— Коли ж ЦРЛ перевищить середньообласний показник? — цікавиться Сергій Шовкопляс.

— Ми працюємо над цим. Просто зараз у нас міняють вікна, на стаціонарі лікується менше хворих, тому і рецептів виписуємо менше. Проте незабаром ми маємо перевищити середньообласний показник, — запевняє Ольга Гиря.

Підтримує її і головний лікар центру ПМСД Володимир Тур, який підкреслює, що медики роблять усе, аби переконати хворих виписувати пільгові рецепти.

— Давайте перевіримо! — пропонує Сергій Шовкопляс. — Скільки людей у залі приймають препарати для зниження тиску? (Руки підіймають кільканадцять чоловік — авт.). А кому відшкодували вартість ліків? (Руку тримає піднятою лише сам голова РДА - авт.). Лише мені! Це результат вашої роботи: ніхто не йде виписувати рецепти!


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 вересня 2013, 14:35 | Нові Cанжари | Суспільство


1. КУМ / 14 вересня 2013, 08:17
Бензину нема,дизпалива нема,асфальту нема- а за рахунок чого державний працівник відбудувався,придбав 2 іномарки,квартиру в Полтаві ?
2. КОЖЕВНИКОВ П Г / 14 вересня 2013, 11:26
Прибыл в отпуск с Харасавэя (это на Ямале),городишек красивее Полтавы и Новых Санжар -не встречал.Так держать!
3. Пономаренко / 14 вересня 2013, 18:37
А чи не багато заграбастав Шовкопляс ??? В Ра-ні нічогісінько не зробив. Але машини, квартири купуе, в Шовкоплясах будинок перекпивае і новенькі пластикові вікна встановлюе. Гнати тварюк сраною мітлою !!!
4. яяяяяя / 14 вересня 2013, 19:01
совісті нема і бажання працювати,а я пам"ятаю Вас в інституті -худенький,скомний і ледащим ніхто не називав. С.М. - повернись до людей обличчам,ще не пізно,ще маєш час. За свято дякуємо(ти зрозумів хто це).
5. вірю в майбутнє / 15 вересня 2013, 09:26
Коли відчуваєш,що поваги немає,добрих слів подяки жителі району не висловлюють ,рейтинг мінімальний -то потрібно набратися мужності,подякувати всім за терпіння та співпрацю і піти займатись справою що приносить задоволення. Партія тільки втрачає на таких як С.,бо оцінку дають усім нам.
6. 5555 / 15 вересня 2013, 15:18
Ого яку морду вiд'iв !
7. 888 / 16 вересня 2013, 12:50
Чего на него накинулись,он грамотный мужик,правильно делает,один из успешных руководителей района.Нужно от власти все получать и чихать на общественное мнение и рейтинг.Как говорил Река, люди =это быдло,всегда повернуться задницей.
8. МICЦЕВИЙ / 16 вересня 2013, 16:46
Ого куди повернув, де Шовкопляс, а де Река А.О.
9. Рома / 16 вересня 2013, 16:52
7. 888Чего на него накинулись,он грамотный мужик,правильно делает,один из успешных руководителей района.Нужно от власти все получать и чихать на общественное мнение и рейтинг.Как говорил Река, люди =это быдло,всегда повернуться задницей.»
Ти 888 і є бидло,тільки бидло може так міркувати.Що ж нехай ті держиморди успєшно обкрадають людей і чхають на таке х..ло ,як ти,а на мене чхати не потрібно.
10. 888 / 16 вересня 2013, 20:25
Рома сразу видать в таких выражениях быдлячее воспитание.На тебя уже давно положили как пишешь х..й,потому что пользы от тебя никакой только бризчание слюной.По поводу С.Ш можем поговорить,с иронией,что есть сомнения успешности,иметь два образования,ничего не начудить и уже третий год у власти и еще будет.Занимается паралейно бизнесом,выучил детей,купил нормальную машину,не то что Долина.Пожинает плоды.а что Река,дом не сам построил,его дали,зато он все сделал детям.Пунько,тоже дом построил и то не за период работы головой ,Долина,тот все скупил поддержаное и жилье, и машины.Эти не показывают что обкрадали людей.Поэтому Рома ты будешь сидеть в соплях и завидовать,что не ты.А был бы на их месте все также поступал.
11. самсон / 17 вересня 2013, 12:54
10. 888 пише:
«.По поводу С.Ш можем поговорить,с иронией,что есть сомнения успешности,иметь два образования,ничего не начудить и уже третий год у власти и еще будет.Занимается паралейно бизнесом»
- я також вважаю ,що нічого страшного немає в тому,що голова адміністрації паралельно займається бізнесом,він така людина як і ми,хіба можна прожити на таку зарплату?
12. Руслана / 17 вересня 2013, 14:58
Рома, мабуть ти таки бидло якщо не бачиш що нічого страшнішого немає коли бізнес і влада в одних руках.
ГЕТЬ ШОВКОПЛЯСА!!!!. Район розвалять з ЛЕВИЦЬКИМ і підуть. Жодного робочого місця не створили!Проблем вистачає а вони живуть від свята до свята. Морду відїв добру на шару.
13. 10 999 / 17 вересня 2013, 15:30
10.888 На наш превеликий жаль, так як ти думають всі хто мають хоть якийсь портфелик. Так, це наш бидляцький менталітет. Захватить посаду і хапать поки не полізе через дірки або посадять. Тема про життя в як в Європі для нас закрита на десятиліття.Тому ми всі в соплях і сльозах 10.999,бо в такої держави хапуг немає майбутнього. Ти подумай, що немає майбутнього у твоєї дитини.Я думаю що в них немає скільки грошей щоб жити за кордоном і тут після себе залишають пустиню
14. Рома / 17 вересня 2013, 18:13
9. Рома пише:
«я також вважаю ,що нічого страшного немає в тому,що голова адміністрації паралельно займається бізнесом,він така людина як і ми,хіба можна прожити на таку зарплату?»
Так я ж цього неписав!А де 10 і 11-й коментарі?
15. Микола Гузченко / 17 вересня 2013, 20:33
11. самсон пише:
«нічого страшного немає в тому,що голова адміністрації паралельно займається бізнесом»

Займатися бізнесом голові адміністрації мав би забороняти закон.
Стаття 5 ЗУ "Про боротьбу з корупцією"
Посилання на zakon2.rada.gov.ua
16. 888 / 17 вересня 2013, 22:31
Ми и так как в пустыне,друг друга не слышим, не видим и жрать нечего. Одно ГМО.
17. прп / 18 вересня 2013, 22:36
Ого яка пицяка,а говорили фінансова криза.
18. СВИ / 18 вересня 2013, 23:40
фин.кризис на проституток не распространяется. Это точно.
19. ЛЕВАНЕВСЬКИЙ / 21 вересня 2013, 09:56
17. прп пише:
«Ого яка пицяка,а говорили фінансова криза.»

Ну-да,пика тільки пацюків бити.
20. Шах / 26 вересня 2013, 15:06
Морда пiдпухша,потрiбно кидати бухати !!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації