Вхід | Реєстрація

Біля кобеляцької дискотеки влаштовують автомобільні виставки

Жителі міста Кобеляки в розмовах між собою жартують: «Для того, щоб визначити статки і рівень марнославства того чи іншого земляка, потрібно кілька разів сходити на міську дискотеку. І подивитись на машини, на яких приїжджають на танці підлітки». Дійсно, ввечері, особливо у вихідні дні на вулиці Дніпропетровській, на якій знаходиться єдиний у містечку дискоклуб «Фабрика», відбуваються імпровізовані виставки досягнень сучасного автопрому. Вже давно нікого не дивує, коли 18-20-річні юнаки, фактично підлітки, що тільки-но отримали водійські посвідчення, приїжджають на новеньких «Тойотах», «Фордах» чи «Міцубісі». А поява когось на «ВАЗі» нової моделі чи «китайці» може й презирливі насмішки викликати. У цьому році особливим шиком стало приїхати на нових BMW та «Audi». Подейкують, що тим, хто захоче «взірвати» публіку чимось суперновим, доведеться замовляти не менше чим  KIA Quoris 2013 . Ці автомобілі представницького класу лише нещодавно виставив на продаж офіційний дилер KIA.

Безумовно, жоден кобеляцький юнак самостійно не в змозі придбати автомобіль вартістю 50-70 тисяч американських доларів. За це платять їх батьки. Котрим, зрештою, ті автівки і належать. Один із кобелячан, який нещодавно придбав новенького «німця» на повному серйозні розповів: «Да, взяв спеціально, щоб син на дискотеку їздив. Він в цьому году права получить. Нада, шоб був не хужий від остальних».

Між тим, у місті вже фіксувались випадки, коли коштовні іномарки зазнавали пошкоджень від рук чи ніг менш заможних кобелячан. У справа зовсім не у класовій ненависті. Як правило, все відбувається «по п’яні». Під час п’яних розбірок і не лише поблизу дискотеки дебошири випадково розбивали вікна у чужих автівках або залишали вм’ятини на корпусах. Про випадки відшкодувань ще ніхто не чув. Так що більш обачливі батьки все ж не відпускають своїх чад на дискотеку на коштовних автомобілях.

Та все ж найбільш розважливі громадяни вже воліють пересуватися на велосипедах. І привчають до цього своїх дітей. Як правило, ці люди вже неодноразово бували в Європі і бачили, як живуть та відпочивають тамтешні жителі. Один із таких городян повідав: "Життя привчає до того, що потрібно бути практичним і обачним. Безумовно, я можу купити своєму синові "крутий" автомобіль. Але не зроблю цьго, доки йому не виповниться років 25. І справа тут зовсім не в ощадливості чи в побоюванні за машину. Я, перш за все, хочу зберегти життя і здоров’я своїй дитині". І це цілком слушно. Адже ні для кого не є секретом, що йдучи на дискотеку молодь частенько вживає алкоголь. І коли такий підпилий молодик саджає на заднє сидіння пару дівчат, то навіть затрапезний "Ланос", за кермом якого він сидить, перетворюється у спорт-кар. І далі вже як пощастить. Кобелячани до цього часу пам’ятають страшну аварію, під якої загинуло одразу четверо зовсім молодих людей. Вони якраз повертались з дискотеки.

Та все ж більшість городян іще страждають від провінційного марнославства. А тому поява біля кобеляцької дискотеки «КІА-Куоріс» є справою найближчого часу.


Автор: Степан ЛУГОВИЙ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 вересня 2013, 12:31 | Кобеляки | Цікаве
1. шофер / 17 вересня 2013, 12:40
прочитав
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації