Вхід | Реєстрація

Майстерність кобеляцьких боксерів відзначив легендарний Ломаченко

Майстерність кобеляцьких боксерів відзначив легендарний Ломаченко

А стати тріумфаторами чергового боксерського турніру нашим бійцям завадило виключно суддівське свавілля.
У серпні в місті Скадовськ Херсонської області відбулися Всеукраїнські змагання з боксу серед юнаків 1995-2000 років народження. У них взяли участь 138 спортсменів із усіх областей України, крім Київської. Честь Полтавщини захищали троє боксерів із Кобеляк, вихованці місцевої школи боксу імені Георгія Побідоносця. І наші хлопці, хоча й не здобули медалей, але виступили дуже достойно. Олексій Гузченко, Владислав Гела та Антон Совенко навіть на всеукраїнському рівні виділялись своєю техніко-тактичною підготовкою. Наших хлопців відзначив навіть легендарний Анатолій Миколайович Ломаченко, батько і тренер дворазового олімпійського чемпіона та дворазового чемпіона світу Василя Ломаченка. А похвала такого висококваліфікованого фахівця навіть важливіша, аніж медаль. Адже, як показує досвід, зокрема й турніру, про який йдеться, доля здобутих медалей вирішується не лише в чесному бою на ринзі, а й за кулісами змагань. Прикро констатувати, але факт залишається фактом: медалі в кобеляцьких боксерів буквально відібрали. Наші хлопці стали заручниками суддівського свавілля.

У перший день турніру на ринг вийшли всі три наших земляки. А розпочати двобої випало Олексію Гузченко у ваговій категорії до 52 кілограмів. Йому протистояв боєць із Миколаєва. Буквально із перших секунд виявилось домінування саме кобеляцького боксера. Олексій був швидшим, технічнішим, блискавично проводив комбінації ударів. Суперник протримався лише хвилину, а потім упав на канвас рингу. Суддя зафіксував нокаут.

Другим із кобелячан у ринг вийшов Владислав Гела. Він боксував проти харків’янина. У першому раунді точилася вперта боротьба. Противник Гели постійно пресингував і намагався в силовій манері перебоксувати нашого бійця. Але, як кажуть, не на того нарвався. Уже в другому раунді Владислав пристосувався до манери бою свого візаві, постійно контратакував і дошкуляв йому міцними ударами в голову. Як результат, у третьому раунді Владислав фактично добивав знесиленого бійця з Харкова.

Третім у ринг вийшов наш важковаговик Антон Совенко. Фахівці, котрі бачили поєдинки за його участю, вважають Антона дуже перспективним спортсменом. При належному ставленні до тренувань, Антон може стати справжньою «грозою» у важкій вазі серед дорослих. Суперником кобелячанина був боксер із Криму. Антон явно переважав суперника в техніці, він завдав дуже багато ударів. Але судді чомусь цього не помітили. Вони віддали перемогу кримчанину, який виграв і весь турнір.

У півфіналі Гела поступився боксерові із Запоріжжя розділеним рішенням суддів. А ось потім сталася головна неприємна несподіванка. Олексій Гузченко у своєму бою за всіма компонентами переважав суперника. У жодного глядача, у жодного тренера з інших команд не було й сумніву в перемозі Гузченка. І всі були буквально ошелешені, коли перемогу віддали боксерові з Одеси. Певно, доля поєдинку була вирішена за лаштунками ще до його початку. До честі одеського бійця, він підійшов до Олексія і його тренера і визнав свою поразку. Вчинок мужній, який личить справжньому боксерові. До речі, обидва спортсмени, котрим присудили перемоги над кобелячанами, стали чемпіонами.

Будуть чемпіонами і наші хлопці. У них справжній чоловічий характер, котрий не зламає і суддівське свавілля.

Проводиться набір хлопців віком від 8 до 12 років у секцію боксу, що діє на базі НВК № 1. Телефон тренера: (095) 465-59-36


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 вересня 2013, 11:47 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації